Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

50'lik scooter ya da 1998 model araç alırsam 2022 aylığım kesilir mi?

Losdy

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
23
Arkadaşlar mrblar ben engelli maaşı alıyorum, çalışmıyorum, kendime ya scooter
Motosiklet yada eski 98model bi araç düşünüyorum, maaşım kesilir mi sizce

2014 model doblo alacam hâlâ kararsızım
Maaşım gider mi diye,

kesilmez.

Aracın değerini 120'ye bölüyorsun ve çıkan sonucu aylık gelirine ekliyorsun. Bu artış öngörülen sınırın altındaysa malın devam ediyor

Not: Aracı aldığında mutlaka kuruma bildirmelisin.

Üzerine alabileceğim ev dışı bi yakınım abim vs adına alırdım

Sosyal yardımlaşmayı aradım sordum kesilir dedi o yüzden scooter motosiklet alıcam

Evet arkadaşlar bunun için şikayet edilecek hatta gündeme getirilecek bir yer yokmu
Engelliyiz diye araba ev sahibi olamaz mıyız,, mesela ben engelli maaşı alıyorum çalışmıyorum
Çünkü iş bulamıyorum, belki babam bana ev alacak, ne yani evimiz var diye karnımız
otomatikman doyuyor mu? Yada araba 90 80 model zaten, zenginmi sayılıyoruz, bu
Kanun değişmeli çok saçma geliyor bana

evde yanlız yaşaman gerekiyor dediler bana da

Sadece engelli maaşı ile arabanın masrafını nasıl karşılayacan , en düşük sigorta olmuş 10 bin tl , 4 lastik bile 10 15 bin tl arasında , sanayide işçilik paraları parçadan pahalı , eski arabaların zaten sanayiden beri geldiği yok

@Emrekvk,

Al işte buda başka bir tip, arkadaşım ailem var zaten, benim masrafı karşılıcağım kimseyi ilgilendirmez
Çok şükür babam var annem var, benim demek istediğim üzerime alınca neden kesiliyor maaş.

@Losdy, 50cc scooter alincada bildirmeniz gerekiyor mu sosyal yardimlasmaya .?

@Losdy,
araba alacak adamın parası var demektir nedeni belli değil mi , muhtaçlık aylığı o , normal maaş değil , hem anam babam var diyon gelir testini nasıl geçtin demek ki onun altında evin geliri.
Bir araba aldı diye maaş kesilmemesi lazım benim görüşüm , sonuçta beton mal mülk yenmiyor ,önemli olan sıcak paradır benim gözümde

@Emrekvk,
Kardeşim senin kafan mı güzel?? Annem babam yanımda mı dedim, ben tek yaşıyorum ayrıldım
Hayatımın hesabını mı vericem sana, hakkım var ki verdiler,, annem babam kardeşlerime ve bana mal paylaşımı yapacak o yüzden soruyorum, ne alaka yani aileden kalan ev yüzünden zengin mi olduk,

@Breh43,
Bilmiyorum dediğim gibi benim üzerime değil zaten babama ait ama bana verdi üzerine al diyor ama işte saçma sapan şeyler yazıyorlar, araba ve ev olursa kesiliyor muş saçma sapan işler işte

@Losdy,
esas senin kafan güzel , hem araba almayı düşünüyorum yazmışsın , şimdide çıkmış anam babam mal paylaşımı yapacak diyorsun , derdini baştan düzgün yaz , üzerine mal mülk aldın mı maaşı unut , ayrıca niye tafralı cevap yazıyon ne halt ediyrosan et sana hesap soran mı var

Gelir sınırını aşmadıkça otomobil-motosiklet üzerine alınabilir, gelir sınırını aşarsa kesilir, mutlaka sosyal hizmetlere bildirilmeli çünkü araç gelire dahil edilecek, bildirilmezse yolda polis çevirir başınıza bela olur o araç

@vortex33,

Nasıl yani anlamadım, trafikte polis durdurunca bizim engelli maaşı aldığımızı da görüyor mu :)
Şaşırdım, ya zaten almadım üzerime babamın üzerinde dursun, kardeşlerim biliyor zaten bana verdiğini sorun yok şimdilik.

Üst Alt