Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 raporla işe başladım, şimdi yüksek oranda rapor alırsam ne olur?

süreç böyleyken birde ömss için kuraya girsem 2007 de %80 lik rapor var onu versem ameklilik için sıkıntı olumu zaten emekli olsam memurluk düşünmüyorum ama emeklilik daha salalntıda o yüzden kuraya girsem sıkıntı olurmu bilgilerinizi bekliyorum

Emeklilik işlemleri sürerken kuraya girebilesniz dahi emekliliğiniz geröekleştiğinde atamanız yapılamaz

konya meram tıpa gittim olumlu raporu düzenlediler sgk ya gönderecekelr bakalım sonuç ne olacak bu arada kura içinde başvuru yaptım göle 2 tane yogurt çaldık bakalım hangisi tutarsa hayırlısi inş konyada 3 gün kaldım dosteli dernegi misafir hane var sabah kavaltı akşam yemek veriyoalr kalacak yerler süper hiç bir üzret talep etmiyorlar hasta ve hasta yakınları için allah razı olsun onlardan çok menmunkaldım 1 ay kalan dahi var orda

arkadaşlar karar red 506 sayılı kanunun 53. maddesi in a fıkrasına göre malül durumda sayılmış isede aynı kanuna tabi iş yerine malülüyetini gerektiren arıza ile girmesi nedeni ile aynı maddenin b fıkrası geregince malüllük sigortası yardımlarından yararlanamayacagınan karar verilmiştir ( 50510 sayılı kanunun geçici 10.maddesi geregince )

bu durumda ne yapmam lazım gerekenleri yada gereken dilekçe örnek hazırlarmısınız elimde işe başladıgım rapor var %50 hala mevcut

ssk giriş 2005 elimde 2004 e ayit %50 lik rapor var bunuda itiraz dilekçesi hazırlasam raporuda eklesem yollasam yararlı olur mu dava diyosun ama davadan önce bunu yapmak gerekmez mi benim görüşüm

Evet, öncesinde red kararına karşı itiraz edilmeli.

ilik raporumö olan %50 eklesem baya faydası olurmu itirazda

birde şunu sorayım ben aksaraylıyım başvuruyu aksaray sgk yaptım oda evraklarımı sürekli konya sgk ya gönderiyor ve red kararı veren kurum konya sgk bu durumda ben itiraz dilekçesini ankarayamı yoksa beni red eden konyaya mı yollamalıyım tşk ler

506 sayılı kanunun 53.maddesinin (A) fıkrasına göre malul durumda sayılmış ise de, Aynı kanuna tabi iş yerine maluliyetini gerektiren arıza ile girmesi nedeniyle, aynı maddenin.(B) fıkrası gereğince malullük sigortası yardımlarından yararlanamayacağına , karar verilmiştir.(5510 sayılı kanunun geçici 10 uncu maddesi gereğince ) denildiginden dilekçenize yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır.
BU KARRAA KARŞILIK İTİRAZ DİLEKÇESİ HAZIRLADIM SİTEDEN DERLEDİKLERİM BİR BAKARMISINIZ UYGUNSA GÖNDERECEGİM

1. T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü
Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı'na

18.11.2008 tarihinde SGK Aksaray İl Müdürlüğüne yazmış olduğum dilekçeye Kurumunuzun vermiş olduğu yanıt, 26.12.2008 tarihinde tarafıma ulaşmış bulunmaktadır.
Dilekçemde,16.03.2012 tarihinde yapmış olduğum malulen emeklilik başvurumun 29.06.2012 tarihinde reddedilmesinin yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu iddia etmiş ve Kurum kararının öne sürdüğüm mevzuat uyarınca yeniden değerlendirilmesini ve malulen emeklilik başvurumun onaylanmasını arz etmiştim.
Gelen cevapta şöyle denilmektedir:
"ilgili dilekçeniz ile malüliyetinizi gerektiren hastalıklara göre durumunuzun yeniden degerlendirilmesini istemiş iseniz de genel müdürlüğümüzden alınan 22.06.2012 tarih, 5.151.147 sayılı yazıdan 506 sayılı kanunun 53.maddesinin (A) fıkrasına göre malul durumda sayılmış ise de, Aynı kanuna tabi iş yerine maluliyetini gerektiren arıza ile girmesi nedeniyle, aynı maddenin.(B) fıkrası gereğince malullük sigortası yardımlarından yararlanamayacağına , karar verilmiştir.(5510 sayılı kanunun geçici 10 uncu maddesi gereğince ) denildiginden dilekçenize yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır.
Ne var ki bu cevapta red gerekçesinin dayandırıldığı 506 sayılı kanunun 33.maddesi ile değişik- 53.maddesinin (b) fıkrası hiç de öne sürülen red gerekçesini desteklememektedir. Şöyle ki:
B ) Bu Kanun kapsamında ilk defa çalışmaya başladıkları tarihte mevcut hastalık veya arızası bulunanlar bu hastalık veya arızasının malûl sayılmayı gerektirecek düzeyde olmadığını Kurum veya Kurum dışındaki hastanelerden işe girmeden önce alınmış, usulüne uygun sağlık raporu ve dayanağı tıbbi belgelerle kanıtlamakla yükümlüdürler. Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihte, malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık ve arızalarının bulunduğu önceden veya sonradan tespit edilen sigortalılar bu hastalık veya arızaları nedeni ile malûllük sigortası yardımlarından yararlanamazlar.
Burada açıkça görülüyor ki, Kurumun red gerekçesi olarak öne sürdüğü "iş yerine malüliyetinizi gerektiren arıza ile girdiğinizden" dolayı malulen emekli olamazsınız savı yersizdir. Kanun, "iş yerine malüliyetinizi gerektiren arıza ile girmemelisiniz" demiyor; kanun diyor ki, "ilk defa çalışmaya başladığı tarihte, malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık ve arızalarının" olmaması gerekiyor.

Nitekim Kurumun bana ileri sürdüğü gerekçeyle reddettiği ve/fakat sigortalı lehine hukuk yolu ile elde edilen sayısız maluen emeklilik başvurusu olduğu da Kurum Hukuk Müşavirliği'ne sorulduğunda görülecektir.

Devamla, "4958 sayılı Kanun ile Tahsis Mevzuatında Yapılan Değişiklikler" konulu 16.03.2012 tarihli B.13.2.SGK.4.68.00.16/570504 Sayılı genelge sigortalının yükümlülüğünü belirler:
"b) 506 sayılı Kanun kapsamında sigortalı olarak çalışmaya başladıkları tarihte mevcut hastalık veya arızası bulunanların bu hastalık veya arızasının malül sayılmayı gerektirecek düzeyde olmadığını Kurum veya Kurum dışındaki hastanelerden işe girmeden önce alınmış usulüne uygun sağlık raporu ve dayanağı tıbbi belgelerle kanıtlama yükümlülüğü sigortalıya verilmiştir."
Ve ben, ilk sigortalı olduğumda maluliyet derecesinde işgücü kaybımın olmadığını hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde Kurumunuza kanıtladım SSK ilik işe girerken almış oldugum usülüne uygun sağlık raporumdaki işgücü kaybı oranı P'dir) (EK 1).
Ve yine aynı şekilde şu anda varolan işgücü kaybı oranımın maluliyet derecesinde olduğu da bilginiz dahilindedir (EK 2).

Sonuç olarak iş bu gerekçelerle yapmış olduğum malulen emeklilik başvurumun -malulen emeklilik için Kurumunuza başvurduğum 16.03.2012 tarihinden başlamak üzere- onanmasını ve tarafıma yazılı olarak yant verilmesini arz ederim.

Red yazısının üzerinde hangi kurumun imzası varsa, itirazo oraya yapmalısınız.

işe giriş cıkışta yeni rapor almaya gerek yok arkadaşım

dilekçemi aksaray sgk da görevli aldım evrak takibinde yok aradım o gözükmez dediler haber bekle dediler

itiraz dilekçe evrak servisi

126.07.2012AKSARAY SGİM EMEKLİLİK İŞLERİ SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
226.07.2012AKSARAY SGİM EMEKLİLİK İŞLERİ SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
327.07.2012AKSARAY SGİM EVRAK SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
430.07.2012AKSARAY SGİM EVRAK SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
530.07.2012GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GELEN EVRAK SERVİSİNETAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
631.07.2012GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GELEN EVRAK SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
703.08.2012MALULİYET VE SAĞLIK KURULLARI D.B. EVRAK SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
803.08.2012MALULİYET VE SAĞLIK KURULLARI D.B. EVRAK SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
906.08.2012YÜKSEK SAĞLIK KURULU ŞB. MD. ÖZET KARAR SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
1006.08.2012YÜKSEK SAĞLIK KURULU ŞB. MD. ÖZET KARAR SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI

Bir şey anlaşılmıyor bu bilgilerden. Gönderilen evrak size ulaştığında bakacağız ne olduğuna...

yüksek salıkı kurulundan itirazıma cevap geldi 2 ay sonra gelen mesaj aynen yazıyorum kurumumuz salık kurulu tarafından malul olmadıgınıza karar verilmiştir diyor

telefonla görüştüm aynı gerekçeyle red etmişler işte gerekçe
506 sayılı kanunun 53. maddesi in a fıkrasına göre malül durumda sayılmış isede aynı kanuna tabi iş yerine malülüyetini gerektiren arıza ile girmesi nedeni ile aynı maddenin b fıkrası geregince malüllük sigortası yardımlarından yararlanamayacagınan karar verilmiştir ( 50510 sayılı kanunun geçici 10.maddesi geregince )

O red kararına karşılık hemen dava açın. Mahkeme kararları çok net. Malulen emekliliğiniz onanacaktır.

abi dün av görüştüm dedi ki mahkeme hastane doktoruna diyecek ki bu adam 2005 de işe girmiş o zaman malul durumda mı idi degilmiydi çalışabilir miydi çalışamaz mıydı diyecek egerki o zaman durumu iyidi malul gerektirmezdi ama hastalık ilerledi ve çalışamaz malul durumda dır diye rapor alırsan kesin kazanırız dedi bende o raporu kesin alırız dedim ama sgk idda edecektir dedim onalrın iddası hiçte önemli dedil mahkeme delillere bakart burda yargıtay kararıo da çok netv dedi bakalım hayırlısı artık

Evet, sonucun lehine olacağını düşünüyorum ben de

dava açma tarihi 02.10.2013 ilik duruşma tarihi 19.02.2013 ve hakim yokmuş ertelendi 07.05.2013 bakalım daha ne olacak şimdilik bu kadar

07.05.2013 de 2. si olan duruşmada dosyam bilir kişiye gitmiş maluliyet oranın hesaplanması için istanbul adli tıpa şimdilik bu kadar 18.06.2013 de 3. sü olacak duruşmada görüşürüz dualarınızı bekliyorum inş

durhasan kardeş bizi gelişmelerden haberdaar et aynı durumlarda olan bir çok engelli kardeşimiz var teşekkür ederim selamlar ....

adli tıp giden evrakalrımdan maluliyetimi tespit edememiş ler ve yeni bir ünüverste hastanesinden yeni rapor istemiş bu gün duruşmada hakim gene konya ya sevk etti gelişmeler bu şekilde

arkadaşlar mahkeme tarafından konya tıp a sevk edilmiştim gittim muane oldum kan tahlili emg çekildi ve çıktım geldim duruşma 12.12.2013 de o zamam hakim adli tıpa yollayacak
konya tıpdan gelecek raporu ve emg sonucunu ordanda artık ne zaman gelirse kısmet

bülent bey birde bu yeni eklenen malul sayılacak hastalıkta kasta deniliyor norolojikte gemiyor bana ne gibi fayda saglar bilgilendirirseniz sevinirim

MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ

Madde 9:
a) Ek-1 Hastalık Listesi’nde (maluliyet cetveli) belirtilen hastalıkların meydana geldiği,
b) Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği,
c) Çalışma gücünün en az % 60’ını kaybetmiş haliyle ilk defa çalışmaya başlayan, ancak daha sonra ortaya çıkan farklı bir hastalık nedeniyle bu Yönetmelik hükümlerine göre çalışma gücünün en az %60’ını kaybettiği,

Kurum sağlık kurulunca tespit edilen sigortalı malul sayılır.

ek 1 listesinde musküler distrofi yazıyor yani benim rahatsızşıgım işe girerkende yüzde 50 idim şimdi 90 lardayım davamı etkilermi

Evet, % 60'ın altındayken zaman içinde bunun üzerine çıkarsa, malulen emekli olunabiliyor (madde 9): "b) Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği,"

bu gün görülen duruşma gene ertelendi 6. aya adli tıptan dosyam henüz gelmemiştir umut 6. aya inş

Üst Alt