Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 raporla işe başladım, şimdi yüksek oranda rapor alırsam ne olur?

adli tıptan gelen rapor bu yönde sizce neler yaşanır önümüzdeki duruşmada degerlendirirseniz öok sevinirim
SONUÇ:
Mevcut belgelere göre:
Ahmet oğlu 1985 doğumlu Durhasan Yüksel'in 11.10.2008 tarih ve 27021 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği Ek-1 Arıza Hastalık Listesi, L-1 fıkrasına göre beden çalışma gücünün en az %60(yüzdealtmış)'ını kaybetmiş olduğu,ancak kişinin 6.9.2005 tarihinde başlayan sigortalılığı öncesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin 07.09.2004 tarihli, 1 sayılı sağlık raporunda ve Aksaray Devlet Hastanesi'nin 23.09.2004 tarihli, 608 sayılı sağlık kurulu raporunda Progresif Musculer distrofi tanısıyla askerliğini yapmadığı,Hastalığını ilerleyici olup halen oturarak çalışabilir.Ancak 3 (üç) yıl sonra kontrolü gerekir denilmesine rağmen klinik durumu ile ilgili olarak ayrıntılı muayene bulguları mevcut olmadığından kişinin işe başlama tarihinde beden çalışma gücünün ne kadarını kaybetmiş olacağının bilinemeyeceği oy birliği ile mütalaa olunur.

Burada top hakime atılmış gibi geldi bana. Yani, "ilk işe başladığında maluliyet derecsinde işgücü kaybı olup olmadığını eski belgelerden anlayamıyoruz" diyorlar. Bu durumda hakime "o tarihteki raporda % 50 oran açıkça yazılmış." diyerek durmun lehinize sonuçlanmasını talep edeceksiniz. Ayrıca, % 50 raporla çalışırken yaptığınız iş her ne idiyse, ona dair vurgular da hakimin ikna olması için yararlı olur. Ne bileyim, "çalışır durumdaydım ve xxxx işi yapıyordum. oysa şimdi çalışamaz haldeyim" diye durumunuzu savunacaksınız...

bu raporu görünce bende duruşmaya katılmak istedim av ta gelmemi istedi bakalım nasıl savunma olacak 12.06 2014 saat 09.10 hayırlısı bakalım ben olumlu düşünüyorum aslında allahtan sgk yı haklı da çıkarmmaış adli tıp bu da güzel yanı diye düşünüyorum

Hakimin karşısında iş yapamaz olduğunu belli edecek şekilde tavır takın. Aman "bu adamda daha çok iş var" dedirtme hakime :)

tekerlekli sandalyede gidecegim ve ilk rapor %50 lik bunun üzerinde duracam ve o yıllarda bekar evim oldugunu her ihtiyacımı kendim giderdigimi tek kaldıgımı belirtecem birde 2006 yılında dügünüm oldu ayakta olduguma oynadıgıma dayir görüntüler var onlarıda sunacagım sizice bu sunum uygun olacakmıdır zaten malul oldugum apaçık ortada bu duurda ilik işe girdigimde malul sayılmayacak şekilde oldugumu ıspatlamam lazım diye düşünüyorum belgede de açık ama bakalım genede

duruşma yapıldı fakar sgk av mazeret bildirmiş gelmedi beizde sunumuzu yaptık av olsun ben olayım 1 ay sonraya gün evrdi bakalım artık ama hakim çok iyi biri

bu gün görülen duruşmada davayı kazandık hakim ilik maluliyet terihinden onayladı emekliligi tabi temyiz aşaması var bakalım

Çok güzel haber. Yargıtay da olumlu sonuçlandı mı tadından yenmez

inş abi ama ben çok umutluyum zaten yargıtay kararıyla yola çıktık yargıtay sanmıyorum bozsun haksızmıyım

1-) Davacının maluliyet aylığına hak kazandığının TESPİTİ ile tahsis talep tarihinin takip eden aybaşı itibariyle maluliyet aylığı bağlanması gerektiğinin TESPİTİNE,

bu karardan anlaşılacagı üzere bana maaşı hangi tarihten itibaeren baglanır sgk malulen emekli için müracatım mı yoksa mahkeme açılışış traihimi yoksa adli tıptan son gelen rapor tarihimi sgk benim malul saymış fakat işe girerkende engelli oldugum iddasıyla red etmişti

İlk başvuru tarihi itibarı ile emekli maaşının bağlanmasına karar verilmiş. "tahsis talep tarihi" bu demek. Çok iyi bir haber :)

senin verdigin cevapla da beni çok mutlu ettin abi artık sabırsızlıkla temyizi bekliyoruz

10. hukuk dairesindeki dosyam bozma kararı alınmış gerekçe daha belli degil belirlenince paylaşırım ben bu işin taaaaa

bozma ilanı açıklandı diyor ki ilk ssk lı işe başladıgında malul durumda olmadıgını ıspatlayan davacı diyor burası bence süper 2. husu yeniden adli tıptan alanacak rapor bunda ne istenniyor malul oldugum tarih ve iş gücü kaybım maaş buna göre baglanacak mış durum bu

durhasan

O kadar uzun ki bu ülkede hukuki süre. ve içinde o kadar büyük adaletsizlikleri barındırıyor ki, insanın canından bezmemesi mümkün değil.

İnşallah burada süreç olumlu sonuçlanacak. Ya sabır! :)

bülent bey adli tıp raporda bize geççirdi yargıtay bozma ilanında işe girerken malül olmadıgını ıspatlamış lakin malüllük olgusunun gerçekleştigi tarihi ve şuanki iş gücü kaybını istemişti
ilk dava açıldıgında mahkemeninde adli tıptan şu şekilde rapor istemesinde yani 2005 yılında işe girerken iş gücü kaybı kaçtır diye soruldugunda adli tıp biz o tarihteki iş gücü kaybını bilemeyiz demişlerdi
şimdi ne degişiyorda işe girerkende malüllügü vardır diyor 2004 yılında askeriyenin verdi elverişli degildir raporu ve ilerleyici oldu dikkate alınarak işe girerkende malüldü denilmiş

bu gün duruşma vardı dosyanın aslı gelmedg çn erteled bzde adl tıpın raporuna traz ettk raporlar arasında çelşk oldugu yargıtayın bu şeklde rapor stemedg ve ben fzken muayne etmedg ç'n traz ettk bakalım ne olacak

durhasan gözüm ,sen daha malulen emekliliğe başvurmadınmı.başvurmadın ise ,vurmak istiyorsan eğer bunun kesin 5 yıl sürdüğünü,bu süre içersinde hastanelerde sürüneceksin,en az sana 10 tane rapor aldıracaklar, hastanelere göndere ,göndere.sonra yine kabul etmeyecekler aldığın olumlu raporları,bu sefer adli tıp a gönderilme olayları başlar.adli tıpı kazansan bile bu sefer temyize gönderirler.orada dava bozulur.yine adli tıp genel kurula gönderirler.orayıda kazanırsan,yine temyize gönderirler.sonuç da senin %80 ve yükselen %90 ,95 derecelerin malulen emekliliği kazanacak derecelerdir,eğer bu 5veya 6 yıla dayanabilirsen.ama bana sorarsan bu çileyi göze alamıyorsan özürlü emekliliğe bşvurup az veya çok eline ne geçerse emekli ol işin içinden çık derim.Allah a emanet ol.hakkından hayırlısı.selamlar.

4 sene oldu zaten
kazandık temyz bozdu adlı tıp roporu tekrar bu kez ıyı gelmed ne karar çıkar bılmem ama sonu yını temyz

durhasan çok üzüldüm gözüm benim.4 sene bekleyip de acı ,zulüm çekip de elinin boşa çıkması çok ,çok acı ya.biliyorsun yaşadıkların acıları bende fazlası ile yaşadım.ne çektiğini biliyorum.derdini paylaşıyorum.Allah yardımcın olsun.artık yapacak bir iş var oda özürlü emekliliğe başvurmak.elden bir şey gelmez.kader diyelim.inşallah yargıdan olumlu gelir de bunları düşünmeyiz.Allaha emanet ol.

Duruşma öncesi itiraz ettik fiziki muane yapılmadığı önce işe başlarken iş gücü kaybını bilemeyiz demesi sonra hangi tarihte maluliyetinin başlangıcı istendi onlarda işe başlamadan da maluliyet vardı demeleri ortada tutumsuz rapor olması ve hastalık ilerleyici olması dikkate alınmış diyorlar bizde bu hastalık herbünyede farklı seyrettiğini de dilekçeye ekledim ama hakim karara bağladı red etti bizde temyiz edeceğiz

durhasan

kardeşim, gözüm ,hala malülen emeklilik için neden uğraşıyorsun.Bırakın bu hukuk kelimelerini,söylemlerini.Burada olayları yaşayan abin var.Sen yargıtaydan malülen emekli olamaz, diye red almadınmı.Niçin uğraşıyorsun hala.Senin yazına göre 1800 gün den %80 ile malülen emekli olursun.Ama daha öncede dedim 4 yıl çektin,bir 5 yıl daha baş vurduğunda çekersin.SGK. seni yine hastanelerde dolaştıracak.Öyle hemen malulen emekliliği kimseye vermiyorlar.Madem çalışıyorsun 1800 gününü tamamla özürlü emekliliğe baş vur kardeşim.Tabiiki malulen emeklilik iyi olur ,ama öyle lob diye vermiyorlar.İşte gördün 4 yıl çilesini çektin ama red aldın.Ben sana 3 yıl öncesi de aynı nasihatlerde bulunmuştum.Ama sen beni hiç dinlememişsin.Allah yardımcın olsun.Saygılarımla.

İtirazımız kabul oldu yargıtay gene bozdu gene maluliyet başlangıcı soruyor %60 soruyor 3/2 soruyor adli tıp dan alınsın diyor gene gitti adli tıpa

Son düzenleme:
Uzun süren yargılamanın sonuna geldik şükürler olsun onama yapıldı tespit talep tarihi ay başı itibariyle onandi

Üst Alt