Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4804 pirim günü ve %46 rapor oranı ile emeklilik şartlarım nedir?

RollRoice

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
2
Herkese hayırlı Ramazanlar.

24.05.1989 doğumluyum. Şu an 37 yaşındayım. Sigorta başlangıç tarihim 2006 (17 yaş). Ancak emeklilik hesabında 18 yaş esas alındığı için başlangıcım 2007 olarak değerlendiriliyor.

Toplam prim gün sayım 4804. Mevcut engelli rapor oranım %46’dır.

Engelim doğuştan olup sağ kol üst ekstremiteyi kapsamaktadır (omuz, dirsek ve el). Sağ elim, sol elime göre daha az gelişmiş ve daha kısadır. Ayrıca sağ kolumu tam olarak uzatamıyorum ve kolumu başımın üzerine kaldırmakta zorlanıyorum.

Engelliler.biz sitesinde gördüğüm kadarıyla bazı kişiler benzer rahatsızlık nedeniyle engelli emekliliği konusunda sorun yaşamış veya hak kazanamamış. Bu nedenle ben de aynı durumla karşılaşıp karşılaşmayacağımı merak ediyorum.
Bugün askerliğe elverişli olmadığıma dair yazı ile İstanbul Tuzla SGK ya emeklilik için başvuru yaptım.
Sağ kol üst ekstremite omuz ve parmak geriliği olupta red alan var mıdır?
SGK personeli 10 kişiden 2 kişinin emekli edildiğini belirtti.

Benim gibi raporu olupta emekli olan var mı

@RollRoice, Emeklilik başvurunuz ile SGK sizi hastaneye sevk etti mi bu durumu yazmamışsınız.

Mevcut raporunuzu 6 ay içerisinde almışsanız eğer başvuru aşamasında kabul edilebilir fakat o raporda yazan engel oranının emeklilik açısından bir önemi yok.

Sizinle aynı engele sahip bir arkadaş hatırlıyorum. O arkadaşta da sağ kol engeli vardı Hafif Düzey olarak sonuçlanmıştı ama çalışma yılı eksik olduğu için sanırım bu sürenin dolmasını bekliyordu.

Sizin çalışma yılı ve prim günü yönünden eksiğiniz yok görünüyor. Aynı şekilde Hafif Düzey olarak bir sonuç alırsanız eğer 18 Yıl - 4100 Gün kriteri sağlandığı için emekli olabilirsiniz.

@Ferhat3333 arkadaşımızı etiketleyim eğer bu mesajı görürse size bilgi verecektir. İyi Günler.

Sgk yaş şartının aranmadığını belirtti, sgk hastaneye sevk verdi. (Durum bildirir raporu ile)

@RollRoice, Evet yaş şartı yok SGK doğru bilgi vermiş.

%46 oranlı engelli raporunuzu diğer engelli haklarından faydalanmak için kullanmaya devam edebilirsiniz.

Normal prosedür olarak SGK zaten hastaneye sevk etmiş. Sevk edildiğiniz hastane tarafından Durum Bildirir Raporu düzenlenecek ve SGK'ya gönderilecek.

Bu tür raporlarda engel oranı veya Ağır, Orta veya Hafif Düzey olarak bir ibare olmaz. Hastalığınız ile ilgili detaylı bilgiler olması yeterli.

SGK Sağlık Kurulu bu raporu inceleyecek ve varsa eğer çalışma gücü kayıp tespitini yapacak.

Alacağınız bu raporda herhangi bir eksiklik görülürse SGK ara karar vererek tekrar hastaneye sevk eder ve ek bilgi tahlil tetkik isteyebilir. Bu yüzden hastalığınız ile ilgili bütün olumsuzlukları doktorunuza söyleyin ve raporunuza yazsın. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Üst Alt