Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. Vergi indiriminden nasıl yararlanırım?

künfeyekün111

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var şu an bir kamu kurumunda çalışıyorum. %40 üzeri raporum var vergi indiriminden neye göre yararlanabilirim? rapor tarihim. 2016

O kalkti arkadasim, vergi dairesine git bi gorus istersen..

Hangi anlamda vergi indirimi istiyorsun onu bi yazsan arkadasim, araba mi ev mi is mi??

arabadan vergi indirimi olabilmesi için %90 üzeri olması lazım diye biliyorum. Ev konusunda bilgim yok. ben iş için soruyorum.

hocam işte iş yerine bi belge ibraz etmem lazım değil mi indirimi tanımlamaları için. sağlık raporu haricinde. Aynı zmanda maaşıma da etki etsin yani vergiden indirim alayım diyorum. Neyi anlamıyosunuz?

@künfeyekün111,
İlinde maliye,ye bulunan engellilik raporu işyerinden çalıştığına dair belge ile başvuru yapıyorsun 3 yada 4 ay içinde vergi indirimi yazın kuruma geliyor ondan sonra vergi indiriminden faydalanıyorsun

Çalıştığı yerin muhasebecisi zaten bilir bu konuda raporunu belgelerini ibraz edersin olmadı SGK git Daha hızlı ilerlemiş olur

@künfeyekün111,
Arkadaşım selamlar..
Ben de Kamu kurumunda çalışıyorum. İlk işe girişimden itibaren 3. grup engelli vergi indiriminden faydalanıyordum. En son 2023 yılında , Rapor yenileme başvurusu yaptım, Engelli Rapor oranım yükseldi. Yeni raporumu, ^^ Dijital Vergi Dairesi ^^ (portal/engellilik-vergi-indirim-dilekcesi) menüsünden digital olarak gönderdim.. Belli süre sonra Ben ve Kurumum bilgilendirildi. 3 grup olan vergi dilimim, 2. gruba indirildi.

Ayrıca Raporlar yenilendi bilgin vardır sanırım. Barkodlu olarak Sistem üzerinden ulaşılabilir hale geldi .
Raporunuzu yenilemenizi önerir, yeni oranınıza göre , yukarıdaki yönergeyi takip ederek, Dijital Vergi Dairesi başvurunuzu buradan yapabilirsiniz..

Üst Alt