Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

32 gün sigorta primi eksiği sebebiyle emeklilik başvurusunun sonucu ne olur?

Bence sigorta primi 1 gün eksik olsa bile SGK hiçbir işlem yapmaz/yapmayacaktır.

Kesinlikle öncelikle prim gününüz yeterlimi ona bakılır sonrasında red verilir

Kesin diyemem ama işleyiş böyle diye biliyorum.

senin sorun: prim eksiği var iken emeklilik başvuru yapılır mı

senin cevabın: sorun yok, pirim ile ilgisi yok, hafif tanısı alırsan ödersin

bu nasıl cevap? :)

@OturanBoğa Memurun yalancısıyım abi hafif tanı alırsaan 32 gün eksik var o ayarlanır ödenir gibisinden konuştu

@samedo99 @OturanBoğa arkadasin durumda benim gibi heralde benim %72 raporum vergi indirimim vardi yeni yasa cikmadan once 28 gunum kalmisti emeklilige yasa cikti patladik :) ben yeni rapor icin basvuru yaptim sadece elime yeni bir rapor almak icin hemen emeklilige basvurmicaktim ama surec soyle oldu cunku o zaman primim yetmiyordu henuz 3700 e suan bile yetmiyor hala 90 gun eksigim var ama yeni raporun ne verilecegi belli deil hafif mi orta mi agir mi muallakta bide hastane isi bitti sgk dan yeni karar cikti baska bir hastaneye daha sevk edildim ara karar icin primim suan tutmadigi halde yeniden hastaneye sevk etmeleri? Primim az diyip geri cevirebilirlerdi 3700 dolsun sonra gel derleri simdi ara karar sonucunu beklicem bakalim ne cikicak rapor orani orta derece cikarsa rapor 3 ay daha calisirsam tamamlarim yani duzen suan biraz farkli isliyor sanirim

Merhaba arkdaşlar mart ayında YSK itirazda bulundum sonuçlanması ne kadar sürüyor acaba

Aslında 1 ayda sonuçlanıyor ama özellikle yaz döneminde biraz aksayabiliyor.

@OturanBoğa 5 aydır sonuç bekliyorum bu durum normal mi? Bir ara karar onun sonucu da 15 Nisanda kurula iletildi. Bu sürecin hızlandırılma yolu yok mu? Bilginiz var mı?

@limi1,

Normal değil tabii, ama bu ülkede normal! Süreci kısaltamazsın ama bol bol söverek rahatlamanı öneririm.

5 subat basvuru 18 Mart ara karar 15 Nisan ara kararın saglik kuruluna iletilmesi. Hergun ariyorum saglik kurulunda diyorlar deliricem.

@samedo99, Gözün aydın hayırlı olsun kardeşim. Hem malulen emeklilik hemde çalışma gücü kayıp tespiti için itirazda bulunmuştun galiba. YSK hangisi için olumlu sonuç verdi ?

peki prim günü dolmuş yıl dolmasına 1 ay kala başvuru yapılsa ne olur ?

Üst Alt