Bu sene sınava bende girmiştim. İşe girmek değildi amacım ve kimsenin yazmak istemeyeceğini düşündüğüm en alakasız en ücra yerleri yazmama rağmen bir yere yerleşemedim.
Birincisi engelli kardeşlerimiz her sene EKPSS ye daha çok önem veriyor.
Ne yalan söyleyeyim benim gibi daha az dezavantajlı olanlar bu konuda daha şanslı.
İkincisi engelli kontenjanları o kadar o kadar düştü ki EKPSS bir çok kardeşimiz için hayal oldu diyebilirim.
Sınava girerken hissettiğim duygu bu ülkenin güzel insanlarını, dezavantajlı olup el üstünde tutup hayatlarının sonuna kadar bebek ilgisiyle yaşatmamız gereken insanları çalışmak zorunda bırakan, iş aramak durumunda bırakan düzene de, bu düzeni devam ettirenlere de, bu düzenin devamı için can siparene savunanlara da lanet ettim.
Diğer taraftan benden boşalan kadroya 2021 den sonra yeni bir engelli alımı olduğunu kendi çalıştığım kurumda gözlemlemedim.
Kamu kurumlarının da engelli personel için gerekli alımı yapmak için istekli olmadıkları bir gerçek.
EKPSS sisteminin artık engellinin iş ihtiyacına çözüm olacak bir tarafı kalmadığı aşikar.
Senin için çözüm olur mu bilmem ama sınava hazırlanmak yerine
her ne kadar belediyelerde de kadrolar şişkin olsa da iştiraklerini zorlamak daha gerçekçi bir adım olabilir.
Ara ara seçim dönemlerine yakın iştiraklerden de kadroya geçiş mümkün oluyor.