Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2026 EKPSS'ye girmeli mi yoksa atamam mı beklemeliyim?

kambur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Bipolar hastasıyım. 2024 Ekpss önlisans puanım 79. 2025'te atanamadım. Meb onaylı Bilgisayar İşletmenliği sertifikası aldım. Başka tavsiye ettiğiniz alamam gereken bir sertifika var mı? Arkadaşlar 2026 alımında atanma şansım var mı çünkü tekrardan sınava hazırlanmak ruhsal anlamda çok zor geliyor. Sizce sınava gireyim mi? Türkçe ve matematiğim iyidir fakat tarih ve anayasa derslerinde çok çalışmama rağmen sınavda başarısız oldum. Dershaneye gidemiyorum. Bu iki ders için nasıl çalışmamı önerirsiniz? Teşekkür ederim.

önlisans 83 le kapatır gibi sınava hazırlanmalısın bence.

Bu sene sınava bende girmiştim. İşe girmek değildi amacım ve kimsenin yazmak istemeyeceğini düşündüğüm en alakasız en ücra yerleri yazmama rağmen bir yere yerleşemedim.

Birincisi engelli kardeşlerimiz her sene EKPSS ye daha çok önem veriyor.
Ne yalan söyleyeyim benim gibi daha az dezavantajlı olanlar bu konuda daha şanslı.
İkincisi engelli kontenjanları o kadar o kadar düştü ki EKPSS bir çok kardeşimiz için hayal oldu diyebilirim.

Sınava girerken hissettiğim duygu bu ülkenin güzel insanlarını, dezavantajlı olup el üstünde tutup hayatlarının sonuna kadar bebek ilgisiyle yaşatmamız gereken insanları çalışmak zorunda bırakan, iş aramak durumunda bırakan düzene de, bu düzeni devam ettirenlere de, bu düzenin devamı için can siparene savunanlara da lanet ettim.

Diğer taraftan benden boşalan kadroya 2021 den sonra yeni bir engelli alımı olduğunu kendi çalıştığım kurumda gözlemlemedim.
Kamu kurumlarının da engelli personel için gerekli alımı yapmak için istekli olmadıkları bir gerçek.

EKPSS sisteminin artık engellinin iş ihtiyacına çözüm olacak bir tarafı kalmadığı aşikar.

Senin için çözüm olur mu bilmem ama sınava hazırlanmak yerine
her ne kadar belediyelerde de kadrolar şişkin olsa da iştiraklerini zorlamak daha gerçekçi bir adım olabilir.
Ara ara seçim dönemlerine yakın iştiraklerden de kadroya geçiş mümkün oluyor.

@ucuncubahar,
önüne gelene %40 engelli raporu veriyorlar. Gerçekte engelli olmayan bile ekpss ye girebiliyor.

"Gerçekte engelli olmayan bile" ekpss ye giriyor bence çok yanlış bir laf.

Ben ilk rapor aldığımda bu işin ne kuralı ne düzeni vardı. normal poliklinik hastaları ile aynı doktora girerdikte kapıda ne kavgalar dövüşler olurdu.
sonra o doktor poliklinik hastasından fırsat bulursa heyet için gelen hastaya zaman ayırması ne kadar sağlıklı olurdu bilmem.
Bugün heyet raporlarının daha düzenli ve daha kontrollü olduğunu söyleyebilirim. Her hastanenin heyet için ayrı odası ve ayrı doktorları var diye biliyorum.
Bir oran veriliyorsa bugün daha hakkaniyetli oran veriliyordur.

Şunu diyebiliriz ki sınava girenler arasında ben daha az dezavantajlı idim.
Hani sınav değilde gönüllülük esaslı bir işe alım olsa ben sıramı o sınava girenlerin %99 una bırakırdım kesin.

benim de anlatmaya çalıştığım benzer bir şey belki EKPSS artık engellilerin iş bulmasına çare olmuyor.

@ucuncubahar,

Hocam aslında engelli olmayan, basit rahatsızlığı olan bile %40 engelli oranını tamamlayıp sınava girmeye çalışıyor. Bu insanlar engelli sayılmaz. Oradan buradan puan toplayıp raporu almaya çalışıyorlar.

Şansını KOVALA bence hangisi olursa olsun.

@Polmiks

Haklısın.
Ama orda da şöyle bir problem var. Ben sınava girerken de aynı şeyi düşünüyordum.
Sınava giren bir çok engelli kardeşimizin değil çalışması, normal bir hayat sürmesi için yardıma ihtiyacı vardı.

Benim şahsi düşüncem sınava giren %70 - 80 arası engelli kardeşimize gelir şartı olmadan engelli aylığı bağlanması gerekir.
Engelli aylıklarının da en az asgari ücret düzeyinde olması gerekir.

Malesef iktidardaki yiyicileri bir türlü doyuramadığımız için sıra gerçek ihtiyaç sahibi, dezavantajlı kesimlerine gelmiyor bir türlü.

Rahatsızlığım psikotik bozukluk, engelli iş ilanlarına başvuruyorum.Daha önce Ziraat Bankasında çalıştım.Şimdi ekpss ye hazırlanacağım.Hiçbir yerden ses yok.

@ucuncubahar,
İşsiz kaldığım dönemde GSS ödeyemediğim için muayene olamadığımı biliyorum ne maaşı :)
Babişkom memur olduğu için mesela 5 kuruş para vermezler maaşı bırak

işte benimde anlatmaya çalıştığım bu vallahi.

10 hastane yapılacak parayı yandaşa verip 1 hastane yaptıranlar, söz konusu dezavantajlı bizler olunca cimriden de cimri oluyorlar.
söz konusu yandaş olunca her ay 1 milyon 600 bin lira maaşı bir kişiye verebiliyorlar.
ama engelliye asgari ücret değerinde aylık çok geliyor.

yandaş olup DHMİ de orta düzey bir bürokratın geçen soruşturması oldu.
"Yaklaşık 26 yıl boyunca DHMİ’de görev yapan ve Kasım 2024’te emekli olan Acar, aylık gelirinin 3 milyon TL olduğunu belirtti."

dengesizlik ekpss o girdi bu girdi değil, dengesizlik 20 yılı aşan iktidarlarında ülkeye çöreklenip dibini sıyırmaya yemin etmiş haramilerin
kendilerinden olmayan herşeye ve herkese düşmanca davranmasında.

@Polmiks,

Önüne gelene dediğin hastalık kanser yasayan kişilere veriliyor 40 rapor bence bu konuda daha duyarlı olmalısın bedensel engel olmayabilir ama o kanser hastalarının yaşadığını harcanan paraları bir ogren kimse durduk yere almıyor raporu durumu olmayan bir çok insan var birçok kanserli genç hasta var.

@vilda,

Kanser ile hiç bir ilgisi yok. İnsanlar oradan buradan puanı %40 a topluyorlar.
Kanser hastalarının çok büyük kısmının zaten tekrar çalışma ihtimali de zayıf konunun onlarla bir ilgisi yok. Konuları bu sitede görmüyor musunuz ? Adamlar engelli bile sayılmaz rapor alamayacakları hastalıkların yanına ek hastalık ile nasıl rapor alacaklarını araştırıyorlar.

Merhaba ve hayırlı haftalar,
EKPSS 2024 ortaöğretim zihinsel kategorisinden 91.80 aldım.
Sıralamam 648'tir.
Ocak 2026'da 2.atamada atanma şansım var mı?
Atanır mıyım?
Bana memurluk mu hizmetli mi gelir?
Ortaöğretime kaç kadro açılır?
Diğer tarafta EKPSS 2026'a hazırlanıyorum ve çalışıyorum.
Yardımcı olur musunuz?

Üst Alt