Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 yılında ehliyetimi aldım ama 2023 yılında engelli raporumu aldım

tokyoedilee

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar
başlıkta belirttigim gibi 2020 yılından sonra bacaklarımda güçsüzlük dengesizlik vb.. şikayetlerim sonucu zaten adrenal yetmezlik olan addison hastasıydım yaklaşık 15 yıldır ama bu hastalığa bağlı sinir sistemi hastalığına sahipmişim ismi adrenolökodistrofi yani x-ald bunun yetişkin formuna adrenomiyolonöröpati diyolar 20 li yaşlarda ortaya cıktıgıda oluyo bende öyle oldu ama ben 2023 yılında raporu alırken bilmiyodum hastalığmı doktorlarda bilemedi herediter spastik parapleji teşihisi koydular addison ve haşimatoda oldugu icin %70 süresiz engelli raporu cıktı
asagıdaki kodlarını yazıcam benim sormak istedigim ehliyet yenileme işlemim ne kadar uzun sürer istanbulda yaşıyorum ben şahsen yıl sonuna kadar uzatılcagını dusunuyorum ama riske atmamak adına temmuz sonuna dogru aile hekimine gidicem beni devlet hastanesi sevk edecek sonra ağustos ayında doktorlara gitmeye başlayacam
bunu chatgpt söyledi temmuz ayında başvurun gözükecegi icin 7500 tl olan tutarı degil 15 tl ödersin dedi konu hakkında bilgi sahibi olanlar cevap yazabilirse cok sevinirim
özel tertibaplı araç veya ötv siz gibi şeylerden faydalanabilirmiyim simdiden tesekkur ederim.(günlük hayatta otomatik vites araba kullanıyorum sadece sağ ayak bileğimde uzun süren trafikte falan dur kalklarda çok yorulmaya başlıyo veya frene basarken sağa doğru biraz kaymaya başlıyo gibi ama hic kazam olmadı)

Tanılar / Teşhisler
• G11.4: Herediter Spastik Parapleji
• E27.4: Adrenokortikal Yetmezlik (Addison hastalığı)
• E03.8: Diğer tanımlanmış hipotiroidizm (Haşimato tiroiditi)

🧠 Nöroloji
• 4.2.b.1: %20 oran
• 4.1.2: %40 oran

Toplam Nörolojik Engel Oranı: %60

📉 Toplam Engel Oranı
• Rakamla: %70
• Yazıyla: Yetmiş

• Engel Grubu:
• Ortopedik
• Süregen (Kronik)

📌 Rapor Özellikleri
• Geçerlilik Süresi: Süresiz
• Bağımlılık Durumu: Bağımsız
• Rapor Türü: İlk başvuru
• Başvuru Nedeni: Vergi indirimi, engelli kimlik kartı ve tüm sosyal haklar

@orhanbeyy,
attıgın linke baktım okudum hocam anladıgım kadarıyla zaten araba kullanabiliyorum hicbir sorun yok ama tetkik amaclı MR veya emg cekimi falan isterlermi acaba? süreç kaç hafta sürer onu merak ediyorum

@tokyoedilee,

Araba kullaniyormuş diye bakmazlar yönetmelige bakarlar tahlil isterler mi o soruyu bende merak ediyorum daha bende girmedim kurula bekliyorum

@tokyoedilee,
2021 Yılında beyin tümör ameliyatı olmuştum kardeşim. Epilepsi yok bende. Sağ tarafta kol ve bacaklarda düşük derece hareketsizlik kayıplarım oldu ve engelli raporu verildi. Eski ehliyetimde 2011 yılında almıştım. Ehliyette gözlüklü kullanım vardı. Ehliyeti yenilemek için aile doktoruna gittim oda ameliyat olmuşsunuz engelli raporu mevcut noroloji sevk yaparım dedi kabul etmedim bende. Nörolojik sıkıntım yok dedim ama anlamadı. Bende araştırma yaptım ve özel göz hastanesine başvuru yaptım ve göz muayenesi sonucunda gözlüklü kullanım şartı koşularak sağlık raporu verildi çok şükür yeniledim ehliyetimi. Sizlere tavsiyem özel hastanelerden daha çabuk sağlık raporu alırsınız.

@deasn12,
ama aile hekimleri devlet hastanesine sevk ediyo diyolar bide benim durumum nörolojik hastalık oldugu icin özel hastaneden halledilebilinirmi acaba?

@orhanbeyy,

29 temmuzda aile hekimi beni devlet hastanesine sevk etse sanırım sevk ettikten sonra 10-15 gün süre oluyomus ağustos ayında devlet hastanesi doktoruna muayene olsam 15-20 tl ödersin diyo chatgpt dogrumudu bu? birde sevk ettiginde yine mhrs den nöroloji doktoruna randevumu arayacaz yoksa aile hekimi sevk ettiginde randevusuzmu gitcez hastaneye?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@tokyoedilee,
Randevu almak zorundasınız. Özel hastanelerde iyi doktora denk gelirseniz hallerderler. Devlet hastanesi nöroloji doktor da muhakkak sağlık raporu verir ama süreli verir. Nöroloji doktorları 2 yılda bir kez muayene etmeyi isterler. Bu da normal bir işleyiş çünkü.

@orhanbeyy,
Geçmiş olsun kardeşim. Tamamı çıkartıldı mı? Glial derecesi ne?

@deasn12,

hocam bu kısmı anlamadım ya özel hastaneden bu işleri halletmeyi onaylıyomu devlet ben devlet hastanesi raporu ister diye düsünüyodum

@tokyoedilee,
Kardeşim zaten raporda aile hekimi ve hastane doktorları muayene şartı var. Özel yada devlet hastanesi farketmiyor.

Üst Alt