Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010'da engelli memur oldum. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

strangeyaman

Başlığında böyle bir ayrım yok ama. Eğer öyleyse kötü 2008 sonrası memurlar üvey evlat o zaman.

ok diger arkadaşlar yazarsa sevinirim maaşlarını ogorken kafam karıştı sizinki 2008 öncesi en az maaşınız 2000 tl dir yanılmıyorsam ek gösterge yi katmadım 2008 öncesi belli maaşlar 2008 sonrası belli degil

u.uçar

Muamma derken? SGK nin cagaloglundaki kamu birimine gittim ve hesapladilar ne kadar maas ve ikramiye alacagimi.

Çok farkli kurumlar, dolayisi ile ek gostergeler ve buna bagli olarak maas ve ikramiyeler olacaktir, tek bir memur yokki emekli olan memur su kadar alir diyebilelim.

Kisiye ozel gecmisine ve tabi oldugu sartlara bakarak bu durum degiskenlik gosterir. Ben 2008 sonrasiyim ama sene kadar dedigim seylerde cok onemli hesaplama kriterlerinde.

Bugün mail attım cvp geldi.cevapta raporunuzun aslı ya da yeni tarihli rapor istenmesi üzerine sağlık kurulundan karar çıkmış.kisa süre içinde postalanacaktir kurumunuza diyor.raporum zaten 2017 Aralık.sanirim raporun aslını istiyorlar.neyse yazı gelsin bakalım elimize.halbuki başhekim onaylı aslı gibidir yollamistik.buradan bazı arkadaşlar aslı gibidir yolladık kabul oldu demişlerdi.neyse gelsin yazı bakacaz.ancak ben okul değiştirdim.bakalim yazı süreci nasıl olacak bundan sonrası icin

Raporumun aslını istemeleri sizce olumlu mu? Neticede red cevabı değil.unv hastenesinden 7 ay önce aldım raporumu.

Ogorken

Bence olumlu. Ama keşke raporun aslını yollasa idiniz. Şimdi bir kaç ay geri attı. Gelen cevabı kişisel bilgileri saklayarak paylaşırsanız güzel olur. Artık bundan sonra görüşe herkez rapor aslını gönderir.Böylece SGK nın elinden bu oyalayıcı durum alınır...

Ben aslını yollayacaktim ancak bazı arkadaşlar aslı gibidir yolladık oldu deyince ya da ben yanlış anladım bilemicem aslı gibidiri yollamistim.neyse tatil dönüşü aslını yollarim artik.3 ay da böyle geçer.saglik olsun hayırlısı ne yapalım.gelen cevap elime geçince buradan paylaşırım.

Aslını isteyen cevap yazısı elime yeni geçti.bu hafta aslını yollucaz.hayirlisiyla kabul cevabı gelir inşallah.o zaman yazarim burdan gelen cevabı.

strangeyaman

Acaba emeklilik için SGK dan gelen görüş yazısını kişisel bilgileri saklayarak paylaşırmısınız? Böylelikle forum üyelerine örnek olur.
İlaveten görüş yazısından sonra emeklilik dilekçesi verdiniz mi?
Verdiyseniz emekli oldunuz mu, bir sorun çıkardılar mı?

Raporumun aslını istemişlerdi ben de 3 hafta önce yollamistim.bugun aradım sonuçlanmış kurumunuza bilgi yazısı yazıldı diyor ancak içeriği göremiyorum diyor memur.daha önce aslı gibidir yolladigimda raporunuzun aslınınin istenmesi için yazı yazıldı diye bilgi vermişlerdi ancak bu sefer içeriği göremiyorum diyor memur.yazi 2 haftaya ulaşır galiba kurumuma.anlamadigim şimdi neden içeriği göremiyorlar daha önce raporun aslının istendiği görürken.ayrica daha önce raporun aslı gibidirin görüşülmesi çok uzun zaman alırken son gonderdigim aslini hemen görüşmüş karara bağlamışlar.sonucu da ogrenseydik hayirlisiyla

OturanBoğa
4c li memur olarak emekli olabilirsin yazisi geleli cok oldu.. yani yeni rapor istenmeyebiliyor
Maaslarin belirsizligi yuzunden emekli olamiyorum su an.. yani gorus yazisi ile emeklilik tarihiniz geldiginde kamu emeklilik daire baskanligina yazin..

Arkadaşlar herkese merhaba,
5510 sayılı kanuna göre emekli olan hiç olmadı maalesef yada illaki olmuştur ama sosyal medya yada platformlarda paylaşmamış olabilir..

17 Ocak 2022 tarihli emekli dilekçemi verdim.
2010 yılında engelli kadrosu ile memur olarak göreve başladım.
Sigorta girişim 2001.. Tabiki özel sektörde çalışmışlığım var.
%51 rapor ile 16 yıl sigortalık ve prim günümü doldurduğum için emekliliği hak etmiş bulunuyorum.

Süreç hakkında ve bağlanan maaş hakkında buradan yazmaya çalışacağım.

23,07,2017 tarihli yazım

Adı geçenin özürlü kadrosundan göreve başladığı anlaşılmış olup, 21.03.2011-30.05.2018 tarihleri arasında memuriyette geçen 07 yıl 02 ay 09 gün, sigortalı geçen 02 yıl 04 ay 09 gün , toplam 09 yıl 06 ay 18 gün hizmeti olduğu ve 15 hizmet yılını doldurduğunda emekliliğe ayrılabileceği anlaşılmıştır.

acaba ben ne zaman başvurabilirim

Ogorken strangeyaman

strangeyaman

Emeklilik dilekçesi verirken SGK gelen yazıyı ilgi tutarak mı başvuru yaptınız.

Yeniden rapor istemediler mi?

Hayırlı olsun

Sonradan engelli olan memurlar 50-59 orana göre 16 yılda ,40-49 orana göre 18 yılda emekli olur deniyor pekiyi sonradan engelli olan memurun rapor oranı 59 un da üzerindeyse kaç yıl gerekiyor ?

sokrates

Teşekkür ederim cevabınız için

Asıl öğrenmek istediğim konu;

1)- başvuru yaparken sadece SGK daha önce gelen yazısını dilekçeye ekleyip başvuru mu yapıldı ?

Açıkgoz2000

Başvuru yaparken dilekçe ekine emekli olabilir görüş yazısı dışında, mal bildirim beyan formu, diplomalar, rapor, askerlik, maaşın hangi bankaya yatacağı dilekçesi ekleniyor.

Kamuda çalıştığım için insan kaynakları gerisini hallediyor.

Merhaba, hemen hemen aynı durumdayız.. Benim de sgk başlangıcım 2001 12 yıl özel sektör çalışmışlığım var...2013 yılında memur oldum ve halen çalışmaktayım. Gelişmeleri dikkatle takip edeceğim. ben özle sektörde çalışırken primlerim hep yüksekten ödenmişti inşallah emekli olduğumda maaşımda bir faydası olur yoksa memurken ödenen primler gerçekten çok düşük.. strangeyaman

strangeyaman

Merhaba

Ben raporun aslını SGK ya verdim.
Birde o rapor süreli idi yeni rapor süresiz...

Yeni rapor göndersem kafalar karışabilir...

Emekli olursam; vergi indirimi + mal beyanı + SGK yazısını eklerim sadece...

Bu çok uzun süre sonra olacak... O zaman yeni kanun çıkmazsa tabi

Üst Alt