2008 sonrasi memur olanlar umarım okur..
Emekli olabilmek icin hepimiz mucadele veriyoruz belki ama artik sartlar oldukca zorlasmis maalesef..
5510 yasasi yani 2008 ekim sonrasi ise baslayanlar yada kamuya atananlar maalesef emeklilikte cok buyuk kayip icindeler..
Kendi seruvenimin belki baskalarina faydasi dokunur..
2008 sonrasi memur olarak atandim ve %51 rapor ve 16 yil 4320 gunu tamamladigim icin emeklilik icin kurum araciligi ile gorus sordum ve 4 ay surecten sonra emekli olabilecegime dair gorus yazisina cevap geldi.. bu surecte defalarca ankaraya telefonla ulastim fakat sadece evrakin nerde olabildigini soyluyorlar ve sonuclansa dahi ekranda bunu goremiyorlar yani gorus yazisi size gelene kadar mail yada telefonla krsinlikle bilgi alma imkani yok.. bende cevabi elime alinca ogrenebildim..
Sonrasinda emekli maasini ogrenebilmek adina pek cok yola basvurdum ve maalesef o konudada kesinlikle maasinizi ogrenme imkani yok..
Ali tezelin subesine giderek 350tl karsiliginda maasimin 1.400 kusur olabilecegini ogtendim(mevcut maasim 3.600) fakat bu rakama inanamadigim icin istanbuldan ankara kamu gorevlileri emeklilik daire baskanligina gittim.. ve maasin baglandigi birimden tutunda pek vok sube muduru ve daire baskani sekreterine kadar ulasmama ragmen basvuru yapilmadigi surece ogrenebilme imkani yok..
cunku emekli sandigindaki gibi hesaplanmiyor.. aylik prim tutariniza gore emekli maasi hesaplaniyor ve artik memuriyette 1. Yada 2. 3. 4. Derecede olunmasinin emeklilikte bir artisi yok.. bu dereceler sadece mevcut almis oldugunuz ayligi etkiliyor fakat eskisi gibi emeklilikte ek odeme olarak maasa bir etkisi yok..
en onemlisi artik emekli oldugunuzda sigortali olarak bir ise basladiginizda emekli maasinizin hepsi kesiliyor ve yeniden baglanabilmesi icin yeniden rapor cikartip yeniden basa donmeniz gerekiyor.. ve bunlati daire baskanligi sekreterinden ogrendigim bilgiler..
Hepimiz icin hakkimizda hayirlisi olsun.. ben emeklilige karar verdim.. maasimi ancak aylik baglaninca ogrenebilecegim..