Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010'da engelli memur oldum. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

Ogorken

Yarin tam adresi yazarim.. ben kargo ile gonderdim.. yanlis yere gonderdigimden 1 - 2 hafta kaybettim yazi dogru yere ulasana kadar..

Numara düşmedi.ben de mail attım.mail den cevap geldi

@Ogorken

Kamu gorevlileri emeklilik daire baskanligi
Mithatpasa cad. N.7 Sıhhiye Çankaya Ankara

Raporun asli gibidir ornegi ve hizmet cizelgesi ekinde bulunsun
Ozel sektor sureniz varsa ilk basta onlari birlestirmeniz gerekir

Arkadaslar emeklilik uygun gorulmustur cevabi geldikten so ra bunun belli bir suresi var mi sizce.. yani diyelim 2 sene sonra emekli olmaya karar verdim.. bu cevaba gore direk emekliligim onaylanir mi?

@strangeyaman dediğiniz adrese bugün evrakı kargoyla yolladim.tesekkur ederim.insallah bu sefer bir aksilik çıkmaz.sorunuza gelince bildiğim kadarıyla gelen yazıya istinaden istediğiniz zaman emekli oluyorsunuz.daha önce forumdan birisi böyle bir şey yazmıştı.

@strangeyaman dün yolladığım kargo bugün verdiğiniz adrese teslim edilmiş görünüyor kargo takipte.ancak e devlete ne zaman düşer bilmiyorum.tekrar teşekkür ederim adres için

Ogorken

Hayirlisi olsun.. rica ederim.. ara ara e devlete girip kontrol edersin.. zaten orada evrakin isleme girdigi tarih var.. rapor kurula gidince tekrar bi tarih satiri olusacak.. yani iş akışı hakkinda detayli bilgi yok.. en azindan evrakin isleme alindigini gormus olursun..

strangeyaman evet e devlette göründü evrak.ayrinti yok.tesekkur ederim inşallah olumlu sonuçlanır ve aksilik yaşanmaz.iyi günler

Ogorken

Sayın Ogorken;

1-Kurumunuz aracılığı ile değil de neden direk SGK ya başvurdunuz?
2-Acaba böyle bir başvuruya cevap verirler mi, verirlerse burada paylaşırmısınız?
3-E Devlette yaptığınız görüş başvurusunu hangi kısımdan görüyorsunuz?
4-Kimlik özel bilgilerini saklayarak nasıl bir görüş yazısı istediğinizi yazarmısınız?
5-Eğer sonuç olumlu olursa zamanı geldiğinde bu görüş yazısnı ilgi tutup emeklilik dilekçesi mi vereceksiniz kurumunuza?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Kurumum araciligiyla başvurdum.sadece evrakları kargoyla bizzat yolladım.yani üst yazıyla başvuru yapıldı.yanlis anlamissiniz

@u.uçar e devlette SGK 4C emeklilik evrak takibinde görünüyor.ben üst yazıyla kargoyla yolladım.yani şahsi başvuru değil.dilekceye gelince kurumunuza ekte sunmuş oldugum engelli sağlık raporumun SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına gönderilerek engelli emeklilik hakkından yararlanip yararlanamayacagim hususunda görüş sorulmasıni ve sonucun tarafima bildirilmesini istiyorum.geregini arz ederim.

Gelen sonuçla direk olarak dilekçe vererek emekli olunduğunu forumda bir kaç kişiden duymuştum ama kesin bir bilgim yok.neticede ben yasamadigim bir şeye kesin diyemem.ancak gelen yazıya binaen emeklilik isteyip olanlar var. Umarım cevap bulabildiniz sorulariniza.

@strangeyaman benim e devlette iki satır düştü evrak olarak.suan iki ayrı satır ayrı numaralarla varidelenmis.hayirlisi bakalım.tekrar teşekkür ederim cevaplariniz icin

strangeyaman e devlette yeni satır oluştu 28/05/2018 itibariyle.size satır oluştuktan ne kadar süre sonra cevap geldi.sanirim şuan sağlık kurulunda evrak yeni satır evrakların sgk ya ulaşmasından bir hafta sonra olustu

Yaklasik 1.5 ay surer sonuclanmasi.. rapor incelenmek uzere gonderildigi anlasiliyor..

Yaklasik 1.5 ay surer sonuclanmasi.. rapor incelenmek uzere gonderildigi anlasiliyor..

Merhaba, benim görüş sormak için yolladığım raporum 17 Mayıs itibarı ile Kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığı sağlık kurulundan sonuç çıktı %53 ve nihai karara bağlanmak amacı ile aylık bağlama servisine gönderildi dendi telefonda, 17 mayıstan beri bir gelişme yok size ne zaman kaç günde cevap geldi?

Ogorken

Görüş yazısına cevap geldi mi acaba?
Geldiyse paylaşırmısınız?

u.uçar hayır gelmedi.aradim dün sağlık kurulundaymis henüz raporum.bekliyorum.gelince yazarim

rexart

Görüş sonucu çıktıysa kişisel bilgileri saklayarak paylaşırmısınız?

Sacma bir sekilde, 2011 de memur olmama ragmen 2008 oncesi memurlarin tabi oldugu gecici 4. Maddeden islem yaparak sonuc bildirdiler, bu maddeye gore 5760 gun gerektiginden benimde 5040 gunum oldugumdan bir sure daha calismam gerektigi sonucu cikti, bimer uzerinden itiraz ettim, islem sirasina gore degerlendirilerek tarafiniza bilgi verilecektir diye cvp geldi, bekliyorum.

Raporum bugün itibariyle sağlık kurulundan çıkmış.telefonda sordum.telefondaki bayan yazının içeriğini henüz göremiyorum bugün çıkmış dedi maaş bağlama servisine yazılmış dedi.cuma günü arayın dedi.maas bağlama servisine gönderilmesi yazının olumlu çıktığını gösterir mi acaba?

Ogorken

Yazının olumsuz çıktığı yani rapor oranının düşürüldüğü zamanlarda oldu memurlarda ama sizinki olumlu olabilir rapor tarihi yeni çünkü. Bir de raporu nereden aldığınız da önemli devlet hastanelerini kabul etmiyorlar. Eğitim Araştırma veya Üniversite Tıp Fakülteleri olacak. Görüş yazısı dilekçesini kurumunuza hangi tarihte verdiniz? Muhtemelen sonucun kurumunuz aracılığı ile size bildirilmesi 2 haftayı bulur daha. Bu görüş aşamalarını e-devlet dys den de takip edebildiniz mi?

Son düzenleme:
Raporum 18 Mayıs'ta SGK ya ulaştı.31 Mayıs'ta sağlık kuruluna gönderildi.31 temmuz tarihi itibariyle de sağlık kurulundan çıkmış.ancak telefondaki bayan içeriğini şuan göremiyorum cuma günü ararsanız evrak bize ulaşır dedi.hayirlisi inşallah.ancak e devletten baktığımda SGK tescile kaydına emeklilikte 16 yıla tabidir diyor.tabi ben öğretmen olduğum için MEB de isletmistim raporumu MEB sistemine.belki ondan dolayı o şekilde yaziyordur bilemicem.beklicez artık birazcık daha.bu arada raporum ünv hastanesinden.ama aslını değil başhekim onaylı aslı gibidir olanı yolladim

e devlette bu şekilde görünüyor

2008 sonrasi memur olanlar umarım okur..

Emekli olabilmek icin hepimiz mucadele veriyoruz belki ama artik sartlar oldukca zorlasmis maalesef..

5510 yasasi yani 2008 ekim sonrasi ise baslayanlar yada kamuya atananlar maalesef emeklilikte cok buyuk kayip icindeler..
Kendi seruvenimin belki baskalarina faydasi dokunur..

2008 sonrasi memur olarak atandim ve %51 rapor ve 16 yil 4320 gunu tamamladigim icin emeklilik icin kurum araciligi ile gorus sordum ve 4 ay surecten sonra emekli olabilecegime dair gorus yazisina cevap geldi.. bu surecte defalarca ankaraya telefonla ulastim fakat sadece evrakin nerde olabildigini soyluyorlar ve sonuclansa dahi ekranda bunu goremiyorlar yani gorus yazisi size gelene kadar mail yada telefonla krsinlikle bilgi alma imkani yok.. bende cevabi elime alinca ogrenebildim..

Sonrasinda emekli maasini ogrenebilmek adina pek cok yola basvurdum ve maalesef o konudada kesinlikle maasinizi ogrenme imkani yok..

Ali tezelin subesine giderek 350tl karsiliginda maasimin 1.400 kusur olabilecegini ogtendim(mevcut maasim 3.600) fakat bu rakama inanamadigim icin istanbuldan ankara kamu gorevlileri emeklilik daire baskanligina gittim.. ve maasin baglandigi birimden tutunda pek vok sube muduru ve daire baskani sekreterine kadar ulasmama ragmen basvuru yapilmadigi surece ogrenebilme imkani yok..

cunku emekli sandigindaki gibi hesaplanmiyor.. aylik prim tutariniza gore emekli maasi hesaplaniyor ve artik memuriyette 1. Yada 2. 3. 4. Derecede olunmasinin emeklilikte bir artisi yok.. bu dereceler sadece mevcut almis oldugunuz ayligi etkiliyor fakat eskisi gibi emeklilikte ek odeme olarak maasa bir etkisi yok..

en onemlisi artik emekli oldugunuzda sigortali olarak bir ise basladiginizda emekli maasinizin hepsi kesiliyor ve yeniden baglanabilmesi icin yeniden rapor cikartip yeniden basa donmeniz gerekiyor.. ve bunlati daire baskanligi sekreterinden ogrendigim bilgiler..

Hepimiz icin hakkimizda hayirlisi olsun.. ben emeklilige karar verdim.. maasimi ancak aylik baglaninca ogrenebilecegim..

rexart Ogorken strangeyaman 2008 sonrası memursunuz okudugum kadarıyla konularınızı takip ediyorum sizden istegim 2008 sonrası memur olanların maaşları muamma lütfen maaş baglandıgında konuya maaşlarınızı yazarsanız bizleri aydınlatmış olursunuz

Üst Alt