Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010'da engelli memur oldum. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

Raporu eski olup vergi indirimi alanlar var daha önceden.emekli olsalar bile SGK rapor yenilenmesi için yapmış olabilir. sakatlık oranı cetveli yenilendiği için.baska birşey diyemiyorum

3 aydir emekli olup olmama ile ilgili cevap gelmedi malesef..
5510 kanunun 28 e 5. maddesine gore yuksek kurula gonderildikten sonra simdide 3. maddesine gore gonderilmis..
1 hafta sonra sanirim neticelenir..

OturanBoğa

Kamu emeklilik daire başkanliginin verdigi cevap bu sekilde..
Ayrintili cevap alinamiyor malesef..
Buyuk ihtimal yuzde 51 rapora gore 16 yil ile emeklilik olma maddesidir heralde..

28.meddenin 5.maddesi Bağkur ile alakalı.siz MEB de çalışan devlet memuru olduğunuzu söylediniz.28.maddenin 5.maddesi ya da 3.maddesi ne alaka onu bir türlü anlayamadım.ben mi yanlış bakıyorum 28.maddenin 5.maddesine.bu madde Bağkur emekliliği ile alakalı değil mi? Ayrıca diyelim ki yanlış anladım.o maddede malulen emeklilikten bahsediyor.neyse sonuclansin bakalim ben anlayamadım sizin durumu dogrusu.benim görüş yazısı da 7 hafta oldu ama sonuçlanmadı.e devlette ya da sgk evrak takipte de bir şey görünmüyor.bekliyorum bakalım

Hayır çıkmıyor.benimki görüş yazısı zaten.yani emeklilik işlemleri başlamadı.gorus yazısı istedim engelli emeklilik hakkından yararlanıp yararlanamayacagim hakkında.okuldan ilçe mebe gitti ilçeden de il mebe gitti ancak sonrasında ne oldu bilmiyorum.bana geri dönüş de yapılmadı il mem den.o nedenle yazıyı yollamislardir diye düşündüm.yalniz okuldaki memur üst yazıyı yazarken TC kimlik numaramı bir rakam eksik yazmış.belki o nedenle sistemde görünmüyor bilemicem.ama raporumda zaten TC no var.7 hafta oldu.bakalim 2 ay tamamlanmasına surda 10 gün kaldı.hayirlisi olsun inşallah

Ogorken

Benimkide görüş talebiydi.. görüşte olsa yukarida belirttigim ekranda tahsis no verilecek ve emeklilik icin basvurdugunda o tahsis islemine gore tekrar ugrastirmadan emekli olabileceksin.. yani emekli olma talebi ile gorus talebi ayni diyebiliriz..

Anladım.o zaman ya benim yazıyı il MEM yollamadi ya da başka bir sıkıntı var.belki de üst yazıdaki TC nodaki hatadan dolayı işleme almadılar.neticede ekteki sağlık raporundaki TC numarasına bakma gereği duyduklarını da sanmıyorum.is bilmez memurumuz yüzüne boşuna bekliyorum büyük ihtimal.il MEM yazıyı yollamasa da tarafima bilgi vermesi gerekir aslinda ama MEM de işler zaten sarpa sarmış.hayirlisi olsun.ben de günüm dolunca direk emeklilik isterim olursa olur olmazsa kovana kadar beni devlet çalışırım ne yapalım.ben başvuru yapalı 7 hafta oldu.tahsis no dusmediyse bu saate kadar bundan sonra düşeceğini hiç sanmam

Ogorken

Meb Dys sisteminde yazini takip edebilirsin.. ust sayi numarasi ile ilkonce ilce sonra il memden bilgi alabil8rsin neler yapildigini..

Bana dys üzerinde olmaz dediler...neticede elden giden evrak bu dys ile alakası yok dediler.yalniz bizim okulun memuru TC numarami yazarken üst yazıda tc nomun bir rakamını eksik yazmis.ancak dilekcem ve sağlık raporum tam.acaba onuna alakalı bir sıkıntı olabilir mi?

@strangeyaman sizin evrak gonderildikten ne kadar süre sonra e devlette tahsis no düştü? Ben dilekçe vereli tam 7 hafta oldu?

Ogorken

1 hafta sonra ekrana dustu.. yanliz ben evraklari kendim kargo ile ankaraya yolladim kurum ust yazisi ve ekleri ile..

strangeyaman ne oldu cevap geldi mi dilekcenize.benim.dilekceden halen bir haber yok.evrak takipte falan da görünmüyor.milli eğitim biz yazdık gönderdik dedi.ancak benim okulum üst yazıyı yollarken TC nomu bir rakamı eksik yazmis.3 ay oldu ama cevap gelmedi

Ogorken

Benim cevap yeni geldi.. emekliliğim onaylanmış.. yani emekli olabilmem onaylanmiş.. gorus yazisiydi cunku.. raporum sureli yani 2 yillik olmasina ragmen emeklilik uygun gorusu geldi.. benim gibi durumda olanlar varsa belki aydinlanabilirler.. 16 yil ve 4320 gunu baz aldilar raporum yuzde 51 oldugu icin.. herkesin gönlune gore olsu
n inş. Henuz emeklilik dilekcesi vermedim..

strangeyaman özelden tel nosu yazar mısınız? Sizi bir arasam? Mümkünse tabi? Ayrıca dilekçeyi ne zaman vermiştiniz ve ne zaman cevap geldi?

strangeyaman

görüş yazısında gelen cvpta tam olarak ne yazıyordu 2 ci sorum sonradan emekli olurken rapora gerek kalmıyor degilmi tekrar almak v.s direk emekli oluyorsunuz degilmi şartlar oluştugunda

strangeyaman
Merhaba, hayırlısı olsun sizin için, sizin kendi toplam gün sayınız kaç gündü?
Benim, 4A hizmet başlangıcım 13.08.1997 (Uzun Vade Gün Sayısı 2869)
4C Memuriyete Giriş Tarihi 02.06.2011 (Toplam Gün Sayısı 2115)
Toplam gün sayım 4984 gün yapıyor.

Siz "16 yil ve 4320 gunu baz aldilar" demişsiniz ya, bu 16 seneyi hesaplarken SSK lı olarak çalışmaya başladığım ilk sigorta başlangıcımı mı ilk başlangıç senesi olarak sayacaklar, yoksa sene hesabında, SSK lı olarak çalıştığım günler kadarmı memuriyet başlangıc senemden geriye gidecek? Kafa karıştırıcı oldu belki sorum ama, durum da karışık zaten :) Anlatmayı becerebildiysem bir cevap yazabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
Emeklilikle ilgili basvuru yapildigi durumda emekli olunabilecegi, saglik raporunun incelendigi vs gibi uzun bir cevap.. raporun tarihi ve hangi hastane oldugu vs gelen cevapta yaziyor.. yani emeklilik dilekcesi verince direk maas baglaniyor.. rapor yeniden incelenmiyor.. benim tavsiyem kamu icin raporu risk tasiyan kisilerin bu sekilde once gorus almasi.. tam 3 ay surdu raporun incelenip vs cevap gelmesi.. ve engelli emekliliginde rapor kesinlikle surelide olsa incelenip emekli ediliyor..

rexart
Ssk baslangicini baz aliyorlar.. yani hemen hemen durumumuz ayni.. benimde ozelde 2266 gunum vardi.. toplamdada yaklasik 5.000 gundu.. rapor orani yuzde 40-49 arasi olsaydi 18 sene olacakti.. rapor oranida onemli..

Benim de 3 ay oldu ama halen bir cevap gelmedi.sizin cevap ne zaman geldi? Sanırım 31 ocakta dilekçe vermiştiniz.hangi ay kaçında cevap geldi?

strangeyaman
Benim oranım %66, emekli olmayı çok istiyorum ancak 2 yıl süreli verildiğinden dolayı 2 sene sonrası rapor yenileme konusunda bir sürü soru işaretleri var kafamda.

Şimdiki raporum Üniversite hastanesinden 2 sene sonra tekrar yeni raporu hangi hastaneden almamı isteyecekler, Benim raporumun süreli olma sebebi sadece psikiyatri mesela ama buna rağmen uyku apnesi raporumu yinelemem gerekecekmi? fıtıklar için MR tekrar mı çekilecek? Özellikle uyku testi raporu almak başlı başına rapordan daha zor ve uzun süren bir işlem. (şimdiki uyku testim için 6 ay sıra bekledim ve 2017 kasım ayında aldım bu rapor kaç sene geçerli?) gibi soru işaretleri çok düşündürüyor açıkçası.

Şöylede bir durum var yine forumda okuyup gördüğüm kadarı ile, raporu "sürekli" olan bir çok kişi bile kontrol muayenesine çağrılabiliyor ansızın, hiç olmazsa diyorum benim ne zaman kontrole gitmem gerektiği belli bu durumda.

strangeyaman

Bu dediğiniz doğruymuş, hiç bakmamıştım şimdi uyarınız üzerine aynı şekilde verdiğiniz sayfadan baktığımda şu anda bende evrak tarihi 27.03.2018 olan bir kayıt gördüm. (Evrak türü yerinde -23.03.2018-Evrak Açıklama kısmında ise TAHSİS yazıyor)

Bu evrak tarihine bakarak fikir yürütecek olursak, sizin evrak tarihinize kıyaslama ile yani, sonucun bana bildirilmesi sizce tam olarak ne kadar sürer?

rexart e devletten 4 c emeklilik işlemlerinden mi görülüyor bahsettiğiniz kayıt tarihi? Benim hiç bir şey görünmüyor.demek ki benim evraklar gitmedi.ben dilekçeyi 15 Şubat'ta verdim halbuki.tahminen TC numarami üst yazıda yanlış yazdıkları icin

Evet orda yaziyor, o zaman siz â€*0 (312) 458 70 00‬ nolu numarayi arayip sorun bence.

Pazartesi inşallah dusururum telefonu da cevap verirler.milli eğitim müdürlüğüne sorduğumda evragi gönderdik cevap gelmedi dediler.muhtemelen TC no bir rakam eksik olması sebebiyle.umarim hat düşer pazartesi
@rexart verdiğiniz telefon numarası düşüyor mu peki? Pazartesi hangi saatlerde arasam düşer tahminen.

@rexart siz ne zaman yollamıştıniz görüş yazısını? Bu dediginiz numaradan hat düşüyor mu adam gibi cevap veriyorlar mı?

veriyorlar ara ogorken

03124587442 bu numarayı ara bu direk evrak takip
digeri santral uzun iş baglayamıyorlar adam sinir oluyor

Ogorken

Cevap veriyorlar ama sabırlı olman lazım bağlanması için. Zamanı yok düşürene kadar sabahtan akşama kadar arayabilirsiniz. Çağrı merkezi numaralarımız çok yoğundur lütfen daha sonra tekrar deneyiniz diyebiliyor saatlerce.

strangeyaman ve rexart arkadaşlar benim yazım sanırım gitmemiş.sgk ile görüştüm kayıt bulamadılar.ben baştan dilekçe yazacam.tam olarak hangi adrese yazıyoruz kamu emeklileri daire baskanligana yazıyoruz değil mi? Bir de dilekçe rapor başka bir şeye gerek var mı? Kendim kargoyla yollamak istiyorum üst yazıyı.tam olarak adresi ne yazacağız kargo paketinde.bilgi verirseniz sevinirim

Ogorken
Garip bir durum gerçekten. Ben hastaneden aldığım raporun aslına test tahlil sonuçlarınında aslını ekleyerek (asılları olmadığında red edildiğine dair bir çok yazı okudum bu forumda o yüzden riske girmemek adına asıllarını koydum) işyerimdeki özlük işlerine emekli olmak istediğime dair dilekçe verdim, özlük işleri üst yazı ile Kamu Gör. Emeklilik Daire Bşk. na yolladı.

Özlük işlerimden dosya no sayı no vs. hepsini istedim ve kaydettim ki herhangi bir kaybettik bulamadık diye durum olursa sorgulamak için.
Sonrasında da E-Devlette gördüm zaten, Şu anda hangi aşamada olduğunu göremiyorum maalesef ama adım adım ne gerekiyorsa yapıyorlardır diye düşünerek sabırla bekliyorum.

Kendiniz yollarsanız ne olur bilemem, bence doğru olan işyerinize vermeniz ve üstyazı ile onların yollaması gerekir ben öyle biliyorum.
Bu arada işyerine emekli olmak istiyorum diye dilekçe vermiş olmanız kesinlikle emekli olmak zorundasınız anlamına gelmiyor, işyeriniz zaten önce görüş soruyor ve siz gelen görüş sonucuna göre tahsis no alarak tekrar emeklilik dilekçesi veriyosunuz. Ben bu şekilde anladım yanlışım varsa bilen birisi varsa düzeltsin lütfen.

Üst Alt