Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010'da engelli memur oldum. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
5510 erken emeklilik icin bakanliga gorus sordum.. beklemedeyim.. 2010 engelli kadrosu ile memurluga basladim.. raporum 2 seneli sureliydi fakat 2017 de vergi indirimide aldim ayni raporla suresiz.. simdiki korkum yeni rapor istenirmi.. 5 subatta saglik kuruluna iletmis bakanlik.. hala sonuclanmadi.. sonuclaninca insallah bilgilendiririm.. yada buna benzer durumla ilgili bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim..

strangeyaman

5 Şubat'ta ilettiğini nereden öğrendiniz? Ayrıca hangi tarihte dilekce vermiştiniz görüş yazısı için? Ayrıca siz 2008 sonrası göreve basladiginiz için sizden emekli olurken tekrar rapor isteniyor diye biliyorum.2 yıl süreli raporla engelli kadrosuyla devlet memuru olunduğunu da bilmiyordum doğrusu...

Ogorken

03124587442 nolu telefondan evrak takibi yapabiliyorsunuz yanliz hatlar cok cok yogun.. 31 ocakta kayda girmisti..

Siz dilekcenizi ne zaman vermiştiniz? Yani dilekçe vermenizden kaç gün sonra evrak kayda girmiş oldu? Bir de raporun başhekim onaylı aslı gibidir olanı mi yolladiniz yoksa direk aslını mi yolladiniz. Ben de geçen hafta kurumuma dilekçe verdim görüş istenmesi için.o nedenle.ne kadar sürer diye merak ediyorum.raporun da bashekimlikten aslı gibidir onaylı olanı yolladım.bakalim neler olacak

Ogorken

31 ocakta ankara kamu gorevlileri emeklilik daire baskanligina ulasti.. 5 şubattada saglik kuruluna raporu gondermisler.. raporun asli 1 tane oldugu icin noter onayli gonderdim.. kabul ediyorlar..

Tamam onu anladım da siz ne zaman dilekçe vermiştiniz onu sordum.yani dilekçe verdikten kaç zaman sonra ulastigini merak ettim belgelerin.cevaplar için teşekkür ederim.umarim kazasız belasız onaylanir

strangeyaman

Hangi bakanlığa bağlısınız ve engelinizin sınıfı nedir? Memurlarda emeklilik başvurusu yaparken raporun güncellenmesini istiyorlar. Örneğin akondroplazi olan biri 2008deki cetvele göre engelli memurken 2010dan sonraki cetvele göre erken emekli olamayabiliyor. İnşallah yolunuz açık olsun ve bize emsal teşkil edin. İnşallah.

Ogorken
Kurum ust yazisi ile kargo ile kendim evraklari Ankaraya kendim yolladim.. 25 şubatti sanirim..

güzi
Meb..Insallah oyle bir durum yoktur.. psikolojiden raporum vardi.. yuzde 51..

Bu iş biraz şans işi...bazılarının raporu onaylaniyor bazılarının reddediliyor.bazilarindan raporun aslı gibidir olanı kabul ediyorlar bazılarından illa raporun aslını istiyorlar.yani biraz sansa kalmış gibi.insallah hayırlısıyla sonuçlanır...buradan sonucunuzu yazarsanız biz de öğrenmiş oluruz.bu arada 25 Şubat değil 25 ocakta dilekçe verdiniz sanırım.yanlis yazmışsıniz galiba.ben de mebde öğretmenim.crohn hastasıyım %50 oranında raporum.gecen hafta dilekçe verdik bakalım ne olacak hayırlısıyla evet alırız umarım hep beraber

Insallah hocam.. ara ara yazalim buradan ne durumda oldugunu.. rapor oaylanmasi rahat 30 gun bulur diyor oradaki memurlar.. bakalim hayirlisi.. 25 ocakti evet..

hocam siz raporu hangi tarihte aldınız 2 yıl süreli demişsiniz süresi bitmişmiydi gönderdiginiz raporu biraz açık yazarsanız durumunuzu bizede yardımcı olmuş olursunuz

2010 yilinda 2 yil sureli almistim
Yanliz vergi indirimim suresiz onaylandi
Tabi kamu emekliliginde vergi indiriminin bir onemi yokmus

2010 yılında 2 yil süreli aldığınız raporla 2018 de SGK ya emeklilik için nasıl başvuru yaptınız orasını anlamadım.vergi indirimi süresiz almış olabilirsiniz ancak SGK vergi indiriminize bakmaz direk rapora bakar.suresi geçmiş raporunuzun yazinizdan anladığım kadarıyla.eger yanlış anladıysam kusura bakmayın.

Bu şartlarda SGK nin raporunuzu kabul edeceğini sanmıyorum.ancak emekli olmak için iki yolunuz var; 1.yeni rapor alıp sgk ya göndermek.... 2.memuriyetten istifa ederek SSK li olup SSK üzerinden vergi indirimiyle emekliliğiniz istemek.zira vergi indirimi hayat boyudur ve SSK lilar vergi indirimiyle emekli olabilir ve yeni rapor istenmez.o zaman da emekli sandigindan tazminat ikramiyenizi alamazsiniz.benim aklım bu kadar çalıştı anlattiklariniza.hayirlisi olsun...

Ogorken

Teşekkürler.. yanliz raporu yenilemek icin hastaneye basvuru yaptigim zaman heyet baskani engelli kadrosuyla ise baslandigi icin raporun yenilenmeye gerek olmadigini belirtti.. eger geri donerse raporu yeniden guncelleyip basvuru yapmam gerekecek..

İslem sonuclandiginda oraya dusuyormus.. su an gozukmuyor.. e devlette tahsis no acilmis o gozukuyor ama detay yok ondada..

Benim dilekcem 16 Şubat'ta il mem e gitti.onlar ne zaman yolladı ya da yollar bilmiyorum.o nedenle sordum.evrak takibinde benim de görünmüyor.insallah onaylanır raporlarimiz ve hakettigimiz emekliliği aliriz

E devlette nasıl tahsis no açılmış? Devlet memurları için tahsis no açılmıyor diye biliyorum.benim bildiğim tahsis no SSK lilar için emeklilik işlemlerinde açılıyor.bahsettiginiz hangi menü altında acaba e devlette?

4c emeklilik evrak takibi var e devlette orda acilmis..
Sgk dan emekli etmesinler beni yanlislikla:))

Anladım.siz görüş yazısı için dilekçe verdiniz değil mi? Emeklilik islemleri başlamadı yani? Sadece görüş yazısı galiba...valla belli mi olur ülkemizde her türlü gariplik yaşanmakta ne yazık ki...yarın ben de il milli eğitime sorayım bakalım yazıyı gönderdiler mi?

Yaklaşık 1 ay olcak ve saglik kuruluna giden rapor hakkinda hala bir onay yada red cikmadi..

Vergi indirimi suresiz onaylayan birim ile kamu emekliligi icin rapor onayina gonderilen birim ayni degilmi ki acaba?

Sureli rapor vergi indiriminde suresiz vergi indirimi cikarken yeniden niye denetlenir ki?

Malesef cok prosedurlu bir ulkeyiz..

Hayır aynı değil.biri maliye sağlık kurulu digeri SGK sağlık kurulu.normalde haklısınız aslında ikisinden de aynı sonucun çıkması gerekir ancak ne yazık ki böyle bir durum yok...siz yine kurula girdiğini öğrenmişsiniz.ben onu bile bilmiyorum.dilekcemi vereli 3 hafta oldu ama evrak nerede ne aşamada hiçbir bilgim yok.hayirlisi bekliyoruz bakalım.

Ogorken

en az 2 ay sürebilir.. Hayırlısı.. 03124587442 nolu telefondan bilgi alabilirsin.. Emekli sicil numaranı istiyorlar.. Yanlız hatlara ulaşmak çok zor..

Anladım teşekkürler.o zaman beklemekten başka çare yok.evragin nerede olduğunu bilsek de nasılsa sonucu ogrenemiyoruz bekliyoruz madem cvp gelene kadar beklemekte fayda var gibi

Ogorken malulen rapor şekli degişik engelli hakkıyla rapor şekli degişik engelli hakkıyla derece yazarken özürlülük ölçütüne göre rapor alınıyor malulende derece yazmıyor demek istedigim 5510 da nerede yazıyor bu rapor formatlarıyla emekli olunur diye ben göremedimde bilgi verirmisin umarım anlatabilmişimdir

Ogorken

Bende bir gelişme yok.. en son 5510 yasanın 28. maddesi 5. fıkrasına göre sağlık kuruluna gönderilmiş rapor.

Sizde var mı gelişme?

Arkadaşlar emekli olduktan sonra raporu ömür boyu olanlardan örenğin 2 sene sonra tekrar rapor isteniyormuş bunun nedeni nedir anlamış değilim adamın hastalığı kronik ve süresiz raporu varsa bu saçmalık değil mi yaş geldi 60 a tekrar rapor istediler misal bu mağduriyetler ne olacak

strangeyaman bahsettiğiniz 28. Madde bagkurlular için benim bildiğim.siz MEB de çalışmıyor muydunuz?

ErzincanLee ben engelli hakkıyla emekli olan memurlardan iki yıl sonra tekrar rapor istendiğini ilk defa sizden duydum.baska bir şeyle alakalı olabilir belki duyduğunuz.neticede SGK sağlık kurulu bizzat kendisi onaylayıp oran veriyor raporla ilgili.2 yıl sonra yeniden rapor istenmesi kanunen mümkün değil.sizin dediğiniz raporu eski olanlardan yeni rapor istenmesi olabilir.bir de vergi indirimiyle emekli olan SSK lilardan istenebiliyor ancak memurlardan emekli olduktan sonra istendigini duymadım.ne yapacak adama tekrar atama mi yapacaklar yani rapor alamazsa.adi üstünde ömür boyu rapor ve SGK kendisi onaylıyor raporu

Ben 4A lı çalışanım bahsettiğim husus normal bir skklı erken emekli oldu diyelim raporuda süresiz hastalığı kronik neden rapor isteniyor buna değinmek istedim sitede böyle serzeniş te bulunan arkadaş çok var

Üst Alt