Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2005 sigorta girişi ve %91 raporla ne zaman emekli olabilirim?
VErgi indiriminiz mevcutmu? Eğer mevcut ise aşağıdaki tablodan 6. kademedesiniz 15 yıl 3600 gün.
30/08/2020 yılında 3600 gününüzü tamamlayınca emekli ola bilirsiniz.
Hastalığınızı yazmamışsınız. Eğer hastalığınız maluliyet cetveli'ne göre gerekli şartları sağlıyorsa primlerinizin 1800'e tamamlanması şartı ile Malülen emekli de olabilirsiniz.
ileri derecede kifoskolyoz ortopedi ve ağır derecede restriktif solunum bozukluğu ve ben işe girdikten sonra rahatsızlığım olmadı engelli kontejanıyla girdim rahatsızlığım daha önceden vardı. İş yerine sordum evet varmış vergi indirimim. Malunen olabiliyormuyum gene Normal emekliliğim 30.08.2020 mi ?
Evet çalışa bilirsiniz. İş yeriniz kabul ederse orda etmez ise başka bir yerde çalışa bilirsiniz. Sadece dikkat etmeniz gereken şey. SGDP (Sosyal Güvenlik Destek Primi) ödenicek. Çalıştığınız şirket yanlış kod ilen bildirim yaparsa SGK emekli maaşınızı kese bilir. Bu hataya meal vermemek için Pirim ödemenizi muhakkak SGDP(Sosyal Güvenlik Destek Primi) olarak ödensin.
Bu arada Malülen emekli olursanız çalışamazsınız.
Eğer çalışırsanız ve devlet bunu tespit ederse, emekliliğinizi iptal eder. Ödediği maaşları yasal faizi ilen geri alır.
Sigortalılık süresi şartını da prim gün şartını da ayrı ayrı tamamlamak zorundasınız. Yani, prim şartı tamam olduğunda isterseniz çalışmadan süreyi bekleyebilirsiniz.
Daha önce size belirtmiştim. Kafanızın karışmasına gerek yok. Yukardaki tabloda 6. olan kısıma tabisiniz. Sizden 3600 Pirim günü ve 15 Yıl SGK süresi istemekte.
1730 gününüzü 3600 tamamlamanız gerekmekte. Bunu tamamlarken 15 Yıl süresini zaten tamamlamış olucaksınız. 1870 Gününüz eksik. buda full her ay 30 gün yatarsa 5,194 Yıla tekabül etmekte.
yukarda ilk cevabı verirken gün kısmını atlamışım. 2020 yılında emekli olamazsınız. 3600 gününüz dolduğunda buda 2022 hatta 2023 yılına denk gelmekte emekli ola bilirsiniz.
Merhabalar vergi indirimini iş yerinden istemişlerdi bende göndermiştim tekrar eksik olduğunu söylediler tekrar eksikleri giderdim.
Şöyle bir şey oldu rapor oranım % 90 benim yalnız bana gelen cevapta oran yazmıyor sadece dereceye girdiniz yazıyor.
Tam konuyu anlayamadım yardımcı olurmusunuz.
İşyerine gelen belgede kaçıncı dereceden sakatlık indirim hakkı kazanıldığı yazılı olur. Ve evet, 1. ° sakatlık indirim hakkı kazanmışsanız, emeklilik tamam demektir.