Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Selam arkadaşlar,

Benim dys ekranım daki son durum nedir acaba sizce ne kadar sürede tamamlanır?
30 yıldır RA romatizma hastayım ve ilaç kullanıyorum, sağ kalçada protez var ve eller de kısıtlılık yüzde 80 ve ameliyat var.
Normal engelli raporu oranım yüzde 61. teşekkürler @OturanBoğa

Evrak NoEvrak SayıKonuEvrak Tipiİşlem TarihiGönderenAlanAçıklama
128992822Malulluk AylığıGELEN_EVRAKEvrak Geçmişi
03/11/2025 09:56:173.Emeklilik İşlemleri ( M*******) (İ*** Y**** Ö***)Ö**** P****Evrak Havale Edildi-
03/11/2025 09:56:17--İ*** Y**** Ö***Evrak Teslim Alındı-E**** teslim alındı.
03/11/2025 09:48:393.Emeklilik İşlemleri ( M*******) (Y****** A****)Ö**** P****Evrak Havale Edildi-
03/11/2025 09:48:393.Emeklilik İşlemleri ( M*******) (Y****** A****)3.Emeklilik İşlemleri ( M*******)Evrak Havale Edildi-
03/11/2025 09:48:39--Y****** A****Evrak Kaydedildi-E**** kaydedildi.
128993566E-84895973-010.99-128993566SKR Düzenlenmesi (Maluliyet Tespiti)GIDEN_EVRAKEvrak Geçmişi
03/11/2025 09:54:24--Evrak Klasöre Kaldırıldı-
03/11/2025 09:54:24--Evrak Kapatıldı-P******** işlemi sonrasında evrak otomatik olarak kapatılmıştır.
03/11/2025 09:54:24--Evrak Postalandı-E**** kurum içi otomatik postalandı. 1 adet dağıtım, birim tarafından elden teslim edileceği için otomatik postalama yapılmıştır.
03/11/2025 09:54:24İ*** Y**** Ö***T**** A***Evrak İmzalandı-
03/11/2025 09:53:42Y****** A****İ*** Y**** Ö***Evrak kontrol edildi-
03/11/2025 09:54:10Y****** A****Y****** A****Evrak Paraflandı-
03/11/2025 09:52:06--Y****** A****Evrak Onaya Sunuldu-
03/11/2025 09:52:06--Y****** A****Evraka Akış Tanımlandı-E**** akışa atandı.
03/11/2025 09:50:53--Y****** A****Evrak Oluşturuldu-E**** O***********
12988540084895973-010.99-129885400Tespit - ( AD SOYAD )GIDEN_EVRAKEvrak Geçmişi
14/11/2025 16:38:31İ*** Y**** Ö***S**** K*****Evrak İmza Bekliyor-
14/11/2025 16:38:31Ö**** P****İ*** Y**** Ö***Evrak kontrol edildi-
14/11/2025 16:37:49Ö**** P****Ö**** P****Evrak Paraflandı-
14/11/2025 16:37:39--Ö**** P****Evrak Onaya Sunuldu-
14/11/2025 16:37:39--Ö**** P****Evraka Akış Tanımlandı-E**** akışa atandı.
14/11/2025 16:30:54--Ö**** P****Evrak Oluşturuldu-E**** O***********

Son düzenleme:
@ucuncubahar,

Malulen Emeklilik ile ilgili yanlış yönlendiriyorsunuz. Her ağır yanı alan malulen olmuyor . Bunun bir ayrımı var. Eğer hastalığın İlk sigortalılık tarihinden önce başladıysa malulen edilmezsiniz. Eğer hastalığınız ilk sigortalılık tarihi ve sonrasında oluştuysa malulen olursunuz.

@grafakir,
ek bir güncelleme daha oldu bugün.

129885400E-84895973-010.99-129885400Tespit - ( AD SOYAD )GELEN_EVRAKEvrak Geçmişi
17/11/2025 10:58:163.Emeklilik İşlemleri ( M*******) (Ö**** P****)Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (M********)Evrak Havale Edildi-K**** içi posta işlemi sonucunda otomatik oluşan havale.
17/11/2025 10:58:16--Ö**** P****Evrak Kaydedildi-P******** hareketi sonrasında otomatik oluşan evrak kayıt işlem açıklaması.

@slayshot,
O kısmı geçeli benim 1 ay ooldu sonra gene şubeye şubeden gene sağlık kuruluna ordan dosyaya bekliyoruz, bugün gene 170 aradım sağlık kurulunda diye cevap geldi.
12/11/2025 13:16:05--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (M********)' Klasör Kodu: '115.01' Klasör Adı: 'Kurum Sağlık Kurulu'
12/11/2025 13:16:05--Evrak Kapatıldı-G***** Ö**** tarafından kapatılmıştır / K****** N**** /r*********
12/11/2025 13:13:51Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (M********) (Ş***** Ş**** İ****)G***** Ö****Evrak Havale Edildi-

merhabalar ben %46 raporum vardı brekial pleksus engelim var subat ayında badvuru yaptım fakat red geldi su anda 5000 sigorta ve 20 yıl calısmıslıgım var 6 ay sonra tekrardan sgk basvuru yap dedi daha yapmadım basvuru . benim gibi brekial pleksusten emekli olan varmı aranızda emg yi yaklasık 15 sene önce cektirmiştim sistemde gözükmüyordu randevum va emg için cektiricem . basvuruları olumlu olanlar hangi yolu izlediniz acaba bilgi verir misiniz nasıl basvuru yapmam lazım işş gübü kaybı alıcam simdi sanırım ama sgk ya gidip formda hangi yeri işaretlemem gerekiyor. yada beni yeniden hastaneye sevk edeceklermi bilmiyorum yardımcı olur musunuz bana son hakkım sanırım bu yanlıs bişey yapıp emeklilği kaybetmek istemiyorum. doğustan brekial pleksus var sağ kol

Emekli olduğunuzda maaşınızı ve ikramiyenizi söylerseniz, emekli olmayı düşünenlere fikir vermiş olursunuz.
2027 Nisan Mayis gibi emekli olacagim, sonuclaninca yazarim tabiki. ne alacagimi bende tam bilmiyorum, anladigim kadariyla en dusuk emekli maasi baglanir sanirsam, bilmiyorum.. hatirlatin yzayim. Bilgiler arada kayniyor arkadasim..

@slayshot,
Daha senin evrakta bir karar yok kardeşim büro işlemlerinde daha ilk karar yazıldıktan on gün sonra bağlı olduğum sigorta müdürlüğüne gönderiyorlar sonra olumlu olursa unkapanina maaş bağlanması için gönderiyorlar

Merhaba arkadaşlar beklenmedik şekilde malulen emeklilik geldi bana sonra itiraz dile verdim Unkapanına YSK ya gitti evrak kararı bekliyorum çok umutlu olma dediler ama yine bir sorayım 2006 giriş var ,5700 prim 2021 yılında felç geçirdim ama çok şükür iyi durumdayım ya bu kararı orta düzeye çekme gibi bir durumu yokmu YSK nın böyle emsal bir karar alan olmadımı acaba ? Neden malulen emekli olmak isteyenleri uğraştırıyorlar da istemeyenleri zorla malulen yapıyorlar anlamıyorum

@dado84,
Olan var face guruplarda ağır geldi itiraz etti ortaya çevirmişlerdi itiraz etmişti oda ağır olan raporunu

@esra777,
SGK çalışanları kadar sıkıntılı adamlar yok yemin ederim 😄 bir tane adam gibi yorum yapan yok orda ya işte itiraz etme hep red geliyor ya kardeşim bu insanlar zaten hayatın zorlukları ile ugraş vermek zorunda sen neden bu şekilde davranıyorsun 😡

• Beğen
Reaksiyonlar: bayy
Merhaba arkadaşlar
Bugün bağlı olduğum SGK ya gittim ara karar sonrası çıkan raporumun İstanbul'da il sağlık kurulu büro işlemleri servisinde olduğunu söylediler.Bağlı olduğum yerden net bir bilgi alamadan geri döndüm. Bu İstanbul daki kurula nasıl ulaşabilirim. İstanbul dışında ikamet ediyorum. Mart ayında başlatmıştım işlemleri. Birde DYS sisteminde kayıt bulunamadı diyor.

Kardeşim başvuru tarihin nedir ve hangi ilde ikamet ediyorsun ?

DYS sisteminde bazen ''Kayıt Bulunamadı'' diye yazar. Ara ara tekrar bakın. Sonrasında gösterecektir.
@Serhat/,

@ucuncubahar,
Şuna da dikkat etmek gerekir; Emekli olmak için, Durum Bildirir Raporu alınacak. Normal engelli raporuna başvurulmayacak. Elimizde bulunan engelli raporları ayrı, Durum Bildirir Raporu Ayrı. Elimizde bulunan engelli raporları halâ geçerli fakat emekli olmak için değil.

@dado84,
24.03.2025 tarihinde müracaat ettim. Tekirdağ da ikamet ediyorum. 24 Eylül de E nabıza engelli raporum dan hariç ara karar sonrası süreli maluliyet raporu düşmüş.

@Serhat/,

Kardeşim oraya da bizim burası gibi Marmara Bölgesi bakıyor inanılmaz bir yoğunluk var orda benim on aydır bekleyen arkadaşlar var ara karar sonrası 4 aydır bekleyenler var tahminim Aralık ortasında belli olur artik sizinkide

@dado84,

:D:D
2020 de malul olmak için muracat ettim, böbrek ve kalp için 2001 yılında 3 gün 4a vardı sonra KBY olduğumu anlayınca 2010 isteğe bağlı başladım, 2020 de malül olmadım, memura sordum sen işe başlayınca hastaymışsın olmazsın dedi, dedim işe başlamam 2001 o zamanda bağkurlu olacaksın o yüzden 2008 sonrasına göre hesap et dedi.
4400 doldurdum engelli emekliliği için muracat ettim 28-5 hastalık tabi 5. evreye girdi diyorlarki malül olursun :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Son bir aaya kadar evraklar " Klasör Kodu: '205.02.01' Klasör Adı: 'Yaşlılık Aylığı' " klasörüne kaldırılıyordu 1 aydır " Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (M********)' Klasör Kodu: '115.01' " 115.01 malüliyet işlemleriymiş ...

Merhaba
Arkadaşlar ben süreli raporla emekliyim daha önce iki defa raporu mu yeniledim.
Raporumun süresi bitince iş gücü kaybına göre mi yoksa ilk rapor aldığım zaman ki kanuna göre mi raporumu yenileyeceğim
Yardımcı olursanız sevinirim

Eski sisteme göre rapor alacaksınız yani baltaZar sistemi sevk edecekleri zaman karıştırmasınlar evraklara dikkat edin

Evet arkadaşlar, dayanamayıp sonunda ben de ilk kez başvurumu yapmaya başlıyorum. Sizden bir konudan ricam olacak. Süresiz raporum ve askerlik muaf belgelerim var. Bunları dosyaya nasıl ekletebilirim? Yani bunlar aslında geçmez ama SGK kurulu bunlara inceleyip öyle de karar verebiliyormuş. Bunun dışında hastalığım listede var ve askerlik muaf belgesinde bile SGK'nın tam istediği gibi düzenlenmişti. Durum bildirir raporu alırken hastalığımla ilgili doktora aynen bunu göstereceğim zaten. Bi de şu durum var. Şimdi benim hastalığım doğuştan olan bir hastalık, fakat son 5 yılda hastalığım ilerledi. SGK bunu malülen mi sayar? Yoksa normal emeklilik mi sayacak?

@Batax, durum şöyle ki son 6 ay içinde raporunuz var ise onunla başvuru yapabilirsiniz raporunuz daha eski yıllara aitse zaten sıfırdan tekrardan SGK'dan sevk belgesi alarak hastaneye muayene olacaksınız işgücü kaybı tespiti yapılacak ve sonrasında SGK kuruluna raporun SGK'ya gider ancak tekrardan daha detaylı rapor istenme süreci de olabilir genelde neredeyse ilk rapordan sonra karar aşamasında bir rapor daha istemeye başladı SGK bu da süreci bayağı bir yavaşlatıyor bizimkisi neredeyse 1 yıl olacak hala karar bekliyoruz rapor muayene sürecindeyken hiçbir şeyi atlamayın ayrıntılılarıyla her şeyi doktora ince ince her şeyi yazdırın ki sonradan tekrardan bir ara kararlılık rapor istenmesin buna dikkat edin ayrıca SGK malulen ile engelli emekliliği birbirine ayırmadan malulen de emekli yapabiliyor bu SGK'nın yapmış olduğu yanlışlardan biri oysa kişide doğuştan gelen bir engel işe girmeden önce bir engel var ise malulen emekli edilmez ancak çalışamayacak durumda ise malulen emekli etmesi gerekiyor ancak buna bazen uyuyor bazen uyumuyor hatta hastalık listesinde hastalığı olup emekli olan onaylanmayan bir sürü engelli arkadaşımız da var onun için bir şey diyemeyeceğim en son muayene olduktan sonra elinizdeki belge ve bilgi ne varsa her sekreterliğine verin SGK'ya gidecek rapora eklesinler hayırlısı olur inşallah

Zaten öyle olacak, yani sıfırdan durum bildirir raporu alacağız mecburen. Fakat yine de eski begleleri de eklesek faydası olmaz mıydı? Ayrıca sonucu çıkmasını beklemeye vaktim var. En azından bir şansımı deneyeceğim.

@Batax,

Sağlık Kurulu kurumuna sadece durum bildirir raporu gidiyor ara karar cıkarsa tekrar hastaneye giderek istedikleri bölümler muayene olup ona göre rapor yazarlar o zaman ekleyebilirsin

@Batax, bize başvuru esnasında daha eski raporları varsa onları da verin demişlerdi onları da vermiştir SGK'ya gidecek rapora ilave onları eklemişler midir onu bilemiyorum ama eski raporlar belgeler yanınızda olsun onları da en son işiniz bittiğinde iyi sekreterliğinle görüşüp onu da dosyası dosyaya eklesinler SGK'ya gidecek olan dosyaya

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi sizce durum bildirim raporu için uygun mudur? Aslında en büyük ndişem rapor alırken doktorların iyi bakmamasıdır. Bunlar da en çok SGK'nın vereceği kararı çok etkiliyor.

@Beylikduzu,

Yemin ederim komedi SGK daki müdüre çıktım abi bana bir baksana dedim benim malul olacak bir tarafım var mı ? Dört senedir çalışıyorum emekliliği ekstra gelir için istedim şimdi işini bırak 16 bine razı ol diyorlar 🥺 kardeşim yasa cikartmasaydın ben bir kaç ay sonra emekli olacaktım

07/11/2025 13:09:26--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Yüksek Sağlık Kurulu Özet Servisi - 1' Klasör Kodu: '115.02' Klasör Adı: 'Yüksek Sağlık Kurulu'
07/11/2025 13:09:26--Evrak Kapatıldı-C**** E**** tarafından kapatılmıştır / K****** N****
07/11/2025 13:09:26Yüksek Sağlık Kurulu Özet Servisi - 1 (C**** E****)C**** E****Evrak Havale Edildi-O******* teslim alınıp kapanmıştır

Bendeki olay da bu

@cfylmaz

ya konuya tam hakim ol öyle yaz, ya da kimseye bulaşma.

benim etiketleyerek cevap yazdığım kişi @Beylikduzu

Bak bir önceki mesajında ne demiş ?
"ilk sigortalı olduğum tarih 2000, engelli raporu aldığım tarih 2019"

hadi gel bu adama malulen emekli olamaz şartını uydur, uydurabilirsen.
emeklilikle ilgili milyon tane detay var, her mesajımıza milyon tane detayı ekleyerek mi yazacağız ?

bizzat kişiyi etiketleyerek sadece onun durumuna mesaj yazdığımı anlayacak kapasiten var mı acaba ?

:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

----------------------------------

@YusufB123

size bu bilgileri kim öğretiyor bilmiyorum, ama beni etiketlediğin için cevap verme hakkımı kullanıyorum.

Elimizdeki engelli raporlarını SGK son 6 ay içinde alınmış olması şartı ile kabul ediyor. Ki ben bu yılın Mart ayında bu şekilde emekli oldum.
Benim gibi önce hastaneden engelli raporu alıp SGK ya başvurup emekli olan engellilerde var.

Kaynak tabi ki götüm değil :ROFLMAO:

Meraklısı için kaynak : Maluliyet Tespit İşlemleri

Bu durumun tespiti için bağlı bulunulan sosyal güvenlik il müdürlüğü/merkezlerinin ilgili servislerine bir dilekçe ile başvurulması gerekmektedir.

İlgili servislerce, durum bildirir sağlık kurulu raporlarının temin edileceği yetkili hastanelere sevk işlemi gerçekleştirilir. (Sigortalıların talep tarihi itibariyle son 6 ay içerisinde Kurumca yetkilendirilmiş hastanelerce düzenlenmiş raporlarının bulunması halinde sevk işlemi yapılmaksızın bu raporlara göre işlem yapılır.)

Kamu görevlilerinin ise temin edecekleri raporu ve talep dilekçelerini çalıştıkları kuruma ibraz etmeleri gerekmektedir.

@murat5755, malulene basvurma calısma gücüne vur bende brakiyal pleksustan basvurdum sag kol hafif düzey verildi 2027 de emekli oluyorum kontrol sartı gerekmez vermsler

Üst Alt