Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 raporum, 7349 primim, 96 sigorta girişime rağmen emeklilik başvurum reddedildi!?

bayy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
13
15 ay sonra BSK Çalışma gücü kaybı yok defi ve RED verdi.

4A Engelli Vergi İndirimi Nedeniyle Yaşlılık Aylığı Başvurusu yapmalı mıyım konuyla ilgili uzman bir arkadaş varmı ?

BİLGİ
Gelir İdaresi Başkanlığı kararında %100 çalışma gücü kaybı ile 1. derece vergi indirimi aldım.

Hastane engelli raporumda %100, süresiz, (kronik) kalp rahatsızlığım. Efor gerektiren işlerde çalışamaz.

Hizmet dökümüm toplam 7349 prim günüm var.

4A tescil başlangıcım 10.07.1996, bu nedenle 4A (SSK) kapsamında engelli vergi indirimiyle erken yaşlılık emekliliği hakkım oluşuyor.

@bayy, Siz 4B Bağ-Kur statüsünde çalışıyorsunuz sanırım.

Şu an 4A olarak çalışmanız ve tekrar başvuru yapmanız halinde hiçbir şey değişmeyecek.

15 Ocak 2025 tarihi itibariyle 4A olarak çalışan engelliler için vergi indirimi ile emeklilik zaten sonlandırıldı.

4A 4B 4C olarak çalışan bütün engelliler çalışma gücü kayıp tespiti ile emeklilik sistemine göre değerlendirilecek.

Tekrar başvuru yaparsanız SGK yine sizinle ilgili çalışma gücü kayıp tespiti işlemleri başlatacaktır.

Red kararı çıkmışsa gerekçelerini belirterek bir dilekçe yazın itirazınızı yapın ve dosyanızı YSK tekrar incelesin. Bir eksiklik görülürse tekrar hastaneye sevk eder belki olumlu sonuç alırsınız. Böyle bir itiraz hakkınız varken kullanmak gerekir diye düşünüyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: bayy
@BnymnYldz,

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.
Evet Bağkur.
15 Ocak kanunu hiç aklıma gelmemişti.

SGK başvurumu 8. Ay 2024 yılında yapmış olmam birşey değiştirmemiş sanırım yeni yasaya göre değerlendirmişler demekki.

İtiraz hakkımı kullanacağım o halde itiraz için kalıp bir form mu var acaba

@bayy, Yeni çıkan yasa sadece 1 Ekim 2008 öncesi işe girişi olan 4A statüsünde çalışanları ilgilendiriyor. Onların vergi indirimi ile emekli olabilme durumunu ortadan kaldırdı.

Siz zaten 4B olarak çalıştığınız için zaten çalışma gücü kayıp tespiti ile değerlendirildiniz yasa sizi etkilemedi.

SGK'ya gittiğinizde itiraz dilekçesi için memurlar yardımcı olur sizde ekleyeceğiniz gerekçeler var ise eklersiniz.

• Beğen
Reaksiyonlar: bayy
@BnymnYldz,
Şunuda belirtmek isterim başvuru yaptığım tarihte SSK’lı 4A çalışıyordum aynı gün çıkış yapıp başvuru yaptım.

@bayy, Son 7 yıl kuralına takılmışsınız o zaman.

Üst Alt