Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli olmamasına rağmen raporda zihinsel engelli yazıyor! Araç alımında..?

white jaguar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Eşimin Babası 99 yılında Beyin kanaması geçirerek felç kalmış ve kendi başına kişisel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda. Evlendikten sonra benden rica ettiler rapor almak için bende yardımcı olmaya çalıştım ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden (Kendi doktoru da burada çalışıyor) raporunu aldık. Rapor %93 (Sağ Hemiparazi) oranında ve raporda ağır engelli ve süreklidir ibareleri yer alıyor. Ve fakat ortopedik engelinin olmasına rağmen beyin ile ilgili problem olduğundandır sanırım raporunda engel durumu "Zihinsel" olarak işaretli. Ayrıca raporda "ÖTV indiriminden yararlanması uygundur." deniyor. Kayın pederimin hafızası yerinde, çok rahat konuşamamasına rağmen anlaşıyoruz.
Durum bundan ibaretti; asıl sorum ise;
ÖTV oranından yararlanarak araç almak istersek vasi tayin etmemiz gerekir mi?

engelinin durumunu doktor bilir ona sen ben karar veremeyiz araç için vasi kararı gerekebilir o konuyu isterseniz araba bayileri ile konuşun benim kızın vasi kararı var ama ben maaşı kesilir diye araç almayı düşünmüyorum

Elbette ki doktorlar bilir, bizler karar veremeyiz, benim asıl vurgulamak istediğim husus "zihinsel bir engelimiz yok" şuuru yerinde konuşabiliyor, ancak engel durumumuz "zihinsel" olarak işaretli. Vasi tayin etme şartının; raporda "zihinsel" engelli ibaresi bulunan herkes için geçerli olup olmadığını merak ediyorum.???
Bayiilerin derdi araba satmak olduğu için her koşulda olumlu davranıyorlar. Aracı satın alıp parasını ödedikten sonra emniyette yada noterde vasi şartı getiriyorlar, bu sefer mağdur oluyor bu insanlar. Diyelim ki 2. el araç alacağım bunun cevabını da bayii de bulamam.
Başından buna benzer olay geçen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Doktorun işgüzarlığı. Zihinsel yetileri yerinde olan kişiye nasıl böyle bir ibare yazıyorlar anlamak mümkün değil!

Bence iş noterde biter. Babanızın araç alacağınız bayiye vekalet vermesini noter onaylarsa, vergi dairesinin sorun çıkartacağını sanmııyorum... Ama bunun garantisini de kimse veremez tabii.

Ama iş garanti olsun derseniz, hastane başhekimine gidip konuşun ve o ibareyi değiştirtmeye çalışın...

Üst Alt