Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli %97 raporlu halam için araç alımı..?

mlnkoli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar cümleten hayırlı günler...

Arkadaşlar halam % 97 zihinsel engelli. Mahkeme vasi olarak babannemi tayin etti. şimdi soruma geliyim

1- babannem okuma yazma bilmediği için ve babamda bedensel engelli olduğu için halama en yakın ehliyetli kişi (3. Derece) ben olduğum için halamın üzerinden ötv indirimi ile alabildiğimiz aracı ben kullanabilir miyim.

2- mahkemenin vasi olarak tayin ettiği babannem bana noter onayı ile vekalet vermesi yeterli mi?

3- mahkemenin vasi olarak tayin ettiği belgede halamla alakalı tüm işlemleri babannemin yapabileceği yazıyor fakat motorlu araçlarla alakalı herhangi bir ibare bulunmuyor.

4- % 97 raporda ötv indiriminden faydalanabilineceği yazıyor fakat vasi belgesinde de ekstra olarak motorlu araç alabilir ibaresi bulunması şart mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

arkadaşım selam sorularını elimden geldiğince cevaplayıyım

1:eylül 2011 de değişen yönetmelikle 90 ve üzeri alınan tertibatsız araçları kısıtlama olmaksızın herhangi bir kişi kullanabilir

2:araç ile ilgili işlemleri babaanneniz gerçekleştircektir

3:mahkemden araç alabileceğine dair ek karar çıkarmak zorundadır.yalnız hakimler alırken kolay karar verir ama satarken çok uğraştırırlar haberin olsun

4:raporunuzla birlikte araç bayisine gidip fiyatta anlaştıktan sonra raporu verip işlemlere başlayabilirsiniz bunun için başka bir ibareye gerek yoktur.

volkan bey çok teşekkür ederim cevabınız için.

izninizle ekstra şunu sormak istiyorum:

1- mahkemeden kararı çıkartmadan önce araç bayisinden proforma fatura gerekiyormuş. fakat bu proforma faturada aracın şasi no ve motor no yazıyor. ben aracı satın almak için bu proforma faturayı mahkemeye götürdüğümde mahkeme kararını beklerken araç bayisi aracı satmaması için opsiyonlatıyım diyorum. fakat olmama ihtimalinde verdiğim kapora da yanar. sizce kaporanın yanma ihtimali varmıdır?

2- mahkeme bu izni kaç gün içinde onaylar.

3- ayrıca araç bulunduğum ilde değil. babannemde halama bakmakla yükümlü olduğu için benimle gelme şansı yok. bu işlem vekalet yoluyla yapılabilirmi?

kesin bir bilgi öğrenince araca kapora yatırıp opsiyonlatmak istiyorum.

saygılar...

1- Kapora yatırırsanız risk altına girmiş olursunuz. Çünkü hakimin vereceği kararı bilmek mümkün değil.

2- İsterse 1 saatte bile verir.

3- Araç alımında babaanneniz notere gidip bayinin çalıştığı muamelecilerin adına bir vekalet imzalayacak, o vekaletle tüm alım işlemleri gerçekleştirilecek.

bülent bey cevabınız için teşekkür ederim.

sulh hukuk hakiminin kalemine gittim yüzümüze bile bakmadılar. egoları tavan yapmış resmen.
10 gün içinde imza çıkar dedi bu arada.

ekstra olarak özel mesajla size bir soru sormak istiyorum.
saygılar...

Türkiye'de kalemin yüzünüze bakması için sakal traşı önem arzeder. :)

Abi bizde memuruz, ama bu adamların ki insanlık bile değil. bir kez defa daha anladım insanların karakterini öğrenmek için ellerine yetki vereceksin.

Üst Alt