Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zaten raporumuz varken vasi ataması için yeniden rapor almamız isteniyor..?

ramzi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar

dedemin % 92 raporu var.ancak raporda engelde olduğu için vasi kararı gerekiyormuş.
babam adına mahkemeye vasi dilekçesi verdik ( pazartesi) adliyedeki görevli çarşamba dedeyi de getirin sizi rapor için hastaneye göndereceğiz dedi.
dedenin zaten raporu var dedik ancak bir daha göndereceğiz dediler.
anlayamadım şimdi tekrar bütün doktorları gezip benzer bir rapor mu alacağız yoksa sadece zihinsel engel ile ilgili olan doktorlardan mı rapor alacağız.
bir de bu rapor ve vasi işlemleri tahminen ne kadar sürede biter bilgi verirseniz sevinirim.

ramzi

Sanıyorum, zihinsel yeti kaybının olmadığına dair rapor almanız yeterli olacaktır. Sevk yazısında buna dair detay olmalı?

Remzi Bey merhabalar @ramzi
Aynı süreçlerden geçiyoruz bende babaannem üzerine araç almak için rapor çıkarttırdım ve nörolojiden raporda oran olduğu için vasi tayini istediler vasi davası açtık ve mahkeme bizi de tekrardan hastaneye sevk etti vasi tayini gerekli midir diye aynı ilk rapordaki gibi heyete girdik fakat 1 saat gibi bir sürede 7 doktoru gezdik (sadece doktorları dolaştık heyet kurulunun karşısına çıkmadık hastamız yatalak olduğu için bekletmeyin götürün denildi bize) birçoğu hastayı odaya bile almadı elimizdeki evraklara bakarak (eski raporun bir örneği de evrakların içinde) imzaladılar 2 tanesi falan hastaya baktı bugün raporu teslim aldım vasi tayini gereklidir şeklinde mahkeme günümü bekliyorum.
Saygılarımla...

Son düzenleme:
fast_athlete

teşekkür ederim.zihinsel kaybı var zaten.o yüzden vasi istiyorlar.bir de raporun arka tarafında kullanım amacı olarak ''sosyal yardım ''diye yazıyor.(bakıcı maaşı almak için alınmıştı 5 ay önce rapor).peki bu raporla araç alınabilirmi?

@ramzi
Bizim hastamızda zihinsel bir sorun yok ama yinede istediler işte araç alımı için benim bildiğim kadarıyla arka kısımda ÖTV İndirimi olan yerin işaretli olması gerekiyor yoksa ki o rapor kullanılamaz tam bilgisi olan arkadaşlar cevap verirler ama benim bildiğim bu şekilde

Son düzenleme:
@Ufukalp Ufuk Bey;
Bilgilendirme için teşekkürler arkadaşı yanıltmamak adına bende tam bilgim yok bilen arkadaşlar doğrusu söylerler dedim :)
Saygılarımla...

ufuk bey bu rapor bakıcı yardımı için alındığından arkasında sadece sosyal yardım yazan yer işaretli.ötv indirimi yazan yer işaretli değil.rapor % 92.araba için sorun olur mu acaba? bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkürler.cevap yazarsanız sevinirim.

teşekkür ederim.

@ramzi Bey;

Ufuk bey yukarıda ki mesajında sorunuzu cevaplamış bir sorun olmazmış...

ramzi
Oran %90 üzeri olduğundan raporda araç ve ehliyet değerlendirmesine gerek yoktur.
Sıkıntı olmaz yani.

çok teşekkür ederim ufuk bey sağolun.

ben de babaannem üzerinden araç almak için heyet raporu çıkardık,babam daha sonra vasi kararı için mahkemeye başvurdu fakat aynı yukarıda arkadaşların belirttiği gibi tekrar rapor düzenlemesi yani hastanın tekrar doktor gezmesi gerekiyor yatalak bi hasta ve bakanı için nekadar zor bir de siz düşünün babam ben daha uğraşamam deyip vazgeçti bu vasi kararı kanun mudur olmazsa olmaz mı bu konuyula ilgili cevaplarını bekliyorum .

Üst Alt