Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde yüz ile araç alıp kullanabilir miyim?

poormf

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Bypass, defibrilatör kalp pili ve kalp yetmezliği nedeniyle 300 Tl fark vererek ÖTV den yararlanabilir ibareli %100 engelli raporunu birkaç ay önce aldım.
B sınıfı ehliyetimle 26 yıldır araba kullanmaktayım.
Forumda okuduğum şu yazı kafamı karıştırdı

"Nisan 2015 Güncel:
Vergi avantajından yararlanabilmek için şu durumlardan birine sahip olmak gerek:
.
.
4- Her ne sebeple olursa olsun %90 ve üzeri raporu bulunmak ve hiçbir şekilde sürücü belgesi alamayacak olmak"

Buradaki 4. madde arabayı kendi adıma değil bana bakmakla yükümlü biri adına mı( örneğin eşim) almam gerektiği sonucu çıkıyor. Eğer öyle ise o durumda arabayı ben kullanamıyor muyum? Ya da kullanabilmem için (H) sınıfı ehliyet mi almam gerekiyor ?

İkinci sorum ÖTV indiriminden yararlanarak alınmış olan aracı 5 yıl sonra engelli ya da engelsiz kişiye satıyor olmak bizim için bişey fark ettiriyor mu? Yani kimlere hangi koşulla satabiliyoruz?
Daha somut haliyle 106.000 tl lik arabayı ÖTV indirimi ile yaklaşık 70.000 Tl ye aldık. 5 yıl sonra o arabanın normal 2. el piyasası diyelim ki 60.000 tl olsun. Biz bu fiyattan mı yoksa indirimli aldığımız için indirimli mi satabileceğiz?

İyi günler...

poormf

Sanki ehliyetiniz yokmuş gibi araç alın. Sonra ehliyetinizle aracınızı kullanmanıza mani bir durum yok. Ama araç alırken ehliyetinizin olduğunu beyan ederseniz emniyet arıza çıkartabilir.

5 yıl sonunda kime-kaça isterseniz vergisiz şekilde satabilirsiniz

ötvden yararlanmak isterseniz ehliyetinizin fotokopisinide veriyorsunuz yeni ehliyet denirse o aracı süremezssiniz ama eski ehliyete sıkıntı olmazssa 10 sene süresi var diyorlar.

Üst Alt