Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 92 raporumuz var ve arac almak istiyoruz..?

kutluhan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar...

kardeşim down sendromlu ve yüzde 92 raporumuz var
bir arac almak istiyoruz.

arac 1.6 olabiliyormu yoksa 1.4 sınırlama varmı
2016 yılı itibarıyla yüzde kac indirim uygulanıyor.
Ve yine arac alırken AVANTAJLI KREDİ imkanlarımız varmı

[FONT=sans-serif]peki kardeşimin vasisi olmadan babam aracı almış olsa yine ben kullana biliyor muyum. yani toplam 3 kişi kullana bbiliyor arabayı ve bu üç kişininde vasi olması gerekir mi ve kardesimin verasetini benim almam gerekirmi
[/FONT]

yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim herkese.

kredi olayını bayi ile görüşmeniz lazım 1.6 oluyor ötv ödenmiyor sadece fikir vermek tahmini olarak arabanın değerine göre 15 bin 20 bin ötv düşülüyor geçen arkadaşım aldı 68 liralık aracı 53 liraya aldı tahmini indirim yazdığım bayi indirimi ötv indirimi belki daha çokta olabilir

yuzde 92 raporla sıfır arac almak ıcın son 6 ay kala basvurmak mı gerekır ??

kardeşimin yüzde 92 raporu var ve 4 ay kaldı bitmesine.Sıfır arac almak ıcın bir bayiyle görüştük işlemler tamam ama son 6 ay kala basvuru yapmak gerektıgını soylediler ama 4 ay var daha sizce bu durum normal mı ? raporu yenılemek ıstesek aynı oranda alabılırmıyız.Kardeşim DOWN SENDROMLU.

Aynı oranı alabileceğinizi düşünüyorum, eski raporla beraber hastaneye müracaat ederseniz işinize daha fazla yararayabilir. ÖTV kanununda rapor süresi ile ilgili herhangi bir kısıtlama göremedim ben. Bayii bunu neden söyledi bilemiyorum.

UZAKLAR kutluhan en son Nisan 2015 de yapılan düzenleme ile süreli raporlarda bitimine 6 ay kalaya kadar araç alımı yapılabilir, son 4 aya girdiğiniz için araç alamaz mısınız. Raporunuz bittikten sonra yeni rapor alabilirsiniz

anladım tesekkur ederim Cenk YİĞİT. rapor yenilenmeden hiç bir şekilde alamıyoruz yani. PEKİ RAPORU AYNI ORANDA YENİLEMEMİZ İÇİN NE YAPMAMIZ GEREKİYOR ??

kutluhan Özür oranı gibi konularda ben yorum yapmıyorum . Mevzuatta ilgili madde'den kesit yazıyor.[FONT=Times New Roman]

Engelli sağlık kurulu raporunda, raporun süresiz olduğunun belirtilmesi halinde herhangi bir tarihle sınırlı olmaksızın; belirli süre içinde geçerli olduğunun belirtilmesi halinde, raporun süresinin bitimine altı aydan az bir süre kalmaması kaydıyla, bu süre içinde, ilk iktisabı yapılacak taşıtlar bakımından söz konusu raporlara dayanılarak istisnadan yararlanılabilir.[/FONT]

kutluhan önceki raporunuzu aldığınız aynı hastaneye gitmeniz sizin faydanıza olacaktır. Hastane yeni rapor düzenlerken bir önceki raporunu dikkate alacaktır mutlaka.

Üst Alt