Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt içinden alınmış aracım varken yurt dışından gelen bir araç da alabilir miyim?

scakmak81

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa
merhaba arkadaşlar

benim ötv indirimli 4 yılını tamamlamış tertibatlı bir aracım var.

benim öğrenmek istediğim yurt dışından ithal 6 yılını tamamlamış başka bir engelli arkadaşımızdan kendi aracımı satmadan bu aracıda alabilirmiyim yani kanunen bir sakıncası varmı ? ve yurt dışından ithal olan araca MTV ödermiyim ?

3 yaşından büyük araç getiremiyorsunuz.
ÖTV mevzuatına takılısınız bu arada belirteyim. 5 yıl dolmadan getiremezsiniz.
MTV.ye gelince faydalanabilirsiniz ama 1 araç için hakkını var. İkinci bir araç için tekrar MTV almazsınız birinden feragat etmeniz gerekir.

araç şuan türkiyede bir engelli arkadaşımda 4 yılı biten kendi aracımı satmadan arkadaşın engelli aracınıda alabilirmiyim

İthal edilmiş araç henüz süresini doldurmamış olduğundan.
Zaten siz de önceki ötv muafiyetiniz üzerinden 5 yıl geçmediği için şu an ötv muafiyeti hakkına sahip değilsiniz.

Ufukalp

yurt dışından gelen arabanın ötv si oluyormu
yani benim anladıgım yurt dışından gelen arabanın 10 yılı dolmadıgı için ve şuan türkiyeden aldığım aracımın 5 yılı dolmadıgı için ötv muhafiyetli 2. bir araç alamıyorum ?

İthal aracın da gümrük vergileri oluyor, 10 yıl dolmadan satılamaz.
Siz de 5 yılı doldurmadan tekrar muafiyeten yararlanamazsınız.

Üst Alt