Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt içinden alınan 5 yılı dolmamış aracın engelliye satış işlemleri nedir?

nova

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yurt içinden sıfır alınmış aracın 5 yılı dolmadan engelliden engelliye satışı nasıl oluyor?
yapılan işlemler nelerdir? neler lazım? sadece tertibatlı araç kullanabilir H sınıfı ehliyet ile tertibatlı araç alınabilir mi?
tecrübesi ve bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim.. teşekkürler..

sabit başlıkarda şu açıklamaları buldum ama pek birşey anlamadım malesef,

"2.b.2) Özürlüye ait özel tertibatlı bir aracın yine özürlü kişiye satışı ve tescili
  • Tescile İlişkin Geçici Belge düzenlenecek,
  • Araç tescil belgesi ücreti noterce tahsil edilecek,
  • Satışta kullanılan araç tescil belgesi iptal edilerek noterce muhafaza edilecek,
  • Araçta özürlünün özür durumuna göre tadilat yapılması gerekebileceğinden, gerekli olması halinde tadilat projesi düzenlettirilip, muayenesi yaptırıldıktan sonra alıcının ikametinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşuna müracaat edilecek, araç tescil belgesi bu aşamadan sonra basılacaktır"

En basta ötv sini ödeyerek araç mtv ye kaydettirilmesi gerekiyor ki aracın uzerındeki satış muafiyeti kalksın
aracın trafikteki kaydı düzelttirilerek normal araç a çevrilmesi gerekiyor benim bildiklerim bunlar

edipbalkan,

ÖTV si niye ödensin , satış engelliden engelliye zaten.

nova;

ilk üç madde noterde yapılabilecek işlemler yani aracın satışıyla ilgili...dördüncüsü ise aracı satın alan kişinin eğer gerekliyse araca yaptıracağı tadilat ve bunun projesiyle birlikte gidip TUVTURK de aracı muayene ettirmesi ve daha sonrasınde elindeki geçici tescil belgesi(ruhsat) ve muayene evraklarıyla trafiğe gidip adına ruhsat çıkarttırması..

araçdaki tertibat zaten beniim ehliyetimde yazan şu an ki aracımda da kullandığım tertibat.. gene de 4. işleme gerek var mı tekrar muayene vs?

Sanırım yeniden muayene ye gerek olmaz eğer yeniden tadilat yapılmayacak ve proje çizilmeyecekse..

teşekkürler cevap için.. peki kesin bilgiyi trafik tescil mi bilir? tuvturk mü?

Trafik tesiclden öğrenebilirsiniz..Kolay gelsin..

Bu konuda güncel bilgi edindiğinde buraya da yazar mısın Özgür.

tabiiki Bülent ama bir türlü araba değiştirme olayına tam geçemedim malum bütçe meselesi.. ama becerebilirsem arabamı değiştirmeyi mutlaka yaşadıklarımı paylaşırım sizlerle...

Üst Alt