Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından getirilen aracın engelliden engelliye satışı hakkında..?

sert olsam

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
ben engelli bir arkadaştan araba alıcam arac dışardan gelmiş ve bu aracı nasıl alıcam hangi koşullarda ve gidişatı hakkında nasıl bir yol izlemem gerekir tşk

Ankara Naklihane'den ithalat izni alacaksınız. O izne istinaden aracı devralıp -tescil işlemlerini de yaptırıp- kullanacaksınız.

ithal edilen bir egelli aracını otomobil 'i ben devralmak istiyorum bu konuda bilgi si olan ve tecrübenizden faydalanmak istiyorum nasıl bir yol izleyerek başka bir kişi adına kaydedilmiş aracı ben satın alırım. bende engelli bir kişiyim tşk

tescil işlemiyle... derken ne yapmalıyım benim alacagım aracım nasıl bir tam yol ile binmem kolaylaşır

Bildiğim şu şekilde:

1- Naklihane'den izin alınacak

2- Noterden satış alınacak

3- Varolan donanımla sizin kullanımınıza uygun donanım farklı ise, size ytgun donanım satın alıp proje çizdirerek aracınıza taktıracaksınız

4- Tescil ve muayene işlemlerini yapacaksınız.

engelli bir arkadaşın aldıgı aracı almak için ankarada yapmam gerekenler

arkadaşlar biliyorum çok soruyorum fakat bu benim zaafım olarak anlamayın kafam karıştı : ankara'dan engelli kişi tarafındanithal edilen bir aracı ben engelli kişiye satışı veya benim alışım ile ilgili bilgi ye ihtiyecım var. neler gerekli raporum da kullanacagım aracın sol ayaga göre tertibatlı otomatik arac kullana bilir, ibaresi var H sınıfı ehliyet var ikametah ilmuhaberi muhtardan var fotokopiler var başka ne lazım ACİL CEVAP TŞK

Yakın zamanda bu tür bir işlem yapan arkadaşımız varsa, deneyimlerini paylaşmasını rica ediyoruz...

Üst Alt