19 Ağustos 2014 güncel bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/oze...isse-yurt-icinden-otvsiz-arac-alinabilir.html
2006 nisanda almış olduğum aracımı vergilerini ödemek koşuluyla satmak istiyorum. Bugün ankarayı aradım 5 yıl dolduğu için ÖTV ödememem gerektiğini, sadece gümrük vergilerini ödeyeceğimi söyledim onlarda böyle bir şey olmadığını ÖTV dahil tüm vergileri ödemem gerektiğini söyledi. Bu noktada arguman olarak nasıl bir kaynak göstermeliyim? Birde bu vergileri hesaplarken neyi baz alıyorlar? benim yurt dışına gönderdiğim tutarı mı? yoksa aracın o zaman ki piyasa değeri mi?
Aracım 1993 Model 3.16i BMW.
Acil yardım Lütfen
Dün gümrük ile tekrar yaptığım görüşmelerde aracı kesinlikle ÖTV dahil bütün vergilerini ödemeden (aracın bedelinin yaklaşık % 80'i) kesinlikle satamayacağımı ve kendilerine açılan bir davanın lehine sonuçlanıp internet sitesinde yayımlanacağını söylediler ki; gümrük memurunun agresif olan tavrının sanki savaşı kazanmışcasına bastıra bastıra vurgulaması benim için en dikkat çekici tarafıydı.. Kendilerine gönderdiğim dilekçenin de 10 gün içinde davaya istinaden ek olarak cevap vereceklerini de son olarak tarafıma bildirmesi herşeye nokta koyduğunun belirtisiydi..
Yani arkadaşlar hangi kuruma başvuru yaparsanız yapın emin olun ki aleyhimize sonuçlanacaktır ! Çünkü devletin, yurtdışından getirdiğimiz araçları 5 yıl süresi dolduğu halde ÖTV ödemeden satmamız halinde ki mevcut olan mantalitesi ve görüşü bir kaçakçı dolandırıcı olarak görüş bildirmesidir..!
Ayrıca Ankara Nakilhanede varolan tanımsız bir zihniyet yapısı der ki; sen bu aracı 5 yıl dolduğu halde satamadığın gibi ikinci bir aracı da (yurtdışından veya yurtiçinden) satış yapmadığın sürece kesinlikle alamazsın diye özellikle belirtmesidir.. Yasalar çerçevesi içerisinde(!) bir devletin kendi kurumu dahilinde memurların karşılıklı olarak ve anlamsız bir şekilde, mevzuatlara takılıp konu hakkında ters düşmeleri ne kadar acı ve habis bir durum olsa da zihniyetin değişmeyeceği de bir o kadar aşikardır.. !!

2006 nisanda almış olduğum aracımı vergilerini ödemek koşuluyla satmak istiyorum. Bugün ankarayı aradım 5 yıl dolduğu için ÖTV ödememem gerektiğini, sadece gümrük vergilerini ödeyeceğimi söyledim onlarda böyle bir şey olmadığını ÖTV dahil tüm vergileri ödemem gerektiğini söyledi. Bu noktada arguman olarak nasıl bir kaynak göstermeliyim? Birde bu vergileri hesaplarken neyi baz alıyorlar? benim yurt dışına gönderdiğim tutarı mı? yoksa aracın o zaman ki piyasa değeri mi?
Aracım 1993 Model 3.16i BMW.
Acil yardım Lütfen