Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından gelen aracı engelli birine satmak için prosedür..?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
2006 da yurt dışından aldıgım aracı engelli bi arkadaşıma satmak için aracı alacak kişinin yapması gerekenler nelerdir arkadaşlar yardım.telefon edip soruyorlar tam bir cevap vermek istiyorum.

Aracınız ne acaba? Bu aracı siz mi kullanıyordu veya sizi taşımak amaçlı başkası mı kullanıyordu. Bu husus önemli.

Eğer sizin kullandığınız araç ise, alıcıda ortopedik engelli (sadece sol ayaktan engelli olmayacak) olması gerek. H sınıfı ehliyeti ve sağlık kurulu raporu olmalı.

Selamlar

araç 1993 bmw 3,16 ia aracı ben kullanıyordum sol ayak gazı tertibatı var.alacak kişi ankaradan bedelsiz ithalat izni alacakmı acaba

Evet, benim bildiğim kadarıyla, naklihaneden izin alınmak zorunda.

bende bilgi alabilirmiyimmm aracımı devretmek istiyorum ..5 yıl oldu alalı satarken vergi ödüyormuyuzz.. nakilhaneye.

Sakat birine satarsanız vergi ödemiyorsunuz, sakat olmayan birine satarsanız, evet, başta ödemediğiniz tüm vergileri ödüyorsunuz. Araç ancak 10 yıl sonunda vergiden düşer...

merhaba arkadaşlar ben aracımı satmayı düşünüyorum. bi arkadaş alacak oda engelli ithal izin belgesi elinde aracı 2006 da getirdim.ben bi yerde araçları artık ankaraya götürmeden noterde satılabildigini duymuştum bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yardım rica.

merhaba yurt dışından 2006 yılında getirdigim aracı benimle aynı engeli olan bir arkadaşa satacagım sizden ricam ankaraya ben ve alacak arkadaş hangi belgeleri götürmeliyiz.kaç para masraf çıkar ve ankarada bu işleri yapacak bir arkadaş söylermisiniz.

Bu konuda güncel bilgisi olan var mı arkadaşlar?

İthal aracı sakat statüsünde birine satmak için hangi belgelerle naklihane'ye gitmek lazım?

merhaba aracı sattım ben satıcı olarak hiçbir belge vermedim çünkü dosyam orada oldugu için alan arkadaş

1.hastaneden aldıgı rapor
2.emniyet müdürlügünden yurt dışına giriş çıkış yapıp yapmadıgına dair belge
3.ithal izin belgesi
4.nüfus kagıdı fotokopi
5.ehliyet fotokopi
6.ikametgah
7.vukuatlı nüfus kayıt örnegi.

aracın işlemleri 2,3 saat içinde bitiyor (tabi biraz koklatırsanız?)

bir de oradaki arkadaşlar yurt dışından gelen araçların ötv sinin kalkmadıgını söylüyorlar.
bide ben aracı 2006 da ithal ettim şimdi alan arkadaş 10 yılı tekrar başladı diyor. forumlarda okudugum kadarıyla ilk ithal tarihi esas olması lazım ama onlar öyle diyor ben bu işi çözemedim. hangisi dogru?

arkadaşlar bende 2008 de getirdim..geçen gümrüğü aradım.satış için ankaraya gelmesi lazım dedi memur..ya ne saçma..bi durum....alması satması bukadar zor olmaması lazım????

merhaba evet aynen öyle yurt dışı araçların prosüdürü çok zor ama galiba aracı bulundugunuz yerdeki gümrügün gümrük otomotiv ihtisas müdürlügüne aracı sokup orada aracın kontrolları yapılabiliyormuş ayrıca araçtaki aparatın şeklini ankaraya fakslayacaklarmış böylede oluyormuş galiba ama yinede kendin ve alacak kişi ankaraya gidecek böyle oluncada zaten anlamı kalmıyor zaten gideceksen arabayla gidersin.

Güncel bilgi için çok teşekkür ederim.

10 yıllık sürenin yeniden başlaması bence mantıkla da bağdaşmaz, hakkaniyetle de!..

Üst Alt