Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araç getirmek konusunda güncel bilgilerinizi paylaşır mısınız?

Konular
29
Reaksiyonlar
0
selam aleyküm arkadaşlar bizde yürt dışında araç almak için kolları sıvadık konuyla ılgılı az araşdırma yapdım bazı konularda biraz aklım karşdı almanyadakı kuzen tam bılgı edınıp öyle don bana dıyınce mecbur konu acma geregı duydum
raporum yuzde 80 engeliyım omurılk feclısıyım trafık kazası sonrası h sınıfı ehlıyetım var

yurt dişindan arac getirmek ıcın bildiklerım şünlar bir eksigım varmı tamamlarsanız sevınırım

3 yaş araç getire bılıyoz

1600 cc motor şart

araç ankaraya geliyor getiren kuzenımle heyete gırmem gerekıyormuş salı gunlerı heyet gunuymuş

kafama takılan birde şoyle soru var otoranboga abının bı yorumunu okudum araç özel tertıbatlı olması lazım yanı gelen arac almanyadan özel tertıbatlamı gelcek yoksa ankarada bız mı takıcaz

bırde ben kıredı cekıcem bakıcı aylıgı alıyor annem bunla kıredıyı odemeyı dusunuyorum iş yok guc yok aylık da sorun yaşarmıyım

bilmem gerekenleri sıralarsanız sevınırım

şu anda yurt dışından getirilecek yani değecek tek araba c200 d exlosive yani burada 180000tl civarı 80000tlye getirilebiliyor diğer arabaları buradan almak daha karlı mesela bmw 318 i 70000 tlye getirilebilirken 100000tlye 0ı alınabiliyor(engelli olarak) aracında getirrken değmesi lazım mesela audi a4 sedan 1600 benzinli getirmek karlı olabilir mercedeste karlı bmwnin 520 1600ü çıkmış oda karlı olur ama volkswagen hiç karlı değil mesela.

guzel araştırmalar yapmışsın üstadım . bende araç almayı düşünüyorum. benimki biraz yatırım niyetinde . yani alayım onu 5 sene sonra satıp kar yapmak. bunun ıcınde mercedes gibi altın değerinde arablaar almak gerek değilm mi? ama bu yurtdışından gelen araçların 10 yıl satılamaz şartı kötü. acaba türkiyeden sıfır mı alsam diyorum 5 yıl sonuçta . kararsızım... fikirlere ihtiyacım var..
BLACKSAGAT

Ben c200d exlusive koymuştum kafaya ama 10 sene olayı beni bu konudan uzaklaştırdı şimdi aralikta kampanyalara bakacağım hani çok sürpriz olmazssa 2016 skoda superb styleplus almayı düşünüyorum 5 sene sonra onu satınca da buradan c200d almayı düşünüyorum buradan 125000e geliyor hemde sifiri birde yurtdışından araç getirmenin teferruatı çok fazla yani Turkiyeden araç almak zaten zor yurtdışından getirmek onun 5 katı daha zor

2 yıl önce Mercedes C180 getirtmiştim. 2012 model. üç ay kullanılmış. bana 45bin tl ye mal olmuştu.

Araba getirtecek arkadaşlara önerim kesinlikle hiçbir iş yapmadan Ankara Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğü ile irtibat kurmadan hiçbir işlem yapmamaları. Bu kurumun olurunu aldıktan sonra yurtdışında araba getirtme işlemlerine başlayabilirsinizın.

Bir de şunu unutmayın. Getirteceğiniz araba muhakkak özel tertibatlı olmalı. Edirne sınır kapısında sıkıntı çıkarıyorlar. Arabayı getirten bir akrabamdı ve ilk defa araba getirdiği için araba turist girişi yapmıştı. Ankara Gümrüğünde arabayı kabul etmediler. Ben de tekrar Edirne Sınır kapısından çıkış yapıp tekrar yurda giriş yaptım. Bu konuda kesinlikle dikkatli olun. Edirne sınır kapısında görevlilere aracın Ankara Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğüne giden Özel Tertibatlı bir araç olduğunu Türkiyeda ikamet eden bir engelli için olduğunu belirtin. Sizi bu işlemler için gümrükte özel büroya sevdediyorlar. Özel bürodaki görevliler aracı ve özel tertibatını seri numarasın vs. kontrol ediyor sistemden aracı Ankara Gümrük Müdürlüğüne sevkediyorlar.

Gümrükteki işlemlerin ardından aracınıza kavuşuyor ve özgürlüğün tadını çıkarıyorsunuz. Biz engelliler için otomobil olmazsa olmaz bir araçtır. Özgürlüğün tadını çıkarmanın yegane koşuludur bence....

BLACKSAGAT
teşekürler hocam bu konu benımde kafamı meşkül edıyordu ayrıntılı anlatman güzel olmuş bende wosvogen pasat veya jetta duşünuyordum

yeday
gümrükteki sıkıntıyı dile getirmeniz güzel olmüş bana da kuzenım getırcek ama bana kesın bılgı edınıp öyle haber ed cunkı aldıgım aracı tekrar gerı göturemem dıyordu

Bende sadece otomatik kullanabilir yazıldığı için yani aparat yazmadıkları için otomatikmen o defter kapandı ama 5 sene sonra büyük ihtimalle sol gaz tertibatı yazdırıp ehliyeti değiştirebilirim o zaman bmw 5.20nin 1.6 dizeli çıkmış onu alırım kesin.

1.6 motor, en fazla 3 yaşında bir araç getirilebilir. Yani 2014 model bakın.
Gümrükten ithal izni alınacak (her ayın ilk salı günü). Heyete girerken siz de orada olmalısınız.
Aracı getirecek kişiye vekalet verilecek.
Engelli aparatı takmak zorundasınız. Aparat araç tr ye girmeden takılmalı ve aparatın faturalarını almalısınız.
Almanya da satılan araçlarda kdv iadesi alabiliyorsunuz bunu kuzeninize sorun.
Ayrıca aracı engelli kişilere satma konusunda herhangi bir süre kısıtlaması yok, fakat engelsiz kişye satışta ötv ödememek için 10 sene geçmesi gerekiyor. Tekrar yurtdışından araç almak için ise üç sene geçmesi ve üzerinizdeki aracı satmış olmanız gerekiyor.

Engelli Kişilere Tanınan Muafiyetler

10 yıl dezavantajı olmasa alınabilir aslında.
Bari yurtdışı için 1600 cc sınırını kaldırsalar, öyle 10 yıl deseler biraz daha cazip olur.

Ben..VE..Sen
Teşekkürler kardeşim. Daha iyisi senin olur inş.

Mami Junior
1600 cc sınırı değilde 3 yaş sınırı kalksa daha iyi olur . Ya da 3 yaş yerine 5 veya 7 yaş sınırı koyulmalı.
3 yaşında olmayan ve istediğin kriterlerde bir araç bulmam Almanya'da bile zor.
Motor teknolojisi gelişti adamlar artık 1600 cc motora 160 beygir koyuyorlar.

cvplar için teşekürler arkadaşlar yurt dişinda araç alma dediginiz gibi 3 yaş sınırı sıkıntı 3 yasındakı araç fiyatı pek birşey deyıştırmıyor bızler için burdan sıfır alım dedım oda bıcımsız araclar 35 bın 40 tl deng gelıyor
şü 3 yaş sınırını kaldırıp biraz daha geriye cekseler mutış olcak biz engelliler için bugun gine bakdım adamlar 2000 model araclara 1500 istıyor bmw 320 çi serisi bizim burda pıyasası 50 bın tl şü yaş sınırı olmasa hıc dusunmeden alırdım

ve gine 2 çi el oto alcam gıbı audi a3 bakıyorum 2003 model buldum bugun konuşcaz gıbı nasıp arkadaşlar bütçe meselesi herşey bizde isterdik 2014 model araca binmeyı ama nasıp artık ne dıyelım

oneday

Dogru diyorsunda yüksek sınıflı modellerde 1600cc cok yok o bakımdan söyledim.
Bence kriterler tekrar oluşturulmalı.

Üst Alt