Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışında çalışıyorum. İş kazası sonrası %35 rapor aldım. Türkiye'de emeklilik..?

Hakanbjk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle bu ilk mesajim, bu siteyi kuran ve yönetenlere tesekkür etmek isterim.

Dogma büyüme yurtdisindayim 40 yasindayim, yaklasik yedisene önce is kazasi sonucu 35 % is göremez raporum var. Ayrica son zamanlarda kalcamda romatizma baslangici var. Normalde haftada 37 saat calisiliyor ben 13 saat calisabiliyorum vede dikkate almam gereken seyler var. Sorunum kaza sirasinda boyun incinmesi (whiplas). Ayrica 3 uzman doktor tarafindan yazilmis raporlarimda var.

Simdi sorum: Ben anavatanimda erken emekli olabilirmiyim? Evet ise hangi sartlarda? Ödemem gereken prim nekadar? Alabilecegim maas nekadar? Yaralanabilecek durumlar nedir? Yani prosedür nasil isliyor?

yardimci olursaniz cok sevinirim...

saygilar
Hakan

öncelikle çok geçmiş olsun erken erken emekli olabilmen için yüzde 40 raporun olması gerekir yanlız iş göremezlik maaşı alırsın raporunu yurt dışındamı aldın bilmiyorum orda aldıysan Türkiye de sgk muracat edip raporu degiştirebilirsin.

Hakanbjk

Sakatlık oranı cetveli'Ne göre %40 ve üzeri rapor alabilmeniz gerekir ki engelli statüsünde erken Yaşlılık aylığından yararlanabilirsiniz.
Buraya tıklayarak yurt dışı borçlanma detaylarına ulaşabilirsiniz

Burada engelli statüsünde emeklilik şartları:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt