Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışına gidip araç alabilir miyim? Yoksa bu işi yapan bir firmadan mı almalı?

nuwanda

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
sol kol engelliyim ve yurt içinden ötvsiz araç alamayacağım için maalesef yurt dışından almak zorundayım. internet üzerinden bu işi yapan firmaları araştırıyorum. Yurt dışında ki sıfır araç fiyatına, 3 yaşlı araçları satmaya çalışıyorlar bu yüzden çoğu bana güven vermedi. Kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

1- yurt dışına gidip, sıfır veya ikinci el bir araç alabilir miyiz ? bu aracı kendim kullanarak yurda getirip Ankara'dan gümrük işlemlerini halledebilir miyim ?
2- yurt dışına gidip kendim araç alabiliyorsam eğer nelere dikkat etmeliyim ve sizce ne gibi sıkıntılar yaşarım ?
3- yurt dışından kendimizin getirmesi çok sıkıntılı bir süreç olur diyorsanız, Türkiye'de bu işi yapan güvenilir ve kazıklamayan bildiğiniz bir firma var mı ?
4- nissan qashqai vb. araç ilanları görüyorum internette. bu tarz 4x2 araçları ithal edebiliyor muyuz ?

Güzel sorular sormuşsun. Bende 2008 yılında yurt dışından tanımadığım birinden almıştım. Hısım akraba varsa kendin gidip al beğenme şansın olur.

Bu işin ticaretini yapanlar minimum 3000 euro fark koyarlar onun için en mantıklısı kendin gidip almak hele bir akraban varsa orda yanında kalacağın zorlanmazsın.

Bencede kendin gidip alırsan çok daha avantajlı olur.
Eğer alma durumun olursa prosedürü ve süreci paylaşırsan iyi olur.

Üst Alt