Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışına çıktığımda H sınıfı ehliyetimle normal bir araç kiralayabilir miyim?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
merhaba arkadaşlar
h sınıfı ehliyetim var sağ ayaktan engelliyim ancak otomatik vitesli olduktan sonra bütün araçları kullanabiliyorum yurt dışına çıktıgımda h sınıfı ehliyetimle normal bir otomobil kiralayıp kullanabilirmiyim ...
not: (engelliler için araç kiralama servisleri olmadığı için bu soruyu soruyorum)

Bence hiç bir sorun yaşamazsın... Ehliyet üzerinde "otomatik vites" ibaresi var mı?

yurtdışına araçla çıkarken turing 'den yurtdışı için ayrıca ehliyet alınıyor bendeki yurtdışı ehliyetimde H sınıfı ehliyet için bir seçenek yok. ayrıca özel tertibatın yazılabileceği yerde yok. türkiyeden alınan ehliyetler sınır kapılarında ( bulgaristan ve yunanistan 'a geçişlerde ) geçersiz. 1 ay önce ehliyet almam için yunanistan sınırından geri çevrildim allahtan türk sınırında ehliyet alabileceğim turing var. H sınıfı için turing 'le görüşmek lazım.

arkadaşlar be yurt dışına araçla çıkmak istemiyorum örneğin uçakla almanyaya gittim orada H sınıfı ehliyetim ile almanya havaalanından bir araç kiralayabilirmiyim ehliyetimde yazan ibareyi tam olarak yazıyorum

GAZ FREN SOL AYAK İLE
OTOMATİK VİTESLİ

OZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR

bence hayır türkiyede ki ehliyetler avrupa birliğinde geçersiz onun için yurtdışı ehliyeti almak şart. h sınıfı için yurtıdışı ehliyet verilip verilmediğini turing 'i arayabilirsin.

Benim bildiğim, geçici olarak ehliyetiniz orada geçerli sayılacaktır...

Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

avrupa ülkeleri araç kiralarken bile international ehliyet diyor türkiyeden alınan ehliyete bakmıyor bile. ben yunanistan sınırında normal ehliyetimi verdim aynen geri gönderildim türkiye sınırına sınırda ehliyet çıkararak vede yurtdışı harcını 2 nci kez ödeyerek yunanistana geçebildim.

bu international ehliyet nasıl alınıyor. ?
H sınıfı ehliyetini turing'e gösterince anında uluslararası ehliyeti veriyorlarmı ?

yoksa, herhangi bir sınavdan geçiriptemi veriyorlar bu ehliyeti.

Merhaba "kunta" arkadaşım bende ortopedik engelliyim fakat engelim normal veya otomatik kullanmamam engel değil çok rahat bir şekilde kullanabiliyorum başta bunu belirtmekt istedim ayrıca ehliyetim "H" sınıfı ( Ehliyetim de herhangi bir ibare yazmıyor otomatik vs gibi ) bir çok araç kiralama şirketinden de araç kiralıyorum normal vites veya otomatik vites trafik çevirmelerinde de hiç bir sıkıntıyla da bu durumdan dolayı karşılaşmadım. hatta engelli olduğunuzdan bazıları vijdanlı bile davranıyor eğer ciddi bir hatanız yoksa trafikte umarım biraz da olsa bilgi paylaşımında bulunabilmişimdir. yinede söylüyorum bu kişiye özel mesela farklı bir engelin vardır ona bişey diyemem

Üst Alt