Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek sağlık kurulu emekliliğimizi iptal etti. Ne yapabiliriz?

iftar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
28 Kasım 2013 güncel:

selamlar.sonunda başardık çok şükür bu site sayesinde yaşlılık emekliliğimiz oldu e devletten baktım bağlandı yazıyor.kağıt henüz eve gelmedi.aylık bağlanma oranı a göstergesi 9475 hisse 1/1 yazıyor.hepinizden ALLAH razı olsun 9 ay önce çıktığımız bu yolda sonunda başardık.

babam 2.5 yıl önce akciğer kanseri ve koah teşhisi ile malulen emekli oldu. akciğerin sol alt lobu ameliyatla alındı kemo, radyoterapi tedavisi gördü şu anda da 3 ayda bir kontrole gidiyor erciyes üniversitesinde
2 yıl sonra kontrol muayenesi sonunda red geldi maaşı kesildi
yüksek sağlık kurulunada başvurduk telefonla öğrendikki red edilmiş.

ilk emekli olduğundaki sağlık raporu ve şimdiki sağlık raporu falan hiçbişi yok yani % kaçtan rapor aldı bilgi verilmiyor sgk ya gittim oran kaçla iptal edildi diyorum bilemeyiz malulen emeklilik şartları ortadan kalkmış deniliyor.

şimdi red kağıdı hala gelmedi adresimize mahkemeye dava açın deniliyor formlarda falan ama kazanma şansımız var mı yada ne kadar sürecek mahkeme kazanamazsak masrafı ne olacak? tekrardan muayene isteyebiliyor muyuz belki yapılan tahliller farklılık gösterir

kısacası şaşırdım yardımcı olurmusunuz lütfen bu arada hayrlı ramazanlar arkadaşlar

Malulen emeklilik şartları ortadan kalmış ise babanız vergi indirim hakkı alıp erken emekli olabilir. Gün ay ve yıl olarak doğum tarihi, ilk işe giriş tarihi, elinizde var ise rapor oranı bilgilerini paylaşa bilirmisiniz.

10.10.1957 doğumlu 1981 ilk sigortalı başlangıç tarihi yüzde oranıyla ilgili hiç bi bilgimiz yok nerden öğreneceğimide bilmiyorum bimer e yazdım sadece bakalım

Eğer 3600 ve üzeri sigorta primi varsa, sakatlık oranı cetveli'Ne göre de % 40 ve üzeri işgücü kaybı oranına sahip rapor alabilirse, defterdarklıktan elde edeceği sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilir.

Yapmznız gereken, babanızın 10 gün bir işyerinde çalışan olarak sigortalı olması ve o esnada defterdarlığa sakatlık indirimi için başvurmasıdır. Defterdarlık babanızı hastaneye sevk eder. Oradan alacağı % 40 ve üzeri rapora istinaden de vergi indirim hakkı tanır. Bu hakkı elde ettiğinde, erken Yaşlılık emekliiğinden yararlanmak için sigorta mdüürlüğüne başvurabilirsiniz...

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

3050 gün primi var 600 gün 20 ay askerlik borçlanması var yaşı 56, 3600 den emekli olması için askerlik borçlanmasını yatırmamız 6000 tl gerekiyor sanırım bide 59 yaşı beklemek zorunda sanırım yani 3 yılı var eger 3600 den emekli edilirse.benim öğrenmek istediğim tekrar mahkemeye başvurmadan malulen emeklilik için hastaneye sevk isteyebilirmiyiz eğer verirlerse hastaneye sevki hastane masrafları bizemi ait olur?

Dava ile filan uğraşmayın uzun süreç ben olsam bir iş yerinde 10-15 gün kadar ssk lı görünüp iş yerinden çalıştığıma dair belge alıp maliyeye vergi indirim hakkı için müracaat eder ve hastaneye sevk edilirdim. Babanız 40% ve üzeri rapor alır ve bu rapor ile vergi indirim hakkı kazanır ise hemen emekli olabilir. Bu hakkı kazanır ise askerlik borçlanması yapar prim gün şartını da tamamlamış olur. Engelli bireyde yaş şartı aranmamaktadır.

tşk ederim ALLAH razı olsun.bu bilgilerle bugün kayseri sgk ya gittim.askerlik borçlanmasınıda yatırınca günü dolucakmı bakıcaz dedi 3.300 gün primi varmış 1957 doğumlu işe ilk giriş tarihi 1981.askerlikte 20 ay zaten kurtarıyor sanırım 3600 gün olması gerekiyor yüzde 40 üzerindede rapor alırsak emekli olucak inşallah.akciğer kanseri ve koah hastası bu oranı alırmı bilmiyorum.koahtan sadece ilaç kullanıyor nefes darlığı falan yok akciğer kanserindende alt lobu 10 cm büyüklüğünde alındı metastaz yayılım yok denilmişti.bu arada sağlıktanda yararlanamadığını öğrendim kaymakamlığa başvuracak dediler varya Müslümana gavur eziyeti yaptıkları.herşey için sağolun hayrlı iftarlar

deftarlık hastaneye sevkedecek ama sosyal güvenliği yok sağlıktan yararlanamıyor önce kaymakamlığa gidip dilekçe ile başvurucaz sanırım önce sağlıktan yararlanmalıki hastanede heyete gireceği için para isterler öle değilmi?

Heyet raporu için bazı hastaneler para istemezken bazıları isteyebiliyor...

05/07/2013 tarihi itibariyle bi işyerinden sigortalı olarak işe girdi babam. yani 14 gündür sigortalı
. ben polis memuruyum üzerime almak için sağlıktan yararlanmsı için başvurmuştum. bugün aradılar yarın babanızı ve annenizi üzerinize sgk dan alabilirsiniz dediler. ancak muhasebeci bi tanıdığım dedik i üzerine alma zaten sigortalı işe girmiş gözüküyor bir ay sigortalı olması yeter sağlıktan yararlanması için. doğru mu acaba
şu anda sağlıktan yararlanamıyorlar sanırım. defterdarlığa ne zaman başvursak acaba hemen hastaneye sevk ederse sağlıktan yararlanamadığı için para isteyebilirler ne yapmamı önerirsiniz

cevabınızı en kısa zamanda bekliyorum şimdiden herşey için teşekkür ederim.

Benim mantığım şu şekilde diyor:

1- Babanızın 1 ay sigortalı olmasına gerek yok. 10 gün yeter.
2- Bu esnada sağlık güvencesinin sizin üreniziden olması için gerekli işlemleri tamalayın.
3- Bence rapor alış esnasında da sizin üzerinizden sağlık güvenceli muamelesi görecektir. Velev ki sorun olusa, bence 20 gün fazladan sigorta primi yatırmamış olmaktan kalan parayı hastanede rapor sürecine harcmızş olursunuz...

Önemli olan hemen defterdarlığa başvurup sakatlık indirimi için hastaneye sevk almak...

bugün deftarlıktan hastaneye sevk aldım.pazartesi devlet hastanesine gidicek.bakalım ne zaman sonuçlanacak.doktor raporunu ankaraya falan gönderip oranı düşürüyorlarmış falan dediler ama yeni kanun çıkmış sanırım artık ankaraya gönderilmeyip hastane raporu baz alınacak diye bilginiz varmı? sizin sayenizde bir umut daha doğdu ALLAH razı olsun hepinizden.

orta derecede yazmış koah tan rapora doktor cetvelde %40 orta derce etkilenme öle değilmi atardamardan kan almışlar sonuç haftaya akciğer kanserindende en az alsa birde sol kolu dirsekten kırılmıştı şimdi tam açılmıyor kemik yanlış kaynamış ondanda oran gelirmi acaba bilmiyorum son bilgiler bunlar balhzat formülüne göre hesap yapamadım.telefonla aldığım bilgiye göre fvc= 4,57 2,87 62 fev1=3,63 1,85 51 fev1/fvc=77 66 aynen yazdığı buymuş oranlarmı bunlar solunum testinin sonuçları yorumlayabilirseniz sevinirim

Bu detaylardan bir şey anlamadım maalesef. Hastane raporu Ankara'ya gönderecek, Ankara nihai kararı verecek...

ne kadar sürecek peki bize dönüş ne zaman olur

Hastaneye gidip rapor işini halletmiş iseniz şimdi hastane raporu maliyeye yollayacak maliyede Ankara'ya gönderecek 30-45 gün içerisinde Kayseri maliyeye sonuç gelecektir. Daha sonra bu sonuç babanınız çalışıyor göründüğü yere yazılı olarak bildirilecektir. Takip ediniz.

tşkler ortalama 2 ayı bulur yani saol ilker kardeşim senin sayende girdik bu işe ALLAH razı olsun.

vergi indirimi

bugün hastaneden %48 oran almış babam devlet hastanesinden telefonla zorla öğrenebildim.yarın maliyeye göndeririz dediler.merak ettiğim şu oranlar ankarada düşürülüyor diye sitelerde okudum yine sitelerde 2013 yılında ankara merkez sağlık kurulunun hastane oranını onayladığı oranları düşürmediği falan yazıyor ne dersiniz vergi indirimi hakkı kazanırmı babam?

dogru teşhise dogru oran yazılmışsa ve ek teki tahliller,filmler vs ne gerekse işte..onlar da tama sa hiç bir sorun çıkmaz......Tabii ki bu benim temennim..inşallah da sorun çıkmaz...çıkmaması gerek...biraz sabır...

tşkler bulent bey hepimiz yorulduk 6 aydır maaş alamıyor kanser hastası babam moralini yüksek tutun kanser moralle alakalı diyende devletimiz maaşı kesende devletimiz neyse teşekkürler ne ankaraymış be hakkımı sonuna kadar arayacağım paylaşırım

bugün maliyeyi aradım % 48 den rapor almış ankaraya gönderdik raporu ama sizin işte bi sakatlık var babanız işyerinde çalışmıyor 1 ay çalışmış çıkmış şimdi çalışmıyor dedi nasıl yararlanacaksınız bu indirimden çalışan olması gerekir diyor.ne dersiniz 1 ay çalışıyor gösterdim başvuru yapmak için ne olacak sıkıntı çıkaracaklar gibi yardım lütfen.....

ilker bey bugün malmüdürlüğünü aradım evrağı takip için ankaraya yolladık % 48 oranla fakat babanız 1 ay çalışmış işte çıkmış bi sakatlık var bu işte yani dümenden çalışmış gösterdiğimizin farkına varmışlar.dedim çalışamadı çıktı işten.ne olucak şimdi ankara onaylasa malmüdürlüğü araştırdık 1 ay çalışmış diyip işimize taş koyabilirmi.emeklilikten yararlanmak için başvurduk biliyosun.çalışan olması şartmı vergi indirimi alması için.hastaneye sevk edilmesi için 10 15 gün çalışan göster dediniz ben 1 ay çalışan gösterdim ne dersiniz yardımcı olun ne yapmalıyım.

Siz vergi indirimi için başvurmakla aslında vergi indirim hakkını tescil ettirmek istemişsiniz. Dolayısıyla çalışmıyorsa vergi indirimi alamaz çalışırsa alır, kimseyi ilgilendirmez.

Karar olumlu çıkarsa emeklilik için başvurucaksınız, bir sıkıntı çıkmaz. Hakkınızı hangi yönde kullanacağınız sizi ilgilendirir, müsterih olun.

çalık kardeş saol inşallah öle olur mantık olarak evet bende öle düşünüyorum ama umarım bi sıkıntı çıkarmazlar.bu arada 6 aydan falan geliyor ankaradan cevap dedi sürermi o kadar ya savaşmı var ülkede bizmi bilmiyoruz 6 ayda bi evrak nasıl gelir ya gerçekten ölemi

Geçmiş olsun sizlere gerçekten büyük bir savaş veriyorsunuz allah sağlık versin kanser olmuş kişiye bukadar
zulüm yapanlar utansın birde babanıza devletim şifresi alırsanız şifreyle girip dosyanın hangi aşamalarda olduğunu güncel görürsünüz allah yardımcınız olsun sonucu yazarsanız seviniriz.

ALLAH razı olsun başar kardeş tamam vardı unuttuk şifreyi bidaha alalım bakalım.mesele para deil çok şükür ben varım ama evladı olmayanlar olupta durumu olmayanlarda var.kanser hastası adama yapılmaz bu ama inat ettim sonuna kadar gidicem bu işin o adamı ölmeden emekli edicem inşallah.

Hakkınızı sonuna kadar arayın rapor düşük gelse bile ilerde başka hastalıklardanda sokun işallah emekli olur en azından ilerde annenizde yararlanır .Ben daha önce bu siteyi görseydim 4sene önce emekli olurdum hastalıklarımdan dolayı 4sene çalışamadan normal emekliliği bekledim 1sene önce normal yaşı bekleyerek emekli oldum bilseydim özür oranımın yüzde84 çıkacağını emeklilik için 4sene beklemezdim allah razı olsun yardımcı oldularda en azından bir özürlükimlik kartı çıkardım otobus vapur internet cep telofonu su normal telofon indirimli oldu bir emekli için çok büyük katkı sağladı. Hayırlısıyla babanızda olur işallah bu indirimlere sokarsınız

Vergi indirim hakkını zaten emekli olmak için alıyor. Şimdi bekleme zamanı arada bir yoklayın çalışır göründüğü iş yerini...

e devlet şifresi aldım bulamadım hiçbiyerinde yazmıyor vergi indirimi evrak takibi diye yaklaşık 40 gün oldu hala ses yok ankaradan sitedeki nolarıda arıyorum cevap veren yok ne kadar daha beklicez bu ankaranın göndereceği evrağı bilmiyorum.ankarada akrabam var onu göndersemmi acaba merkez sağlık kurulunda dimi evrak ne dersiniz?

2-3 aydan önce sonuçlanmıyor sakatlık indirim başvurusu. Beklemekten başka yol yok. Çoğu gitti azı kaldı, sabır! :)

malülen emekliliğe tekrarmı başvursak kanser hastalarına 18 ay süreli malüllük aylığı bağlanıyormuş ama babam 2 yıl zaten malülen emekli maaşı aldı bunu hesaba katarlar sanırım bide devlet hastanesinden %48 oran aldı vergi indirimi için bu orana yakın bi değer alacak ve malülen emekli olamayacak kafam allak bullak oldu yine en iyisi heralde vergi indiriminden emeklilik gibi geliyo onuda beklicez başka yolu yok yani neyse seçime az kaldı....

malul sayılıp sayılmayacağı yeni yayınlanan maluliyet cetveli ile belirleniyor. Bu cetvele göre maluliyetin gerektiğini düşünenler maullen emeklilik başvurusu yapabilir tabii. Ama sizin için buna gerek yok. Siz Maliye'den gelecek yanıtı bekleyin. İnşallah sakatlık indiriminiz onanır ve Yaşlılık emekliliğiniz gerçekleştirilir

Üst Alt