Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı alıyorum. Hastalığım ilerledi, malûlen emeklilik başvurusu yapabilir miyim?

FthCkmk

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
10/02/1993 tarihinde doğdum
19/10/2012 tarihinde sgk girişim uzun vadede 3382 gündür sgklıyım
11.08.2016 tarihinde evlendim 21.10.2015 tarihinde yüzde 41 engelli raporu aldım yani evlenmeden önce
şimdilerde ise hastalığım ilerlediği için raporumu yüzde 80 e çıkarmak için başvuru yapacağım ki muhakkak onaylanacak bun eminim
10.05.2023 tarihinde 4 A SGK lı olarak sözleşmeli memur destek personeli olarak atandım şuanda hayla çalışıyorum cevabını uzun zamandır aradığım ve neredeyse kafayı yemek üzere olduğum sorular şunlar çünkü cimer başka söylüyor alo 170 başka bişey diyor sgk binasına gidiyorum onlar da bambaşka bişey söylüyor bana yol gösterin lütfen

SORU 1 : ŞUAN 4/A LI SÖZLEŞMELİ MEMUR OLARAK ÇALIŞIRKEN ÖLEN 4 C Lİ BABAMDAN YETİM MAAŞI ALIR MIYIM (YÜZDE 80 ENGELLİLİK ORANI İLE) ALO 170 ALIRSIN DİYOR. BABAMIN MAAŞINI ŞUANDA AİLEDEN KİMSE ALMIYOR CHAT GPT YE GÖRE 5434 sayılı Kanun Madde 67/2. Fıkra: “Malul çocuklara, evli olup olmadıklarına ve yaşlarına bakılmaksızın, aylık bağlanır. SGK çalışma gücünün %60’tan fazlasını kaybetmiş malul çocuk" olarak tanıyacak Bu işlem için malul çocuk başvuru formu ve raporla birlikte SGK’ya başvurman gerekir. DİYOR Akçiğer nakli bekleyen ve oksijen makşnesi ile yaşayan birisiyim

SORU 2 : YÜZDE 80 RAPOR İLE 4A STATÜSÜNDEN MALÜL OLARAK EMEKLİ OLURSAM BABAMDAN YETİM MAAŞI ALIR MIYIM ONA GÖRE EMEKLİ OLACAĞIM MALÜL EMEKLİLİK ŞARTLARINI KARŞILIYORUM YANİ HEM MALÜL HEM YETİM MAAŞI ALABİLİR MİYİM EĞER OLURSA İSTİFA EDECEĞİM VE İKİ MAAŞLI EMEKLİ OLMAK İSTİYORUM

SORU 3 : TAHMİNİ MAAŞ NE KADAR OLUR MALULLÜK İÇİN VE OLURDA BABADAN MAAŞIN YÜZDE 75 İ BAĞLANIRSA ÇÜNKÜ ŞUANDA ALAN KİMSE YOK ENGELLİ RAPORUMU KURUMA VERİNCE MAAŞA NE KADAR ETKİSİ OLUR

SORU 4 : SİZ BENİM YERİMDE OLSANIZ NE YAPARDINIZ NASIL İLERLERDİNİZ TECRÜBELERİNİZE İHTİYACIM VAR

1- Hayır

2- Hayır. Sen emekli olduğunda yetim aylığı alamaz olursun.

3- Emekli maaşı 16-20 bin tl. Maalesef artık maaş açlık demek

4- Çalışabildiğiniz kadar çalışın.

Üst Alt