Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı için başvurdum, yeni rapor için hastaneye yönlendirdiler!?

asidadaş

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
2
merhaba bilgisi olan arkadaş yardımcı olsun yetim maaşı almak için sgk gittim hastaneye sevk edeceklerini söylediler eski raporum iptal olur mu

Senin raporun sağlık kurulu raporu o raporun sgk nın istediği raporla ilgisi yok sgk dan yetim maaşı alabilmen için tek hastalıktan en az yüzde 60 malülük raporu alman gerekir sgk bu yüzden seni hastaneye sevk eder tek hastalıktan istenilen oranı alırsan yetim maaşı alabilirsin

Bayanlar engelli olmasada evlenmedikleri sürece yetim maaşı alabilir erkekler eğer okuyorsa 25 yaşına kadar alabilir eğer engelliyse malül olduğunu ıspatlaması için sgk hastaneye sevk eder sağlık kurulunun belirlediği doktorlar gezilir heyet günü verilir heyete girdiğinizde tek hastalıktan yüzde 60 oran alırsanız malülük raporu çıkar bu raporla yetim maaşına müracaat edilir biraz uzun oldu ama umarım açıklayabilmişimdir

Son düzenleme:
@asidadaş, ben babam vefat edince başvurmuştum. Oradaki memur, sağlıktan yararlanıyorum yazdırmıştı. Hiç rapor filen istemediler direkt bağlandı. Rapor da 2007 de çıkarmıştım en son. 18 yaşını doldurduğumda sağlıktan yararlanmak için. %92 sürekli raporum .

Merhaba benim annem vede babam vefat etmişti annem bağkur dan emekliydi babam ise SGK dan emekliydi SGK ya basvurmustum ilk başta 18 aylık rapor verdiler daha sonra süresiz oldu eski raporumla eşim bakım aylığı almaya devam ediyor yani diyeceğim şu ki eski raporuna birşey olmaz

Yetim aylığı için rapor neden istiyorlar. E-devletten başvuru yapmıştım ben. Bağlanmıştı. Erkek olmak evli olmak okuyor olmak vs gibi durumlardan dolayı mı acaba

Yetişkin erkek için rapor istiyorlar.
kadınlar ise engelli olmasa dahi alıyor. sadece evli olmama şartı var.

@BayKukla, 18 yaşında geldiğinizde sağlıktan yararlanmak için. Sgk'nın sevki ile süresiz rapor aldıysanız, 10 yıl sonra yetim aylığı için başvursanız bile, hali hazırda sağlıktan yararlanmaya devam ediyorsanız yeni rapor istenmiyor.

Üst Alt