Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeniden ÖTV'siz araç almak için yapılması gereken işlemler nelerdir?

EAGLE83

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. ÖTV muafiyetli araç alacağım. Yine ÖTV muafiyeti olan aracım(22.11.2011 tescil tarihli) mevcut. Yeni araç alacağım yerdeki satış danışmanı yeni araç alabilmem için elimdeki aracı satmam gerektiği ve akabinde nakil vasıtalar vergi dairesi'den da üzerime gözüken aracın düşülmesi gerektiği belirtti. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Avcılar'da oturuyorum ve MTV muafiyetini Büyükçekmece vergi dairesi'nden yapmıştık. Yine aynı vergi dairesine mi gitmem gerekiyor?

mevcut aracınızın mtv sini ödemeye başlıcaksınız, yeni aracı ötv indirimli ve mtv den muaf olarak alabilirsiniz.. bu işlemi aynen vergi dairisinde halledebilirsiniz..

Cevabınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla yeni araç alacağım yerdeki temsilci beni yanlış yönlendiriyor( 5 yıl geçsede eski muafiyet ile alınmış aracını satmadan yeni araç alamazsın demesi). Bu konuyla ilgili kendisini uyaracağım.

Eski aracı satmadan yeni araç alabilirsin. Sadece MTV açısından yapman gereken bağlı bulunduğun vergi dairesine gidip eski aracın, mtv muafiyetini kaldıracaksın ve mtv sini ödemeye başlayacaksın. Böylece yeni aracın mtv muafiyeti olabilsin.

kardeşim e devlet ten girince aracıyın üzerinde şerh görünüyormu ki görünüyordur ENGELLİ ARAÇLARINDA HAK MAHRUMİYETİ VAR DİYE GÖZÜKÜR sen bu şerhi ruhsat aldığın tescil biriminden bir dilekçeyle kaldırırsın sonra aracını ister sat ister satma sistemde gözükmediği için yeni araç alabilirsin.
Aracın PlakasıAracın CinsiAracın MarkasıAracın ModeliTescil Belge Seri NumarasıHak Mahrumiyeti
06OTOMOBİL-AF Çok amaçlı2016VAR

Arkadaşlar merhaba bugün yaşadığım olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Firmanın illa satış olmadan araç alamazsın ısrarı yüzünden yollara düştük. Aracımı hemen satamayacağım için oğlum üzerine yapmaya karar verdim. Direkt olarak notere oğlumla beraber gittik. Noterdeki görevli ruhsatı sisteme girdi ve sistemin satışa izin vermediğin, satış öncesi nakil vasıtalar vergi dairesi nden aracımın düşülmesi gerektiğini söyledi. Bizde direkt Büyükçekmece nakil vasıtalar vergi dairesi'ne gittik. Bizi yönlendirdikleri kişi bu işlemi ancak Ümraniye nakil vasıtalar vergi dairesi'nde yapabileceğimizi söyledi. Anlayacağınız pazartesi günü Ümraniye'ye gideceğiz bakalım burası bize neler çıkaracak. 5 yılı doluş bir aracın satılamaz kaydının direkt olarak düşmesi gerekmiyor mu? Satılamaz kaydını devletin kendisi koyduğuna göre otomatik olarak 5. yılın sonunda kalkması gerekmez mi? Ben Avcılar'da otururken Ümraniye'ye niye gittiğimi hala anlamadım. Başka arkadaşlarda tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Aracı almak bir dert satmak başka bir dert.( Diyaliz hastası olduğumdan aracımda özel bir tertibat bulunmamaktadır.)

Kardeş ben arabamı satıp yeni araba aldım. Burnumdan geldi. Katil olacaktım az kaldı. Bence bir trafik şubesine, vergi dairesine, ve TSE ye gidip elinde ki raporla işlem yapılıp yaptıramayacağını kesin kez öğren. Aksi halde mahvolmak bir yana rezil rüspa olursun bu ülkede. Aman dikkat.

(Pardon tertibat lazım değilmiş. TSE yi göz ardı edebilirsin fakat diğer kurumlara gidip raporunla araba alıp alamayacağını kesin araştır derim)

Arkadaşım bende aynı sureci bu hafta yaşadım. Mevcut arabayı satıp yeni araba almak için. Umraniyeye gidip ÖTV servisinden aracın satışında ÖTV açısından bir sakınca yoktur yazısı almak zorundasın. Sonra bu belgeyi trafik subeye goturmelisin. Yeni araba almak içinde illa arabanı satacaksin diye bir kanun kesinlikle yok. Hangi bayi söylemişse bunu halt etmiş. Ne yani bizim 2 tane arabamiz olamazmi. Zaten 5 yil şartı var ve dolmuş kime ne istersen kapında çürütürsün arabanı.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt