Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeniden araç almak için raporum kabul edilmeyebilir mi?

Bervan

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Omurilik felcliyim 2012 yilinda h sınıfı ehliyet ve ötvde indirimli araç aldım beş yılım doldu yeni arac alacam naliye eski raporunu kabul etmedi arastırma hastanesine hem ötv indirim ve h olan ehliyetimi değiştirmek icin rapor aldim yakabul etmeseler ne yapmaliyim

Değiştirilmesini istedikleri raporda ne yazıyor acaba

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Özel tertibatlı araç kulanılır h sınıfı ehliyet alır 2012de aldığım rapor bitarel düşük ayak mevcut afo kulanıyur yazılıyurdu maliye kabul etmedi

Özel tertibatlı araç kullanır ibareli raporunuz ile ile araç alabilirsiniz eğer mumkunse raporun resmini paylaşabilirseniz daha iyi olur

Ama ehliyetinizi yenilemenİz gerekli

Ehliyet değişimi için rapor aldım 23inde kurula girecem otv icinde kurula girecem

Şimdi kısaca, yeni araba almak istediğimizde kesinlikle hem ehliyet hemde yeni indirim için heyet raporu almamız mı gerekiyor ?

Mami Junior hayır, yeni engelli raporu almanıza gerek yok eğer elinizde önceden alınmış "Özel tertibatlı Araç Kulllanabilir" ibareli rapor var ise bu geçerlidir. sadece ehliyetinizi yenilemeniz ÖTV indirimi almak için yeterli olur.

Eski H sınıfı ehliyetler 2020 ye kadar geçerli.Maliye nin 2016 engellilere sağlanan avantajlar yayınında mevcut.
Engelli raporunuzda daha yeni imiş başka bir ilde H ehliyetinizle alabilirsin.
Yeni ehliyet çıkaracaksanız mutlaka sağlık durumunuza göre hareket ettirici kod işlenmeli komisyonlar gözden kaçırıyor.
Bence yeni ehliyeti almadan,eski H ehliyetinizle sorun çıkarmayacak bir ilden alın derim.
Yeni kodlarla alakalı çok fazla sorun yaşıyan engelli var.

Şimdi kısaca, yeni araba almak istediğimizde kesinlikle hem ehliyet hemde yeni indirim için heyet raporu almamız mı gerekiyor ?

Hayır.
Eski H ehliyetler 2020 kadar resmen geçerli.
Engelli raporlarda çok eskilerde bazı vergi daireleri sorun çıkarıyor.
Şehirler arası yorum farkı çok.

Dediniz gibi kabul olmuyur kendim maliyeye gidip raporumu mudure gösterdim olmaz bu rapor dedi nedeni ise kodlamalar olaca ve yeni ejliyetlerdede kodlama olacakmiış

Kodlama ehliyette olur yönetmelikte engelli raporunda kodlama ile ilgili birşey yok özelge isteyin yanlış bir uygulama yapılıyor size. Ayrıca raporun resmini atarsanız bizde bir bakalım

Resim atamıyurum doğrusu nasil atacağımı bilmiyurum

Denediğim gibi raporunızdaki ibare OTV indirimi için geçerli bir ibare ehliyetinizi değiştirip kodlu ehliyet aşın ve maliyeden özelge isteyin

Bervan

Yazılı başvurun.Kaynak olarak 2016 gelir idaresinin hazırladığı engelliler için vergi avantajları mevzuatını kaynak gösterin.
Hangi ilçe vergi dairesi bu.?

Engeliler için vergi mevzuatı kitapcığınıni istedim yok dedi galiba bu şerefsiz müdür rüşvet istiyur nasil şikayet edeyim

Üst Alt