Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yönetmelikte hangi düzeyde işitme kayıpları emeklilik için yeterli sayılıyor?

Merhaba Arkadaşlar Yazım biraz uzun olacak ama detaylı bilgiler içerecektir.
Bende sonradan engelli oldum her iki kulağımı da sonradan kaybettim.
bir bankanın özel sandığına bağlıyım. Ve emeklilik için baya uğraştım ve araştırdı.
bu konu hakkında sgk uzmanlarından özel ücret karşılığında bilgi de aldım. İstanbul'da bu bilgileri veren bir kaç kurum var.
Şimdi işin aslı şu eğer işitme de erken emeklilik isteniyorsa şart implant olması.
yani ne demek bu eğer sen implant amilyatı olduysan sistem seni hafif iş gücü kaybından değerlendirecektir.
ve genel de implantı olanların tamamı emekli olabiliyor sebebi şu ki devlet zaten iki kulakta hasar varsa implantı karşılıyor.
özel de kendi imkanları ile yapılanları saymıyorum.
orta derece ve ağır derecede tanımlamaları maalesef doğuştan sağır olan veya çok küçük yaşta kayıp olan ve implant takılsa da bir yarar sağlanamaz raporu alman şartı ile değerlendiriliyor.
Aynı kurumdan sağ kulak 90/86 sol kulak 92/86 yüzde 52 engelli raporu olan arkadaşımıza ret geldi.
iş gücü kaybı olmamıştır diye de açıklama var.
fakat farklı arkadaşım tek kulak implant diğer kulak 75/60 işitme cihazlı olarak hafif iş gücü kaybı ile emekli oldu. Yıl ve prim şartı tamamlandı.
burada ki en önemli veri şu eğer implant olmuyorsan ya doğuştan yada implant olsan bile fayda sağlanmaz diye aslında odyo uzmanı rapor veriyor. bu raporda implant olsa dahi fayda sağlanmaz demesi lazım ki bu da en azından 15 sene öncesine dayanan bir total kayıp olacak ki bunu da kolay kolay yazmıyorlar ancak doğuştan yada bebeklikten gelen bir kayıp veya sinirler öldüğünde veriliyor.
YANİ KISACA EĞER EMEKLİ OLMAK İSTİYORSAK BURADA Kİ KISSAS İMPLANT TEK ÇARE..
İMPLANT OLMADAN EMEKLİ OLUNMASI MALESEF MÜMKÜN DEĞİLDİR.

Son düzenleme:
Sonunda şu soruya net cevap geldi. Yıl primim tamam. işitme kaybım sol 77 sağ 78 . Bu bu sonuçlarla girsem emekli olamıyorum yani. İşitme cihazı kullanıyorum.

@adil12,
malesef sizin verdiğiniz oranlar arkadaşımın oranlarından çok aşağıda ona ret geldi.
dediğim gibi buradaki belirleyeci malesef ki implant.

@blowteam, AH emekli olup çalışmaya devam etme hayalim vardı. Zaten iş hayatı zor . Zırf engelliyiz diye terfi de alamıyoruz. Engelli persoleniz diye ayrı tutuluyoruz. İş hayatı çok zor mobbingler, geçim sıkıntısı, strest, bunalım, kaos, ne yapalım yani ! Bize yaşamak haram olmuş. Etin kilisu 999 tl kafeler hep dolu'muş. nedeyse ben hiç o kafelere gidemedim. Markete gidiyorsun bir şey alıcan 300 400 tl başlıyor ufak bir şey. İşitme cihazı hergün yeni bir marka çıkırıyor. eski markaların ayarları ile oynuyorlar yenilerini alsınlar diye. Bu dünyaya ot geldin. ot gidicez anlaşılan.

@blowteam, İleri derece işitme cihazı phonak kullanıyorum. benim için yeterli implant olacak bir durum yok. En çok zoruma giden. Önlisan mezunu ve Lise mezunu terfi aldı. Ama ben üniversite mezunu olmama rağmen terfi alamadım. O kadar çok zoruma gidiyorki anlatamam tabi bu durumda beni maaş olarak geçtiler. Ne insanlar var ya ADALET yok eşitsizlik yok. Bu cihanda değil ama öbür cihanda hesabımını elbet soracağım. Allaha havale ediyorum. İşi de bırakamam evde yaşlı annem ve babam var onlarda çok yaşlı . Zaten çok hastalar ağır ilaçlar kullanıyorlar. o ilaçların yan etkileri hep bana küfür , hakaret olarak geliyor. senden bir şey olmadı. Ne evin var ne araban var ne evlendin diye azarlıyorlar. Yahu ben evlenmek istedim ama para yok ev yok araba yok . Bunlar olmıyınca evlilik olmaz. İş yerinde başkasının işlerini bana yüklerler. Yani anlacağın bu dünyaya ot geldin, ot gidicez.

Üst Alt