Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni ehliyette tertibat değişirse elimdeki araç ne olur?

Bertoned

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Şu an hali hazırda H ehliyetim var ve vites kolu sola aktarılmış otomatik vites bir aracım var ÖTV siz aldım.
ehliyet değişiminde tertibat değişirse veya otomatik vites araç yeterli derse tertibatı değiştirmem gerekir mi? ve ÖTV yi geri isterlermi benden?

Sağ kol kısıtınız olduğu anlaşılıyor.
Tertibatınız değişmez, aynı duruma uygun kod yazılır.
Sade otomatik vites yeterli görülse de aracın vites kolu şurada olacak diye bir kural yoktur, po yüzden tertibatınızı değiştirmenize gerek olmaz.

Ender_Erdem Şimdi benim raporumda "Sol el ile idare edebileceği Özel tertibatlı araç kullanır" raporum var. Bunu Maliye ve Emniyet kabul etmezmi? Özel tertibatın ne olacağı yazmıyor.

Bertoned sol el ile neyi idare edicen onu anlamadım. Maliyenin sorucağı soru büyük ihtimal bu olucaktır. Diğer türlü maliye buna itiraz edemez. İllere göre çeşitlilik yaratabiliyor, insaflı birisine rastlarsan bunuda sormuyabilir ama büyük ihtimal sorucaktır. Çünkü senin onlara verdiğin raporda yazan tertibat ile aracı aldıktan sonra yapılan tertibatı karşılaştırıyorlar.

Yeni rapor icin yardim lazim.

Merhabalar. Ben 2015 mart ayinda arac icin rapor almistim. O raporla aracimi aldim herhangibir sikinti cikmadi ancak bugun rapora tekrar baktigimda teshis kismina sol omuz rom kisitliligi yazilmis. Halbuki bende sag brakial pleksus var. Aciklama kismindada sag elini etkili kullanamiyor sol eli ile idare edebilecegi ozel tertibatli arac kullanir yaziyor. Tekrar bir rapor cikarttirmayi dusunuyorum. Simdiki aracimda otomatik vitesi sola alinmis bir aparat kullaniyorum yeni rapora otomatik vites diye yazarlar ise tertibati sokturmem gerekirmi ve benden odemedigim otv yi isterlermi. Ayrica bu rapora ne yazdirmaliyim bilen arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim.

Bertoned

Neden bugün bir işlem yapmak istiyorsunuz?
Yerinizde olsam yeni ehliyetle asla uğraşmam. Araç için 5 yıl dolana dek hiç bir şeyi kurcalamayın. Evdeki bulgurdan olmak var...

Üst Alt