Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni ehliyet çıkana kadar eski ehliyeti kullanabilir miyim?

cemal1453

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar şuanda bende E_A2 ehliyetim var bu benim engelli kalmadan önceki ehliyetim şuan bende sol ayakta düşük ayak var engelli arabası alacak maddi durum olmadığı için ehliyeti değiştirmedim geçen gün sıfır engelli araç fiatlarını sormaya gittim dediki bir an önce ehliyetini değiştir dedi bende dedim şuan için engelli araç alacak durumum yok ehliyetimi değiştirirsem normal manuel vitesli araba kullanamam dedim dediki sana geçici bir belge veriyorlar o belge ile engelli aracını alana kadar eski ehliyetin varmış gibi araç kullanmaya devam edebiliyorsun dedi kafam karıştı bu doğrumu bu konuda bilgisi olan arkdaşlar yazarsa sevinirim hepinize iyi günler

yani, engelli ehliyetini değiştirme esnasında yeni ehliyet çıkana kadar eski ehliyeti kullanabilir miyiz

Yeni ehliyete başvurduğunuzda, emniyet müdürlüğünden size geçici belge verirler, yeni ehliyet elinize ulaşıncaya kadar bunu kullanırsınız. Buraya kadar doğru bilgi. Bundan sonrası için konu değişiyor.
Siz ehliyeti aldıktan sonra engelli olduğunuz için, mevcut durumunuz aparatsız manuel araç kullanımına engel ise, yeni ehliyet başvurusu yaptığınızda aile hekiminiz sizi branş doktoruna, oradan da il sağlık kuruluna yönlendirecektir, burda da aparatsız manuel araç kullanamayacağınız kanaatine varılırsa, kısıt kodları verilecek ve bu kısıt kodları nedeniyle aparatsız manuel araç da kullanamayacaksınız.
Madem maddi durumunuz yok, bence maddi durumunuz düzelince yeni ehliyet için başvurun. Engeliniz aparatsız manuel araç kullanımını kısıtlıyorsa, bir daha asla "resmi olarak" eskisi gibi manuel araç kullanamazsınız. Bunu tekrar düşünün.

Not: Tabi aparatsız manuel araç kullanırken başka canları riske atma durumunuz varsa aparatsız bir araçla trafiğe hiç çıkmamanız daha uygun. :)

Herşeyi geçtim kaza yaparsanız hiç bir sigorta hakkınız olmiya bilir...

arkadaşlar sol ayakta düşük ayak problemi var manüel aracı kullanabiliyorum düşük ayak tam değil debriyajı kullanabiliyorum sıkıntı yok ama sol bacaği yoruyor biraz otomotik vites daha beni trafikte rahatlatır yoksa allaha şükür sürmede sıkıntı yok kimsenin hayatını riske atma gibi bir durum yok

Üst Alt