Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni ehliyet alacaklar için işlem sırası

ekinos

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
İlk defa ehliyet alacaklar için işlem sıralaması şu şekilde.
Aile hekimi
engele göre ilgili doktor ve göz doktoru
vezne
aile hekimi
il sağlık heyet
trafik şube

ben bu işlemleri yaptım bayağı zor.

Merhaba,

Bende haftaya İl sağlık müdürlüğünde heyete gireceğim sorun çıkarıyorlar mı ? birde sonrasında ötv muafiyeti için başka bir işlem yapmak gerekiyor mu ?

Sorun çıkabilyor tabi raporda eksikler olursa ama benim çıkmadı şükür, ötv muafiyeti bilmiyorum bu sadece ehliyet.

Peki Ayşe hanım ehliyete kod mu işliyolar artık. Bilgilendirirseniz sevinirim çünkü ben Ötv muafiyeti için başvurdum beni aile hekimi, devlet hastanesi ve il sağlık müdürlüğü üçgenine yönlendirdiler. Şimdi ben ordan bir rapor alacağım bildiğim kadarıyla o raporda ne yazıyor ya da ne yazması gerekiyor.

Ne yazması herkesin engeli de alacağı kodda farklı yani bekleyin görün ötv bilmiyorum dedim ya

Officer paylaştım

2016 da engelli ehliyeti için yapılması gerekenler?

2016 da yeni engelli ehliyeti alan var mı varsa bilgi paylaşımı yapabilirler mi ?

ehliyet almak problem değilde maliye ne istiyor asıl problem o şu an : )

tsunami_

Ben yaptım

Maliyedekiler H sınıfı B sınıfı oldu ehliyet harcı 511 tl vercen dedi raporum var dedim nafile istemesemde verdim neyse, trafilk şubede kayıt yaptırırken sağolsun polis hanım fazla yatırmışssın dedi tekrar fazla yatırdığım parayı almaya uğraşıyorum işini bilmeyenler yüzünden.

Var olan ehliyet hakkında bir işlem yapmak gerekyor mu ? Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Yenilenecek gibi bir laflar uçuşuyordu bir aralar ama şu an güncel olarak bilemiyorum.
,
syg.

@ekinos o zaman maliye için H sınıfı ehliyet alır, otomatik vites araç kullanır ibareli rapor yeterli değişen bişey yok o kısımda.

@Alman mevcut ehliyetler için son değişim süresi 2020 yılı üstadım. Aciliyetiniz yok ise bi ara değiştirirsiniz biraz bürokrasisi mevcut

Yeni yöenetmeliğe göre sürücü olur raporu şart benim aralıkta aldığım raporu kabul etmediler

Ayşe Hanım siz raporu nereden aldınız özel mi devlet hastanesinden mi birde kodları hem doktor hemde sağlık il müdürlüğü mü yazıyor cevabınız için teşekkür ederim.

Devletten aldım raporu ilgili doktor engelle ilgili kod yazıyo diğerlerini İl Sağlık

ekinos

Ayşe Hanım bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, hayırlı olsun ehliyetiniz..

Bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim ehliyetiniz hayırlı olsun. Engelle ilgili derken otomatik vites ve nasıl kullanılacağını mı demek istediniz.
Birde hangi bölümlere gittiniz hastaneden ücret istendi mi.

Tşk henüz almadım ama, otomatik vitesle ilgili hiç bir ibare yazmadılar duymaya yardımcı cihaz kodu yazdı doktor ben işitme engelliyim

[FONT=sans-serif]Ben sol koldan %52 engelliyim. Total ampute olmuştu ama şuan sol kolum yerinde fakat işlev görmüyor. B ehliyetim var. Çok rahat otomatik vitesli araç kullanıyorum. H ehliyet için neler yapmam gerekiyor. Güncel prosedür nedir? İlk önce heyet raporu mu almalıyım? Daha önce ehliyeti olanlar için prosedür nedir?[/FONT]

Ayşe Hanım teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Birde hastaneden ücret istendi mi sizden rapor için.
Yusuf bey bildiğim kadarıyla artık h ehliyet verilmiyor b ehliyet için kod yazılıyor siz aile hekiminiz ile görüşün bence.

@i_brahi_m
Değişim için de aynı prosedürü izleyeceksiniz, sadece ehliyet harcını yatırmayacaksınız.
Sonuç olarak özel tertibatlı araç kullanır yönünde rapor verilirse tekrar sürücü kursuna gitmeniz de gündemde, bu konu hala net değil gibi.

merhaba arkadaşlar bu ehliyet raporu ne kadar sürede çıkıyor.

ben 1 günde aldım.samsun eah'sinden. 200 tl rapor ücreti aldılar.

ekinos
işitme cihazı haricinde bir kod yazdılar mı?
işitme engelli stickeri, ticari araç kullanamaz vs gibi.
Ve her hangi bir tertibat kullanmayacaksınız, il sağlık komisyonuna neden gönderdiler sizi?
İl sağlığa gidip gitmeyeceğinize aile hekimi mi karar veriyor yoksa uzman mı?
Bu konuları açıklarsanız memnun olurum.

ayşe hanım kaç polikinlik için verdiniz 50tl yi

benden 6 poliknilik için 200 tl aldılar.

İşitme engelliyim kodlar bölümünde 02 işitme destegi kodunu kulak burun boğaz uzmanı yazdı. - 42.01 arka görüş için uyarlanmış cihaz kodu- 42.03 Yan görüş sağlayan ek cihaz kodu- 42.05 Kör nokta görüntüleme cihazı kodudu da İl sağlıktaki heyet yazdı. Başka birşey yok ama ehliyeti almadım daha kurulun cevabı cevabı uygundur yazmıştı doktor İl sağlıktaki heyete gittim buna rapor demeyelim sürücü olur belgesi gibi bir şey bende Antalya EAH aldım bir hastane için 50 başka gitmedim

Son düzenleme:
Ayşe Hanım üniversite hastanelerinden kurul kaldırıldı diyorlar siz kurul raporu olarak mı aldınız yoksa tek kendi bölümünüzdeki doktor mu imzaladı.

İl sağlıktaki kurul yazdı kodları, işitme desteği kodunu kulak burun boğaz uzmanı

Ek bilgi:
1 uzman doktoru için 50 TL
2 ve daha fazla uzman doktor için 200 TL isteniyor.
Benden de 200 TL aldılar(2 uzman doktor kontrolü için), il sağlık müdürlüğünü arayıp söylediğimde, "sizin kurula girmemeniz lazım, sadece uzman doktora görünmeniz lazım, sizi niye kurula sokuyorlar" dediler, ben de kendilerine, bu cümleleri sağlık kurulundaki ilgili kişiye söyleyince fırça yediğimi söyledim, bunları denetlemiyor musunuz diye sorduğumda ise aldığım cevap daha vahim.."devlet hastaneleri artık bizim kontrolümüzde değil, genel sekreterlik bünyesinde oldukları için hepsinin uygulaması farklı olabiliyor"....
Yazık...yetkisiz yetkililik bu olsa gerek....Adamlara da kızamıyorum, çünkü adamlardan yetkilerini almışlar.

Ayşe hanım şeker tansiyon ve tırafik kazası nedeniyle alt ve üst ekstremist engelliyim her ikisini kullana biliyorum ama sağlıklı bir insan gibi kullana mıyorum' b sınıfı ve kepçe oparatifi sertifikam var' manı el aracımı kullanıyorum e devlette ehliyet iptalim söz konusu degil benimde değiştirme zorunluluğum varmı' yani tırafikte kontrole takılsam bana sen ehliyetini değiştir gibi bir durum olurmu'

Ben sol koldan %52 engelliyim. Total ampute olmuştu ama şuan sol kolum yerinde fakat işlev görmüyor. B ehliyetim var. Çok rahat otomatik vitesli araç kullanıyorum. H ehliyet için neler yapmam gerekiyor. Güncel prosedür nedir? İlk önce heyet raporu mu almalıyım? H ehliyet sınav tarihini biliyor musunuz? Ne zaman nasıl hareket edeceğimi bilemediğimden size sorma gereği duydum.
Teşekkür ederim.

Üst Alt