Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni değişiklikten sonra sağ ön kol ampute olduğu halde ehliyet alabilir miyim?

Mürsel Kırtaş

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba 2016 yeni uygulamaya göre H sınıf ehliyetler değişti.şimdi benim 2002 yılında aldığım H sınıf ehliyetim var. Sağ ön kol ampute özel donanımlı araç için 2 defa başvuruda bulundum bana özel donanımlı araca gerek yok araç kullanamaz raporu verdiler.şimdi ben H sınıf ehliyeti değiştireceğim ne yapmam gerek birde yine araç almak için rapor almalıyım mı anlaşılan bunlar benim araç kullanmamı istemiyorlar Arkadaşlar bana ehliyet veriyorlar ama araç kullanma diyorlar benim bu halim ne olacak teşekkürler

Mürsel Kırtaş

Elbette alabilirsiniz. Aslında bundan önce de alınabiliyordu. Ama burada belirleyici olan doktorun/heyetin tutumu. Kelimenin tam anlamıyla ahmaklıkları yüzünden bu kadar basit sakatlığı olanlar dahi sürücü olamıyor!

Sürücü yönetmeliği şöyle der: "Üst ekstremitenin tek taraflı noksanlığında da ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanının kanaatiyle, birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Ancak bu bentte belirtilen sürücü belgesi sınıfları ile iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz."

Üst Alt