Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni almış olduğum raporumla bu şartlarda EKPSS'ye girebilir miyim-atanabilir miyim?

Furkan_81

Aktif Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
35
Merhabalar.

İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesinden %40 Engelli raporu aldım. 2022 sayılı yasadan faydalanır, istihdam kısmı ise değerlendirilmedi yazıyor. Ayrıca çalıştırılamayacağı işlerin niteliği kısmı da boş.

Şubat ayındaki Ekpss'ye girmek istiyorum. Bu raporumla sınava girebilir miyim ve atanabilir miyim? İstihdam kısmında Evet yazması gerekiyor mu? Eğer öyleyse evet yazması için ve çalıştırılamayacağı işlerin niteliği kısmının da dolu olması için ne yapmam gerekiyor?

Cam kemik hastasıyım ve zaten ağır işte çalıştırılamam. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Hastanedeki görevlilerin her biri farklı şey söylüyor kafam karıştı. Bu raporu almam 6 ayımı aldı ve ben Şubat ayına kadar işlemleri bitirmek istiyorum.

Şu anda B sınıfı sürücü belgem var. Engelli raporunu yeni aldım. Ehliyetimi H sınıfına geçirmem gerekiyor mu? Fiziksel olarak bir sorunum-eksikliğim yok ve dışarıdan bakılınca sağlam gibiyim ama kırılgan kemiklerim var. Ehliyetimi değiştirmeden kullanabiliyor muyum? Kullanamıyorsam yapmam gereken işlemler nelerdir?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

İyi günler.

(via @Ece_81 )

OLmQlA.jpg

PrmXW6.jpg

Furkan_81

EKPSS sınavına girerken olmasa bile atamalardan önce istihdam ile ilgili raporunuz olmalı.

hozgul Teşekkür ederim.

Şu anda ne yapmalıyız? Peki sağlık kuruluna gitsek ve bu durumu anlatsak rapora gerekli eklemeleri yapıp raporu yeniden alabilir miyiz?

Furkan_81

Üzgünüm, rapora ekleme yapmıyorlar. Rapor sürecini yeniden başlatmanız gerekecek...

@hozgul

Raporumu yeni aldım ve bu durumu düzeltmek için mecburen itiraz edeceğim. İlçe sağlık müdürlüğünde yeni rapor almamın yaklaşık 5-6 ay süreceğini söylediler. Peki bu süreçte mevcut raporumla Şubattaki sınava girebilir miyim, herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Bir de engelli kimlik kartım var acaba iptal olur mu?

Konu biraz uzadı ve sizi de biraz yoruyorum ama kusura bakmayın :)

Furkan_81

Rapora itiraz etmeyin, yenisini çıkartın. Şubat'a 6 ay var. O zaman kadar halledersiniz zaten.

hozgul

Rapor yeni olduğu için yenisini çıkartamıyor muşuz yani sistem izin vermiyormuş. Farklı bir hastaneye bile başvursak olmuyormuş.

Yani kısacası itiraz etmekten başka yol yok..

OturanBoğa Bülent abi senin bu konuda net bir bilgin var mı?

Furkan_81

Evet, kısa süreli zamanlarla rapor çıkarmak konusunda öyle bir açmaz varmış.

Bazen farklı hastanelerden rapor alınabildiğini duydum. Bunu isterseniz deneyin, eğer bu mümkün olmazsa itiraz yolu gözükecek. Ancak itiraz konusunda da ne sonuç çıkar emin olamadım.

Üst Alt