Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yemek yedikten sonra karamsar, sinirli, çökkün ve ters bir psikolojiye giriyorum..?

Micro123

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
165
Yemek yedikten sonra karamsar oluyorum
Biranda değişiyor ruh halim
Başına gelen var mı böyle
Şekerimi ölçüyorum normal değerlerde çıkıyor
Bunun için dahiliyeye bile gittim sorun çıkmadı

Yemek yedikten sonra Karamsar sinirli çökkün ve ters bir psikolojiye giriyorum

Hocam, ben de tacize uğramış gibi hissediyorum.

Yemek yedikten sonra uykumun gelmesinin nedeni ne olabilir

Şizofreni hastasıyım fakat şekerim de hep yüksek çıkıyor fakat şeker için ilaç içmiyorum
yaşım33
Bu her yemek yedikten sonra uyumamın nedeni şeker hastalıği mıdır?

@Micro123,

Selam,

Ekmek, pastane ürünleri, işlenmiş gıdalar, şekerli/tatlandırıcı katkılı gıdalar/içecekler, aburcuburlar gibi basit karbonhidratlar tüketince kan şekeri hızlıca yükselir ve ardından düşer. Bu tarz sağlıksız besinleri yedikten sonra uykunuz gelmesi normal.
Bu tarz sağlıksız beslenmek ilerleyen yaşlarda başka başka sağlık sorunlarına da yol açabiliyor. Şeker hastalığı, obezite, karaciğer yağlanması ve şuan sayamadığım bir çok rahatsızlık.
(Kan şekeri için normal skala 70 - 110 arası olmalı diye biliyorum.)
Şeker hastalığı için Dahiliye Doktoruyla irtibata geçmelisiniz.

Sabahları açlık kan şekerim 150-160 çıkıyor

Dahiliyeye gitmiştim jardience 10 mg ve 1000mg metformin vermişti ama kullanmıyorum

Bu ilaçları kullansam uykum gelmez mi

Yemek yedikten sonra aşırı uykum geliyor halsiz keyifsiz hissediyorum

Diyabete bağlı olduğunu düşünüyorum.. karaciğer yağlanması da yapar,

Diyabet için tekrar bir kontrole gidin, ilaç yazılmışsa ilaçlarınızı da kullanın.

@Micro123,

Diyabet ilaçlarını düzenli kullanıyorum
Fakat çok sık acıkıyorum ve yemek sonrası ağırlık çöküyor

Not.İlaçları kullanmadan önce de böyle oluyordum

Dahiliyeye gitmiştim jardience 10 mg ve 1000mg metformin vermişti ama kullanmıyorum
Burada böyle yazmışsınız ama?

İlaçları da düzenli kullanıyorum diyorsunuz ?

Siz tekrar dahiliye hekimine gidip hba1c baktırın,zaten bunu ister sizden.

Şikayetleriniz muhtemelen diyabete bağlı, İnsülin direnci var gibi.. ezbere konuşmak da doğru olmaz, dahiliyeye gitmeniz de fayda var.

İlaçlarınızı düzenli kullanıyorsanız ve hala şikayetleriniz devam ediyorsa, bu şikayetleriniz diyabete bağlı ise tedavi tekrar planlanabilir.

@Micro123,

@OğuzHan112,
Oraya yazdığım tarihte kullanmaya başlamamıştım evet ama son 1 aydır düzenli jardience ve janovia isimli diyabet ilaçlarını kullanıyorum
Her dahiliyeye gitmemde tahlil yaptırıyor doktorum, Hba1c prediyabet seviyesinde çıkıyor
Bunların yanında demir eksikligi için ilaç, kolesterol trigliserid yüksekliği için ilaç ve d vitamini de kullanıyorum

Siz tekrar dahiliyeye gidip şikayetlerinizi anlatın,tedavi yeterli olmayabilir.

İnsülin direnci olduğu çok bariz,fakat biz yine de ezbere konuşmayalım.
Önce dahiliye,gerek duyulursa endokrin🙋

@Micro123,

Üst Alt