Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yalnız vakit geçirmeyi sevmek bir hastalık mıdır?

Micro123

Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
164
Sevgilim vardı mesela
Hayatımda ilk defa olmuştu
Yazıyordu, arıyordu sık sık
Bunalıyordum
En sonunda ayrıldım kafam rahatladı
Çalışıyorum işim gücüm var , iş hayatımda sıkıntı yok

Yalnız vakit geçirmeyi seviyorum
İlaçla falan değişen bir şey değil bu
İlk teşhisimde şizoid kişilik bozukluğuydu.

Tıbbi teşhisi bilmiyorum da bence ne mutlu size. İnsanın kendi kendine yetmesi, başkalarına ihtiyaç duymaması güzel bir şey bence.

Ama bekar olup, sevgiliden dahi kaçmak bana doğal gelmedi. Normalde insanın sevgilisi olmazsa insan sıkılır, olursa değil. Bu açıdan tıbbi bir problem vardır belki.

evet .hastalığın negatif semptomlarından biridir.bunun birlikte hijyen eksikliği ve aloji görülür.ama ben doktor değilim en iyisi doktoruna sor

Bence yalnız yaşamayı sevmek, yaşamak hastalık değildir. Tercih meselesidir. Bende yalnız yaşamayı tercih ediyorum bende mi hastayım şimdi :) bu zamana kadar sevgili, flört durumu olmadı. 20'li yaşlarda sorun ederdim ama yaş belli bir zamana gelince iyi ki olmamış diyorum. 30'lu yaşlardan sonra pek eksikliğini hissetmedim. Belli bir yaştan sonra insan alışıyor. En azından benim için öyle. İş hayatımdan dolayı. Nadir olarak arkadaşlar ile görüşmek yeterli oluyor bana. Sürekli vakit geçirmenin anlamı yok bana göre. Her durumu hastalığa bağlamamak gerekir diye düşünüyorum. Engelimde ortopedi bu arada.

Ruhsal herhangi bir rahatsızlığım yok. Tek gezmeyi ve vakit geçirmeyi seviyorum. Her yıl 2 haftalık yıllık izinde atlarım motora gitmediğim, görmediğim yeni şehirleri, yerleri gezerim. Bu demek değil ki kendimi dışarıya tamamen soyutluyorum anlaşılmasın. Gezilerde bir laf attın mı sohbetin gerisi geliyor zaten. Motor görüp bununla mı geldin diye başlıyor alıyor gidiyor sohbet, muhabbet. :) Hiç olmazsa klasik soru " memleket neresi ? " diye sorunca bile oradan muhabbet yürür gider yani. Hatta daha rahat oluyorum bir daha yüzünü görmeyeceğim için ne var ne yok anlattığımda oluyor. Karşımdaki kişinin samimiyetine, sohbetine göre değişiyor. Sonra onlar yoluna ben yoluma gidiyoruz. Motor kullanan iş yerinden kişilerde var uzun yola gel beraber gidelim diyorlar tercih etmiyorum. Ne ben birilerine bağlı olayım ne de başkası bana. Yeri geliyor mola verdiğimde 5 - 10 dk duruyorum. Yeri gelir 1 saat 1,5 saat mola verdiğimde oluyor. O an ki duruma göre değişiyor. Kimin ile tanışsam ya da tanıdığım kişilerin sorduğu soru aynı " tek, yalnız gezmekten sıkılmıyor musun? " diye hayır niye sıkılayım. Motor sürmeyi, yeni yerler keşfetmeyi, fotoğraf çekmeyi ve yolculuk esnasında yeni kişiler ile tanışmayı seviyorum. Daha ne olsun.

Milletin çoğu illa birileri olsun istediği için yanında yalnız kalmayı istemiyorlar, sevmiyorlar gibime geliyor. Bende hiç bir zaman aile kavramı olmadığı için yalnız daha mutlu oluyorum. Aile ile beraber yaşamanın vermiş olduğu bir alışkanlık gibi geliyor. Ama herkes bir değil. Evde her işimi kendim gördüğüm için evlenmeyi de düşünmüyorum. Zamanında akrabalar ve babam çok baskı yapmıştı ama onların yaptığı baskıyı da kırınca anladılar bir daha laflarını açmıyorlar. Zaten benden 4 yaş büyük zihinsel engelli abime bakıyorum. O yeterli oluyor bana. Evlilik, çocuğa karışmak hem maddi olarak hem manen yorar beni, hayattan soğutur. Yakın çevremdeki erkeklerde kime sorsam evlendiğine pişman. Bekarlar da tam tersi evlenmeye can atıyor. Kısaca insan evladı olmayanı arıyor açıkcası. :) Uzun oldu kusura bakmayın. 🤭

Insanlar olmadan da yapabilmek ama insanlarla vakit de gecirmek, gecirebilmek. Insanlara bagimli olmamak ama onlarla olup onlara arti deger de katabilmek.

Olay bu.

Ne derece yalniz kaldigina bagli olarak hastalik degil fakat hastalikli bir durum bana kalirsa.

Üniversitede arkadaşlarımla sohbet ederken bir süre sonra bunalıyordum. Araya 1 ay tatil girdi, iyice içime kapandım. Evden okula gidiyorum, derse giriyorum, eve dönüyorum. Halimden memnunum.
Bende de şizoid kişilik bozukluğu olabilir. 11 yaşımdan beri böyleyim.

Eğer yalnız kalmak ve bunu sevmek hastalık ise hepimiz hastayız

Üstün zekalıların özelliğidir.. Azıcık aşım ağrısız başım..

ben de yalnız kalmayı seviyorum fakat dışarıda tek başıma takılmayı sevmem. yanımda bir arkadaşım olsa daha zevkli geçer.

images

"Şizoid kişilik bozukluğu, kişinin sosyal ilişkilerde ve duyguları ifade etmede sınırlı davranışlar sergileyen bireylerin yalnızlık isteği duyduğu bir bozukluktur. Belirtileri, toplumsal ortamdan kendilerini soyutlamaları, çevrelerine karşı ilgisiz ve tepkisiz kalmaları ile anlaşılabilir."

16 yaşımda aldığım teşhis 18 yıl geçti
Şu anda 34 yaşımdayım, hala da aynıyım
Daha içine kapanık oldum, daha sosyal olamadım
İnsanlar bu durumu yüzüme vurmasalar umursamıycaktım

Sıkıcı insan sıkılır.
Sadece sizden başka bir insanla sıkıntınızı gidermenin tek yol olduğunu düşünmeniz bunu değiştirmez. Kendimizi meşgul etmek için zibilyon tane yol var.
Kendimizi onaylatmak için yanımızda birini bulundurmak bizi sağlıklı yapmaz.

Sevdiğini almak yerine aldığını seversen mutlu olursun derler.
Yalnızlığı ben de severim.

@Alman, her şey zıttıyla bilinir. Sen dediğin gibi aile ortamını pek tatmadığın için, aramıyor olabilirsin. Ama yaşlandıkça insan yalnızlığı hisseder. Şimdi sağlığın kendine bakmaya yetiyor. İleride güçten düştükçe de insan arıyor, güvenebileceği eş,dost, çocuk. Belki engelli kardeşine baktığın için de evlilik düşünmüyorsundur. Engelli kardeşi kabullenecek eş bulmak zor.

Sırf yaşlanınca zor durumlarımda tek başıma kalmamak için de evlenmek eş cocuk istemekte doğru mu
Ani bi kalp krizi olsa eş küçük çocukla bebekle vs yalnız kalacak
Yani düşülecekse bok çukuruna her
hâlükârda düşülecek

Araştırdıkça daBu konuya çözüm de yalnız kalınacaksa yaşlanınca huzur evleri var diyorlar

@Micro123 hastalıgınızdan kaynaklı olabilir. Yanlız vakit geçirmek derken biraz daha açsaydınız iyi olurdu. Gün içinde 2-3 saat ise yanlızlık istegi normal. Dinlenir kendinize zaman ayırmış olursunuz. Günlerce tek başınıza zaman geçirip dışarı çıkmadan aile arkadaş dolaşmadan hiç birşey yapmadan. Yani ailenizle birlikte çay kahve içip sohbet etmeden. Rutinlerinizi yapmazsanız. Hastalık kaçınılmaz olur maalesef. Herşeyin fazlası zarar yanlız kalmak vb. Gibi durumlar geçmiş olsun

Yaşlanınca yanlız kalmamak için evlenmek. Anlaşabileceginiz her 2 kişininde birbirlerini oldugu gibi kabul edip severse birlikte uzun zamanlar geçirmek için olabilir. Evlenebilirsiniz. Kalp krizi nerden aklınıza geldi. Artık saglıklı insanlarda kalp krizi geçiriyor. Allah korusun. Engelli yada saglıklı farketmiyor. İnsan ne zaman ne yaşar bilemez

Son düzenleme:
@Micro123, hayat imtihan. Hiç düşmeden gidende var. Bende hastalığımdan sebep, hiç evlenemeyeceğim, hiç çocuğum olmayacak. Ama kardeşlerimin çocukları var. İyi günleri de var kötü günleride. Ama mutluluğunuzu,acılarınızı paylaşacak, koşulsuz sevebileceğiniz birilerine sahip olmak güzel şey.

Her insan , bazen yalnızlık limanına demirlemek ister.

Ama çok uzun sürerse sakıncalı...

20 yaşına gelmem bir mucize, sosyal olmasam da olur. Her gün ölmediğime şaşırıyorum.

Kaliteli yalnızlık kalitesiz kalabalıktan iyidir diye düşünürüm ama inatla bilerek ve isteyerek sürekli bir yalnız kalma isteği de çok sağlıklı gelmedi..ama zaman zaman yalnız kalmak kendinle vakit geçirmeyi istemek bence çok iyi çok sağlıklı..

@(Gölge),

Sevmeyide bileceksin sevilmeyide bileceksin... Sevmeyi bilmiyorsan sevilmeyide beceremiyorsan adam değilsin demektir..
Bir görünüp bir kaybolmak ay ile yıldızların işidir...
Sen insansın hatırladın mı ?

İnsanlar hala bu durumu yüzüme vuruyor
Napim ben böyleyim
Kusursa bu yalnız kalmam benim kusurum

@Micro123, her şeyin fazlası zarar diye boşuna dememişler. Bazen başka şeyler denemek lazım. Yalnızlığı sevmek başka şey. Yalnız kaldığın için, yalnızlığı sevdiğini düşünmek başka şey. Bunun farkında olduktan sonra, pek sorun değil. Kendine dürüst ol yeter. Bende fiziksel olarak kendime yetemediğim için, yıllardır evde yalnızım. Sadece aile üyeleri var. Bir vakit sonra alışkanlığa dönüşüyor bu durum. Sevmekten çok, alışkanlık bence. Küçüklükten kalabalık ortamlarda büyüyende ona alışır, yalnızlığı sevmez.

Bu hayatta kendimi çok yalnız hissediyorum bundan muzdarip değilim ama yalnızım. Bunun sebebi de tüm insanların ortak dertlerinin olması benimse çok farklı dert ve isteklerimin olması

Bende seviyorum, yanlız yaşamayı. Bu bir hastalık değil, tercihtir bence. Bende böyle mutluyum..

Yalnızlıkta iyi değil fazla kişide iyi değil .

Üst Alt