Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yakınım adına alacağım aracı o olmadan kullanmamda bir sıkıntı olur mu?

gfb.samed

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar mrb konuyla alakalı diil ama net bilgi sizden alabilirim ancak.%90 gorme engeli olan cok yakın bı dostum üzerinden araç alacağım.%90 engel raporu var. Bana 2015 yılında yeni yasa çıktı yakının olmasına gerek yok isteyen kullanabiliyor dedi.tabi bunun yanında bir sürü detayda var sanirim
yardimci olursanız çok sevinirim.ya da direk ikimiz bayiye gitsek araci alsak benim kullanmamda bir sikinti olur mu acaba surec icerisinde.cok tesekkurler

gfb.samed

Aynı ildeyseniz sorun olmaz. Ama soyadlarınız farklı olduğunda trafik memuru çevirme yaptığında kötüye kullanım değerlendirmesi yapıp araç hakkında işlem başlatabilir. Bunun anlamı da bütün vergilerin cezaları ile birlikte ödenmesi demek.
Bunun yanı sıra araç raporlu kişi üzerine tescil edilecek. Yani araç sizin değil onun olacak. Araç üzerinde hiç bir hakka sahip olamayacaksınız. Aynı şekilde siz kullanırken olası tüm hukuki sorumluluk ise araç sahibinin olacak.
Son olarak vefat durumunda araç tüm varislere kalır. Sizin buna dair ön alma durumunuz da olamaz.

Üst Alt