sene 2018 hoca xeplion vermeye karar verdi tam 7 yıl geçti o günden bugüne yan etkiler geçmedi yan etkiler şunlardır
-aşırı uyku(15 ile 10 saat arasında gidip geldim)
-yorgunluk öyle bir yorgunluk ki dışarı çıkamaz, eşya kaldıramaz, belimi doğrultamazdım
-isteksizlik öyle bir isteksizlik ki çarşıya çıkamaz, dükkana gidemez banyo bile yapamazdım bahçeye çıkmadım bile 6 sene tabi invega verdiler biraz geçti isteksizlik ama bitmedi
- intihar düşünceleri . bunlar bunsaydığım ağır yan etkilerin tacıydı intahar düşünceleri bazen ızdıraptan kaynaklanır hatta genelde ağır depresyonun verdiği bir düşüncesi ve ilacı bıraktığımda hiçbir şey kalmıyordu yan etki falan
- iştahsızlık bundada yemek dışında bir atıştırmaya bile iştahım yoktu her hasta kilo alır ben verir dim ters etki etmişti
yan etkilerin sonuçları;
- parasız kaldım engelli raporu bile alacak mecal yok tü bunu şunun için söylüyorum önlem alsınlar ve başkasının başına gelmesin ha bu yan etkiler herkezin başına gelmez geldiyse vay halimize
- evini bitiremedim ev inşaatımı bitiremedim yarıda kaldı
- evlenemedim
- çalışamadım
-bir dakka doğru düzgün mutlu olamadım
-geçemedim dolaşamadım gözüm dışarıda kaldı
buraya yazıyorum aynısı yalan masın sayın doktorlar ilacı değiştirmedik leri için mutlu olsunlar keyif yapsınlar hafta sonu arkadaşlarıyla takılsınlar ben takılamıyorum
sonra efendim korona ,çıkmış deprem olmuş bilmem savaş çıkmış hepsi yapılan bir zulmü gösterir bunu hayat tecrübesiyle gördüm bir yönetici olarak bir işçiyi aç bırakın bakıyım mutlaka bir doğal afet olur veya insan yapımı ben bunu çıplak gözlerle gördüm
intihara üç teşebbüs öyle sıyırmadı bu düşünceler az daha öldürüyordu milimle kurtuldum
sayın doktorlar yapmayın şu ilaçta sabit bırak mayı yer yarılacak bunu haber verecek evet doğal afetler bu bi yüzden bu fikrim uçuk değil tecrübe benim yan etkilerim den doktordan sağlık bakanına ordan tüm insanlığa herkez sorumludur
xeplion, trevicta, invega kullandım hepsinin etken maddesi poliperidon hala geçmedi yan etkiler ama geçebilir o kadar çaresiz bırakıldım ki hiç iyileşecek gibi hissetmiyorum
yapılabilecekler
- yan etkili ilaçları dir etmemek hastaya
- yan etki yapan ilacı piyasadan kaldırmak
- yan etkisiz yeni ilaçları cobenfy gibi türkiye'de hastalara ulaştırmak ha çok pahalı dediğin 70 bin lira ben iyleşir sen müteahhit olarak 400 bin ayda vergi çıkarırım yani ülkenin kaybı öyle kaçmakla olmuyor kurtulamazsın.
son not anlatılacak çok şey var ama anlıyan bir kurum yok gibi umarım anlarlar hastalara geçmiş olsun şimdiden