Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Wegener hastalığı için emekli olacak tanı alınabilir mi?

sly

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar,
Ben 6 yıldır Wegener hastasıyım.
Engellilik için başvuruda bulundum.
Ancak benim rahatsızlığımın en etkilediği bölümler Kardiyoloji,Nefroloji,Göğüs ve Romatoloji bölümü.

Fizik Tedavi bölümü Romatolojiye,
Dahiliye bölümü de Nefroloji,Göğüs ve Kardiyolojiye sevk etti beni.

Tüm sevklerin tek bir doktordan olması engellilik oranı için daha mı doğru olur?
Romatoloji sevkini de Dahiliye bölümüne mi yaptırmalıyım?

En çok hangi rahatsızlık var ise sevginizi o bölüme yaptırınız. Rapor için ise. Ama ben tedavi olmak istiyorum diyorsanız kendinizi diğer bölümleri tercih edebilirsiniz çünkü sağlık rapor lardan daha önemli

Eğer bu hastalık vücudun birçok kısmını etkiliyor ise buradaki bütün yüzdeler toplanır. Kimin sevk ettiğini neden önemi olsun? Sonuçta aynı kapıya çıkmıyor mu?

Sizin dediğiniz gibi bir çok hastalık toplanıp oran verilmiyor. Artık tek bir hastalıktan veriliyor

Bu başka. Diyabet gibi. Orada da diyabete değil etkilediği organlara bakılıyor...

Tabi benimki yine de yorum. Hangisi kabul ediliyor bilmiyorum.

@Mustafa 1972,

2 sene önceki raporumda Ftr bölümü altında Romatoloji ve Kardiyoloji toplamda tek bir yazı ile oran verdi.(Romatolojinin bir puanı olmadığını söylediler )
Kafamı karıştıran da o oldu açıkçası.
Şu anda da Dahiliyeden herhangi bir puanım yok ve sevk ettiği Kardiyoloji ve Göğüs hastalıklarından puan alabiliyorum.
Bunların hepsi tek bölümde mi toplanır acaba yeni sistemde dedim.😐

Hastalığın yol açtığı hareket kısıtlılığı ya da yaşamsal faktörlere etkisi önemli. Artık SGK Hastalık Listesi'ne göre bu bağlamda tanı almak şart. Aksi halde emekli olunamıyor.

Üst Alt