Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Wahnstimmung (Delusional Mood) yaşayan var mı?

Konular
28
Reaksiyonlar
29
Oldukça nadir diye geçiyor. Paranoid Schizophreniaların prodromal evrelerinde gözüküyor ve yıllardır sürüyor (belki ömür boyu). Sizde böyle bir şey var mı? Ben sürekli atmosferi farklı algılıyorum, keza gerçek olmadığını biliyorum; bir nevi halüsinasyon, geleneksel nörotransmitterlerle bağlantısı yok. Klozapin kullanmama rağmen geçmiyor. Var mı aranızda/aramızda atmosferi farklı algılayan? Wahnstimmung yazıp pubmed'den bu semptomu yaşayan bir insanın olgu sunumunu okuyabilirsiniz.

Renkler falan daha canlı gibi geliyordu bana. Rüzgar esip de ağaçlar yerinden oynarken farklı algılıyordum çevreyi.

Hatirlasam detay verebilirdim ama en az 2 yil gecti uzerinden.

Ya da yaşayıp haberi olmayan? Şizofreni, ya da paranoid şizofreninin prodromal evresinde görülür diye geçiyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Yaşayanınız var mı? Bu semptom veya hastalık-rahatsızlık hakkında koskocaman internet dünyasında 1 tane olgu sunumu var.

Edit: Prodromal evresinde Wahnstimmung gözüküyor, daha sonrasında Delusional Mood, karışık bir durum

Üst Alt