Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vitamin ve mineral takviyelerinin psikiyatrik rahatsızlıklara iyi geldiğini düşünüyor musunuz?

kara duman

Aktif Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
496
Bir süredir merak ettiğim bir konu bazı kişiler vitamin ve mineral takviyelerinin psikiyatrik tedavilere ilave destek olarak alındığında faydalı olabildiğini söylüyor.
Sizin bu konuda ki düşünceleriniz nedir özellikle kullanıp fayda gören veya görmeyen psikiyatrik rahatsızlığı olan kişilerin yorumları nedir.

Eğer kişide hasta olsun olmasın vitamin ve mineral eksikliği varsa takviyelerle bu açığı kapatmalı ve kapattığında illaki faydasını görecektir ama eksikliği yoksa istediği kadar fazladan mineral ve vitamin takviyesi kullansın bunların hastalığa bir faydasının olacağını hiç sanmıyorum.

**Makalenin Özeti**

- **Konu**: Vitamin B12 eksikliği ve psikoz belirtileri
- **Amaç**: Vitamin B12 eksikliğinin, psikiyatrik semptomlar ile nasıl ilişkili olabileceğini vurgulamak.

**Önemli Noktalar**

- **Vitamin B12'nin Rolü**:
- Sinir sistemi ve hematopoietik sistemin işlevleri için kritik bir vitamin.
- Genellikle et, süt ürünleri ve takviyelerden alınır.

- **Vaka Sunumu**:
- 34 yaşında bir erkek hasta, dengesiz beslenme nedeniyle psikoz belirtileri ile hastaneye başvurmuştur.
- Başlangıçta depresyon tanısı konmuş, ancak tedaviye yanıt vermemiştir.
- Psikotik belirtiler (halüsinasyonlar, delüzyonlar) gelişmiştir.

- **Tanı ve Tedavi**:
- İlk kan testleri, şiddetli makrositer anemi ve düşük serum vitamin B12 seviyeleri göstermiştir.
- Vitamin B12 takviyesi ile belirtiler hızla düzelmiştir.
- Psikotik semptomlar, vitamin B12 tedavisinden sonra önemli ölçüde iyileşmiştir.

**Sonuçlar**

- **Tanı Önemi**:
- Psikotik semptomları olan hastalarda vitamin B12 eksikliğinin göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulanmaktadır.
- Yanlış tanı ve gereksiz tedavi süreçlerinin önlenmesi için erken teşhis önemlidir.

- **Klinik Uygulama**:
- Vitamin B12 eksikliği, psikiyatrik semptomlarla ilişkili olabileceğinden, bu tür durumlarda diyet ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi önemlidir.

Bu makale, vitamin B12 eksikliğinin psikiyatrik belirtilerle nasıl ilişkili olabileceğini ve bu durumun tedavisinin önemini vurgulamaktadır.

@kara duman, ağabey selamlar.

Clonex 600 mg alıyorum Hemogramı düşürdüğü için takviye olsun diye her sabah B , D vitamin hapı ve demir takviyesi yapıyorum. Bir de yaygın olarak bilinen "p...maton" diye çoklu vitamin hapı kullanıyorum. Kan değerlerim normal çıkıyor.

@kara duman, tabi ki fayda sağlıyor Beynim daha hızlı çalışıyor. Kendimi iyi hissediyorum

Doktora WBC (hemogram) değerlerini yükseltmek için ne yapabilirim ? diye sordum. Demir takviyesi iyi gelir dedi

Bundan 2-3 ay önce kan değerlerimde D vitamini düşük çıkmıştı. Onun için de özel hap aldım. Vitamin seviyesi yükseldi.

Normal yollardan sebze/meyve tüketerek de vitamin alınıyor ama yine de takviye lazım diye düşünüyorum

@kara duman,

İşinize karışmak gibi olmasın ; doktora gitmeden önce kan tahlili yaptırırsanız daha iyi olur.

Kan değerlerinde eksikik çıkarsa ona göre tavsiyede bulunur...

Son düzenleme:
@Descartes, Düşüncen için teşekkürler ama Gittiğimiz doktorda ihtiyaç durumunda kan tahlili istiyor laboratuar var hastahanede oda bakalım kan değerlerine der muhtemelen başka şeyler için tahlil istemişti daha önce gerek yok derse başka yerde tahlil yaptırırız.

Üst Alt