Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vesayet altında olmam EKPSS ile atanmama engel mi?

@seher sun,

Kibarca sorarsanız bir Adliye personeli cevap verecektir.
Yapay zeka, ''vasisi olan'ın neden memur olamayacağını'' gerekçelendirip, kaynaklarını da belirtmişti ama adliyede size nedeni açıklamazlar bence.

-maddi imkanınız varsa- Bir avukat da sorunuza cevap verebilir.

Ben yakın bir tarihte vesayet altına alındım ve tam ehliyetsiz oldum bu durum benim ekpssden memur olarak atanmamı engeller mi herkes farklı cevaplar veriyor bilen biri lütfen bana yardımcı olabilir mi vasisi olup atanan bir tanıdığı olursa bana yazarsa sevinirim

Buralarda bazı bilgiler var. Muhtemelen işine yarayacaktır.

@alifatih1958,
Bu gönderdiğiniz linkte pek bir şey yok yine de teşekkür ederim

Bilen biri varsa bana yardımcı olabilir mi

@Şamil676767,
Lütfen yardımcı olur musunuz internetten araştırıyorum vasilik engel diyor bazı yerlerde engel değil diyor siz biliyorsanız lütfen bana yardımcı olur musunuz

@seher sun,
Sen sınava bir gir ve kazan gerisini ailen çözer yani bir hâl çaresi bulunur. Sınavı kazan ve atan gerisi kolay sanki ülke dört dörtlük yönetiliyor ya da hukuk sistemi kusursuz çalışıyor ya her şeyin bir çözüm yolu var.

Maalesef, arkadaşım aynı durumda ataması gerçekleşmedi. Yani atanamazsınız, işiniz çok zor.

@seher sun,
Atanamazsınız, yanlışlıkla oldu diyelim atamanız bir şekilde 3 ay 5 ay çalıştınız çalıştığınız sürede aldığınız maaşı faizi ile geri alırlar. Ödemedin mi diyelim, icra ile söke söke alırlar. Onun için diyeceğim işin zor, çok zor hatta imkansız.

Çok yakın dostum var aynı durumda ATANAMADI, ATAMADILAR,ATAMAK İSTEMEDİLER sonu hüsran oldu arkadaşımın çok kötü durumda şimdi.

Özel sektörde sizin durumunuza benzer bir olay yaşanmıştı, benim de bildiğim kadarıyla. Anneniz maaş alabiliyor ama siz alamıyorsunuz. Eğer hangi işlerde çalışıp çalışamayacağınıza dair bir sağlık kurulu raporu varsa, bence herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Ayrıca arkadaşların çoğu da olumlu yorumlar yazmış zaten. Daha ne gibi bir kanıt isteniyor anlamıyorum.
Size doğrudan adliye ya da ilgili kurum net bir cevap veremeyebilir çünkü yaşadığınız durum oldukça nadir bir örnek. Bu yüzden kimse kesin konuşamaz. En sağlıklı yol, atama süreci tamamlanana kadar mücadeleye devam etmek. Zaten atandıktan sonra gereken diğer süreçler de kendiliğinden ilerler.

Özel sektörde çalışıyorsa nasıl devlet memuru olamıyor? Sınava girsin sonra ailesi vasilik iptal davası açar yani bir hal çaresi bulunur. Devlet atamıyorum derse bu kardeşimize ömür boyu maaş bağlayacak o zaman yok öyle bir dünya Türkiye 100 yılı diye artistlik yapmayı biliyorlar.

Üst Alt