Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni için bilgisayar sertifikası şart mı?

• Konbuyu başlatan meliha
  • Başlangıç tarihi
M

meliha

ön lisans sigortacılık mezunuyum, tabi bölümümle ilgili tercih yapabileceğim bir yer mevcut değil. ben de aranan nitelikler kısmında kodu 3001 olan "herhangi bir önlisans programından mezun olmak" şartını taşıyan kadro ünvanlarından; veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile memurluğu tercih edecektim.

Ancak özel koşullarda belirtilmediği halde veri hazırlama ve kontrol işletmenliğini tercih edebilmem için bilgisayar sertifikası şartmış, bu doğru mudur?

Benim sertifikam yok, dolayısıyla veri hazırlama ve kontrol işletmenliğini tercihlerime alamaz mıyım?

yardım eder misiniz? kafam çok karıştı...

Zaten başka nitelik isteselerdi yazarlardı diye düşünüyorum kılavuzu iyice inceledim.Sertifika isteyenler nitelik olarak yazmışlar.Bence veri hazırlama ve kontrol işletmenliği ni tercih edebilirsiniz diye düşünüyorum

Diğer arkadaşlarda yazarsalar daha dogru bilgiye ulaşabilirsiniz.

Devlet hangi kadroya hangi nitelikte personel atayacağını bilir :) Veri Hazırlama Kontrol İşletmenliği aslında o kadarda nitelik gerektiren bir kadro değil, Bilgisayar kullanmasını bilsin tamam.

Eğer herhangi bir sertifika falan gerekseydi aranan niteliklerde mutlaka olurdu. Tercih yapabilirsin herhalde hatta bende Veri hazırlama ve kontrol işletmenliğini tercih etmeyi düşünüyorum.

vhki özellikli bir kadro değildir yazabilirsin
çalışan memurlara artık bundan sonra vhki verilmektedir. bilgisayar kullanmayan memur kalmadıki.

ben de vhki nedir diye netten bir araştırayım dedim, ilk gözüme çarpan bilgisayar sertifikası şartı oldu, bu sebepten tereddütte kaldım, çünkü yazdığım kadrolarda bilgisayar sertifikası şartı yoktu, nitelik kodu veya özel şart olarak belirtilmemişti... teşekkür ederim cevaplarınız için...

Yalnız her kurum vhKi her önlisans mezunu olabilir diye bir şartı yok bunuda gözünüzden çıkartmayın. Örneğin Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı sadece Bilgisayarla ilgili mezunları alıyor. Tüm önlisans mezunları Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Kars Özel idaresi alıyor. Tercih kılavuzunuzdaki nitelikler kısmını iyi inceleyin arkadaşlar. Hata yapmayınız.

arkadaşlar bilgisayar sertifikası şartı varsa ve sizde sahipseniz seçin aksi takdirde atanır gidemezsiniz 2 yılınız heba olur

meliha;

Memular.net teki tercih robotuna bakarsan bazı veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarında bilgisayar sertifikası istenmiyor. birde yazdığın bakanlığın il müdürlüğünü arayıp şukadar bilgisayar dersi aldım. kabul edermisin diye nbizzat sor. ama şube müdürne sor. cünki atanır ve kabul etmezlerse hem ataman iptal olur hemde 2 yıl tercih yapamazsın.

Ben MEB de VHKİ olarak çalışıyorum ve özlüğe bakıyorum. bazı kurumlar üniversite de bilgisayar dersi zorunlu olduğu için gerek duymuyor. bilgisayar sertifikası 3 aylık bir kurs.

vhki özellikli bir kadro değildir yazabilirsin
çalışan memurlara artık bundan sonra vhki verilmektedir. bilgisayar kullanmayan memur kalmadıki.

Evet haklısın MEB 2 yıl memur olarak çalışan ve bilgisayar kullanan memurlara VHKİ kadrosu sınavsız olarak veriyor. Maaşta 40 lira artıyor. VHKİ kadrosunun en büyük avantajı bilgisayardan başka hiç bir iş yaptırılamaz.

huderix ; benim de vhki tercihleririmin hepsi türkiye kamu hastaneleri kurumu na ait :) çünkü diğer kurumların nitelik kodlarına uymuyo benim durumum...

sevgidostu; o zaman ben türkiye kamu hastaneleri kurumu merkezini mi aramalıyım? bir de ben yüksek okulda okurken 3 dönem bilgisayar dersi görmüştüm, transkript ile ispatlayabilirim de... ve sizin dediğiniz bilgisayardan başka bir iş yaptırılmaz kısmı hoşuma gitti :) çünkü benim için evrak getir götür postalama klasörleme işleri bazen sorun olabiliyo...

benimde gözüme çarpan nitelik olarak bişey yazmaması,daha önce kpss tercihi yapan arkadaşlarını VHKİ kadroları için nitelikte bilgisayar sertifikası şartı var mıydı gözüne çarpan var mı belki ordan bi yorum yaparız

kurcaladım biraz VHKİ'ler için öyle bişeye gerek yok bilgisayar işletmeni için istiyo zaten nitelik olarak belirtiyo

lise muzunuyum arkdaadslar.Hizmetli sinifina basvurabilirmiyim. Ben tekerlekli sandalyedeyim oLURMU.?

Benim de bildiğim kadarıyla üniversite de bilgisayar dersi aldığını transkirip ile belgelerseniz bilgisayar sertifikası yerine geçiyor...

Cümle Mühendisi;

Üniversitede 2 dönem zorunlu bilgisayar dersi aldım VHKİ yazmayı düşünüyorum ama benim de sertifikam yok ve trankript belki daha sonra isterlerse alabilirim ama şart olur mu ki sonuçta klavuzda 4001 görünüyor ve ayrıca belirtmemişler sertifika olayını.

Merhaba Arkadaşlar 2010 Önlisans KPSS girmiş ve tercih yapmış biri olarak kesin ve net bilgiler vericeğim Bazı kurumlar M.E.B onaylı Bilgisayar işletmenliği sertifikası istiyor bunun için İLLA sertifika almanıza gerek yok Lise yıllarında seçmeli veya normal olarak görmüş olduğunuz Bilgisayar dersi o sertifika yerine geçiyor sadece okula gidip belgelettirmeniz gerekiyor ve üniversite de almış olduğunuz bilgisayar dersinin de Transicrip göstermeniz yeterli. istisna durumu oda AÖF, AÖL okuyan arkadaşlarımız MEB onaylı bilgisayar sertifikası almak zorunda çünkü örgün eğitim zorunluluğu var. Benim tavsiyem sertifikayı alıp öyle tercih yapın bu şekilde bir çok kişiyi geride bırakıp rahatlıkla kamuya girebilirsiniz saygılarımla

eğer istenseydi niteliklerde yazarlardı. bilgisayar işletmeni kadrosunda istenmiş ama vhki kadrosunda istenmemiş kimse sana sertifikanı soramaz çocuk oyuncağımı bu.

bilgisayar operatörlük sertifikası olan veri işletmeni tercihi yapabilirmi acaba bır dahaki sınavda....

Üst Alt