Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergisiz araç alabilmek için hangi şartlar gerekiyor?

Gokhan7077

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merbaha adım Gökhan 16 yaşındayım babam bana 18 yaşına basar basmaz araba alıcam dedi bende araştırdım bir indirimden bahsediliyor engelli oranım :

-I acaba nasıl tür araclarda ne kadar indirim olur ve hangi vergilerden muaf olurum yardımcı olabilirmisiniz ?

Şuradaki http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html ortopedik rahatsızlıklarla, istenilen ibarelerde Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alınmış rapor ve bu raporla alınacak H sınıfı ehliyet olması yeterlidir. H sınıfı ehliyeti 17 yaşını doldurduğunda alabilirsin.

1,6 cc ye kadar binek araçlarda % 40 oranında ÖTV'den muaf olabilirsin ve MTV'den muaf olursun.
Özel Donanımlı Otomobiller - Motorlu Araçlar - H Sınıfı Ehliyet

KKELEBEKK;

ÖTV'den mi indirim yapılıyo yoksa arabadan mı indirim oluyo yani %40 ÖTV indirimi mi ? yoksa %40 arabadan indirim mi ?

Araç alma hakkı Engelli oranım %46

Sol bacağımda bilekten ortez var Şişli Etfal hastanesinden % 46 engelli oranı verdiler araçta ÖTV'den muaf olabiliyor muyum bu oranla ?

Üst Alt